Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021

Γυναικα και αθλητισμος

Η Επιτροπή :
Πρόεδρος :
Κάλλη Χατζηιωσήφ

Μέλη :
Αμαλία Ερωτοκρίτου,
Σούλα Ζαβού,
Μάριος Καλαποδάς,
Μόνικα Λιατήρη,
Αδάμος Μοντάνιος,
Νιόβη Παρισινού,
Θεότη Ππούρου,
Νίκη Τσαγγαρίδου

Ιστορικό :
Δύο και πλέον δεκαετίες δράσης συμπλήρωσε η Επιτροπή «Γυναίκα και Αθλητισμός», η οποία ιδρύθηκε στις 27 Νοεμβρίου 1996. Στις 16 Δεκεμβρίου 1996 διεξήχθη η πρώτη συνεδρία της εν λόγω επιτροπής και σ’ αυτήν παρευρέθηκαν οι Ηρώ Μιτσίδου, Έλλη Λούπη, Λίτσα Ιακωβίδου, Κάλλη Χατζηιωσήφ, Κλέα Χατζηστεφάνου, Στέλλα Καλοπαίδη, Ζωή Μαυρογένους, Ευτυχία Πελαβά, Λόλα Ζαχαρίου, Ανθή Σταύρου, Χριστιάνα Μενελάου. Στην επόμενη συνεδρία παρευρέθηκε και η Μαρίνα Στεργίδου.

Οι άξονες δράσης της επιτροπής αφορούν την αξιοποίηση γυναικών σε όλους τους τομείς, την πραγματοποίηση έρευνας για τη συμμετοχή της γυναίκας στον κυπριακό αθλητισμό, τη διοργάνωση εκδηλώσεων και την ανάπτυξη επαφών με οργανωμένα σύνολα, καθώς και με ξένους φορείς. Βασικός στόχος της επιτροπής από την πρώτη στιγμή ίδρυσής της είναι η εμπλοκή περισσότερων γυναικών σε όλους τους τομείς των αθλητικών πραγμάτων του τόπου μας.

Ανάμεσα στις δραστήριες γυναίκες μέλη της επιτροπής συγκαταλέγεται και η νυν γενική διευθύντρια της ΚΟΕ Όλγα Πιπερίδου Χρυσάφη, η οποία ανέπτυξε έντονη δράση από τους πρώτους κιόλας μήνες της λειτουργίας της επιτροπής.

 

 

Search