Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Συνεδρία Εκτελεστικού Συμβουλίου ΚΟΕ (22/11/2018)

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, συνήλθε την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου σε τακτική συνεδρία, για την αποτίμηση των δραστηριοτήτων του προηγούμενου διαστήματος όπως επίσης και για τον προγραμματισμό των επομένων. Η συνεδρία ξεκίνησε με την παρουσίαση της σημερινής οικονομικής κατάστασης του οργανισμού, εγκρίθηκαν αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής, και έγινε ενημέρωση για τις επαφές που έγιναν με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία το τελευταίο διάστημα για την προώθηση και εφαρμογή Ενιαίας Αθλητικής Νομοθεσίας.

Κατατέθηκαν επίσης οι εκθέσεις συμμετοχής Μελών του Εκτελεστικού Συμβουλίου στην 47η Γενική Συνέλευση (Μαρμπέγια/Ισπανία), της Συνεδρίας της Τεχνικής Επιτροπής της ΔΕΜΑ για το μέλλον των Μεσογειακών Αγώνων (Λισσαβώνα/Πορτογαλια), και έγινε η αποτίμηση του Συνεδρίου των χωρών της Ευρωπαϊκής Ζώνης των Κοινοπολιτειακών Αγώνων που διοργάνωσε η ΚΟΕ στη Λευκωσία στις 3-4 Νοεμβρίου.

Με πλήρη ομάδα στους ΑΜΚΕ στο Μαυροβούνιο
Το Εκτελεστικό Συμβούλιο μελέτησε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις κατά το 2019 και κατέληξε στις εξής αποφάσεις :
Σε σχέση με τους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης που θα γίνουν στο Μαυροβούνιο και εφόσον η οικονομική δυνατότητα της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής το επιτρέψει, η Κύπρος θα λάβει μέρος για ακόμη μια φορά με πλήρη ομάδα. Ήδη έχει γίνει η καταγραφή των εισηγήσεων των Ομοσπονδιών για εννέα από τα δέκα αθλήματα που είναι στο αγωνιστικό πρόγραμμα και είναι: Στίβος, Καλαθόσφαιρα, Πετόσφαιρα, Μπιτς Βόλεϊ, Τζούντο, Σκοποβολή, Κολύμβηση, Επιτραπέζια Αντισφαίρισης, Αντισφαίριση. Δεν θα υπάρξει συμμετοχή στο Boules. Η αποστολή αθλητών-προπονητών και συνοδών αναμένεται ότι θα ξεπεράσει τα 200 άτομα.

Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες υποχρεώσεις λήφθηκε η απόφαση για συμμετοχή με τριμελή αποστολή αθλητών στο 14ο Χειμερινό Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων που θα γίνει στο Σεράγεβο από 9-16 Φεβρουαρίου.

Τέλος, σε ότι αφορά τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση που θα συμμετάσχει η Κύπρος το 2019, και είναι οι 2οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες που θα γίνουν στο Μινσκ από 21-30 Ιουνίου, αγώνες για τους οποίους η παρουσία των αθλητών εξαρτάται από την εξασφάλιση ορίου πρόκρισης ή κατάταξης, έγινε εκτίμηση ότι η Κυπριακή αποστολή θα κυμανθεί στα 60 άτομα. Ήδη είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει συμμετοχή της ομάδας Στίβου με περισσότερους από 20 αθλητές. Αποφασίστηκε επίσης όπως ο αθλητής/πρεσβευτής προβολής των αγώνων για την Κύπρο, να είναι η Σκοπεύτρια Άντρη Ελευθερίου.

Στο πλαίσιο της συνεδρίας λήφθηκαν επίσης οι εξής αποφάσεις :
Το Εκτελεστικό Συμβούλιο οριστικοποίησε το πρόγραμμα της 30ης Συνόδου της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Κύπρου που θα διεξαχθεί στις 8 Δεκεμβρίου με θέμα «Ο αθλητής ως πρότυπο». Στο πλαίσιο της Συνόδου, λεπτομέρειες για την οποία θα δοθούν σε δημοσιογραφική διάσκεψη την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου, μεταξύ άλλων θα δημιουργηθούν δύο ομάδες εργασίας (workshop), που θα απευθύνονται σε Καθηγητές Φυσικής Αγωγής και Εκπαιδευτικούς Δημοτικής Εκπαίδευσης με θέμα την Ολυμπιακή Εκπαίδευση.

Οριστικοποιήθηκαν οι ημερομηνίες διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης της ΚΟΕ (11 Δεκεμβρίου), της γιορτής κοπής της Βασιλόπιτας (9 Ιανουαρίου) και της εκδήλωσης Βράβευσης Κορυφαίων Εφήβων-Νεανίδων 2018 (31 Ιανουαρίου). Αποφασίστηκε επίσης, όπως τιμηθεί ο Γυμναστικός Σύλλογος Ευαγόρας (ΓΣΕ) για τα 100 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς. Η τιμητική βράβευση θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της τελετής Βράβευσης Κορυφαίων Εφήβων-Νεανίδων.

Λήφθηκε κατ’ αρχήν απόφαση, όπως γίνει εισήγηση στην κοινή Επιτροπή ΚΟΕ-ΚΟΑ όπως το βραβείο Fair Play 2018 απονεμηθεί στον Ιστιοπλόο Τότη Ιορδάνου για τις ενέργειες, τη συμπεριφορά και τις δηλώσεις που ακολούθησαν σε σχέση με Τούρκο συναθλητή του, κατά τη διάρκεια διεθνών αγώνων Ιστιοπλοΐας που έγιναν στην Αθήνα το Νοέμβριο.

Έκανε αποδεκτή την πρόταση της Επιτροπής Γυναίκα και Αθλητισμός της ΚΟΕ, όπως προταθεί για το βραβείο της ΔΟΕ «Γυναίκα και Αθλητισμός 2019», η κα Έλενα Βασιλείου, πρώην πρωταθλήτρια και νυν προπονήτρια Καλαθόσφαιρας, για τη συνολική παρουσία και προσφορά στον αθλητισμό.

Αποφάσισε να γίνει ένας από τους Εταίρους του γραφείου της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Επιτροπής στις Βρυξέλλες για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η συνεργασία αυτή θα παρέχει τη δυνατότητα αμεσότερης παρακολούθησης και ενεργούς συμμετοχής των Ευρωπαϊκών εξελίξεων και προγραμμάτων.

Στο πλαίσιο ενίσχυσης της Ολυμπιακής Εκπαίδευσης, και της συνεργασίας με εκπαιδευτικούς οργανισμούς, εγκρίθηκε η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, η πρόταση του οποίου περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την παροχή έξι υποτροφιών με βάση κριτήρια που θα συμφωνήσουν τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Έγινε αποδεκτή η πρόταση του Ελεγκτικού Οίκου Deloitte Limited για ανασκόπηση των τριμηνιαίων φορολογικών δηλώσεων και παροχή στήριξης στην ΚΟΕ για θέματα των νομοθετικών διατάξεων που αφορούν τη φορολογία.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
23 Νοεμβρίου 2018

 

 

Search