Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021

Συνεδρία Εκτελεστικού Συμβουλίου ΚΟΕ (14/01/2019)

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, συνήλθε την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου σε τακτική συνεδρία, και ασχολήθηκε κυρίως με τον προγραμματισμό των επομένων δραστηριοτήτων της. Συγκεκριμένα, το Ε.Σ. έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις για τις δραστηριότητες του επόμενου διαστήματος :

Βραβεύσεις Εφήβων-Νεανίδων
Η εκδήλωση των Βραβεύσεων Εφήβων-Νεανίδων και Απονομής των Επάθλων «Γλαύκος Κληρίδης» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου. Οριστικοποιήθηκε ο κατάλογος των αθλητών που θα βραβευθούν, ενώ στο πλαίσιο της εκδήλωσης αποφασίστηκε να τιμηθεί ο κ. Αντώνης Δράκος που πρόσφατα ολοκλήρωσε την πολυετή παρουσία του στην ηγεσία της ΚΟΕΑΣ, o Γυμναστικός Σύλλογος Ευαγόρας (ΓΣΕ) για τα 100 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς και ο Ιστιοπλόος Τότης Ιορδάνους με το βραβείο Fair Play. Ο αθλητής θα προταθεί επίσης και για το αντίστοιχο παγκόσμιο βραβείο της Διεθνούς Επιτροπής “Fair Play”.

Μαθητικό Συνέδριο “Pierre de Coubertin”
Το 8ο Μαθητικό Συνέδριο “Pierre de Coubertin” θα πραγματοποιηθεί στις 22 Φεβρουαρίου και θα έχει ως θέμα «Ο αθλητής πρότυπο μέσα από τα μάτια των μαθητών». Σε αυτό θα λάβουν μέρος μαθητές των Λυκείων Λειβαδιών (Λάρνακα), Λινόπετρας (Λεμεσός), Αρχ. Μακαρίου Γ΄(Πάφος), Παγκυπρίου Γυμνασίου (Λευκωσία), Κοκκινοχωρίων (Αμμόχωστος) και από την Ελλάδα μαθητές της Σχολής Αντωνοπούλου «Εκπαιδευτήρια Αναγέννηση» (Αθήνα).

Ημερίδα “Γυναίκα και Αθλητισμός”
Η Ημερίδα για τη Γυναίκα θα διοργανωθεί στις 20 Μαρτίου και θα έχει ως βασικό θέμα «Η γυναίκα ως πρότυπο, υπό τις σύγχρονες κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν και η συμβολή του Αθλητισμού». Κύρια ομιλήτρια στην ημερίδα θα είναι η Δρ Κυριακή Ουδατζή, Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης.

Διοργάνωση Συνόδου Εθνικών Ολυμπιακών Ακαδημιών
Αποφασίστηκε επίσης όπως η ΚΟΕ θέσει υποψηφιότητα για να αναλάβει τη διοργάνωση της Γενικής Συνέλευσης των Εθνικών Ολυμπιακών Ακαδημιών των 50 χωρών της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Πέραν από τις πιο πάνω εκδηλώσεις, αποφασίστηκαν επίσης οι πιο κάτω δράσεις :

* Συμμετοχή στο 9ο Διεθνές Φόρουμ Αθλητών που θα διεξαχθεί στη Λωζάνη με δύο άτομα.

* Μετάφραση στην Ελληνική γλώσσα και δημιουργία έντυπης έκδοσης «Διακήρυξης των Δικαιωμάτων των Παιδιών στον Αθλητισμό» του ΟΗΕ, και των «Δικαιωμάτων και Ευθυνών των Αθλητών» της ΔΟΕ, οι οποίες θα προωθηθούν προς τις αθλητικές Ομοσπονδίες.

* Την πραγματοποίηση εγκαινίων της Ολυμπιακής Βιβλιοθήκης στο τέλος Μαΐου, καθώς οι εργασίες του προγράμματος προχωρούν κανονικά.

* Την υπογραφή πρωτοκόλλου μεταξύ Κύπρου-Πολωνίας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Προέδρου της Πολωνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στην Κύπρο τέλος Μαΐου.

Όσον αφορά τον αγωνιστικό τομέα, ο προγραμματισμός για την συμμετοχή στο 14ο Χειμερινό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων (Σεράγιεβο /9-16 Φεβρουαρίου), στους 17ους ΑΜΚΕ (Μαυροβούνιο / 27 Μαΐου- 1η Ιουνίου), στους 2ους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες (Μινσκ / 21-30 Ιουνίου) και στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκυο 2020» (24 Ιουλίου-9 Αυγούστου 2020) προχωρεί κανονικά και το Ε.Σ. έτυχε πλήρους ενημέρωσης.

Τέλος το Ε.Σ. ενέκρινε τις εισηγήσεις της Οικονομικής Επιτροπής της ΚΟΕ, ενώ ενημερώθηκε ότι άρχισε η εφαρμογή του προγράμματος Αξιολόγησης Προσωπικού.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
15 Ιανουαρίου 2019

 

 

Search