Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Συνεδρία Εκτελεστικού Συμβουλίου ΚΟΕ (06/09/2018)

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ), συνήλθε την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018 σε τακτική συνεδρία, όπου ασχολήθηκε με μια σειρά από θέματα.

Μελέτησε τις εκθέσεις και εισηγήσεις του ανεξάρτητου εξωτερικού ελεγκτή της ΚΟΕ (Deloitte) καθώς και την έκθεση του εσωτερικού ελεγκτή και έλαβε συγκεκριμένες αποφάσεις για υλοποίηση των εισηγήσεών τους.

Ενέκρινε την αποστολή της Κύπρου για τη συμμετοχή στους 3ους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων που θα διεξαχθούν στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής μεταξύ 6-18 Οκτωβρίου. Αρχηγός αποστολής θα είναι ο λειτουργός της ΚΟΕ κ. Γεώργιος Παναγίδης, ενώ τη χώρα μας θα εκπροσωπήσουν έξι αθλητές σε πέντε αθλήματα. Πέντε προπονητές θα συνοδέψουν την αποστολή.

Αποφάσισε τη συμμετοχή της ΚΟΕ στο Χειμερινό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων που θα διεξαχθεί μεταξύ 9-16 Φεβρουαρίου 2019 στο Σαράγιεβο της Βοσνίας, με 6μελή αποστολή, έναν αθλητή και μια αθλήτρια στο αλπικό σκι, μια αθλήτρια στο καλλιτεχνικό πατινάζ, δύο προπονητές και τον αρχηγό αποστολής.

Ενημερώθηκε για την ιδρυτική καταστατική σύνοδο των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Ακαδημιών, που θα πραγματοποιηθεί στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας μεταξύ 20-22 Σεπτεμβρίου 2018. Στη σύνοδο την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία Κύπρου (ΕΟΑΚ) θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρος της κ. Ντίνος Μιχαηλίδης. Η Ευρωπαϊκή Ολυμπιακή Ακαδημία θα έχει ως στόχο τον συντονισμό των δράσεων των Ευρωπαϊκών Ακαδημιών, την ανταλλαγή πληροφοριών και γνώσεων με θέμα τον Ολυμπισμό, με σκοπό την όσο καλύτερη προώθηση των αξιών του Ολυμπισμού.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο ενημερώθηκε για τη διεξαγωγή στην Κύπρο της ετήσιας συνόδου της ευρωπαϊκής επιτροπής των Κοινοπολιτειακών Αγώνων, στην οποία θα συμμετάσχουν τα κράτη της ηπείρου που λαμβάνουν μέρος στους Αγώνες και την οποία θα φιλοξενήσει η Κυπριακή Επιτροπή Κοινοπολιτειακών Αγώνων (ΚΕΚΑ) στις 3 Νοεμβρίου. Η Σύνοδος θα ασχοληθεί με διάφορα θέματα καλύτερης οργάνωσης των Κοινοπολιτειακών, το πρόγραμμα των Αγώνων κ.α.

Αποφάσισε να προτείνει για το βραβείο Piotr Nurowski την αθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής Διαμάντω Ευριπίδου. Το βραβείο Piotr Nurowski απονέμεται κάθε χρόνο στον κορυφαίο/α νέο/α αθλητή/α της Ευρώπης από την Ευρωπαϊκή Ολυμπιακή Επιτροπή. Η Διαμάντω Ευριπίδου το 2018 είχε μια εξαιρετική χρονιά, κατακτώντας έξι μετάλλια στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες στο Gold Coast, ανάμεσα τους και τέσσερα χρυσά.

Αποφάσισε την προώθηση με διάφορους τρόπους της Ολυμπιακής Παιδείας και μελέτησε εισηγήσεις της σχετικής ομάδας εργασίας που δημιουργήθηκε για την Ολυμπιακή εκπαίδευση.

Επίσης πήρε αποφάσεις για την άμεση δημιουργία της Κυπριακής Ολυμπιακής Βιβλιοθήκης και του Κυπριακού Ολυμπιακού Κέντρου Στήριξης Αθλητών. Λεπτομέρειες για τα δύο πιο πάνω έργα θα δοθούν σε δημοσιογραφική διάσκεψη στις 24 Σεπτεμβρίου. Στην ίδια διάσκεψη θα δοθούν και λεπτομέρειες για τον στρατηγικό σχεδιασμό της ΚΟΕ που ενέκρινε το συμβούλιο.

Ενημερώθηκε το συμβούλιο για τις λεπτομέρειες της 30ης συνόδου της ΕΟΑΚ που θα διεξαχθεί στις 8 Δεκεμβρίου 2018 με θέμα «Ο αθλητής ως πρότυπο».

Αποφάσισε τη συμμετοχή της ΚΟΕ στη γενική συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Επιτροπής στην Marbella της Ισπανία το διήμερο 9-10 Νοεμβρίου με τον πρόεδρο κ. Ντίνο Μιχαηλίδη και τη γενική διευθύντρια κα. Όλγα Πιπερίδου Χρυσάφη. Εξάλλου, στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Νήσων που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 25-27 Οκτωβρίου στην Κορσική της Γαλλίας, την ΚΟΕ θα εκπροσωπήσει ο αντιπρόεδρος κ. Γεώργιος Χρυσοστόμου.

Τέλος, αποφασίστηκε όπως οριστεί η 10η Δεκεμβρίου 2018 ως η ημερομηνία διεξαγωγής της τακτικής ετήσιας συνέλευσης της ΚΟΕ.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
7 Σεπτεμβρίου 2018

 

 

Search