Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024

Κοινοπολιτειακοί Αγώνες Νέων

Στους αγώνες αυτούς έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν αθλητές και αθλήτριες μέχρι 18 ετών από τις χώρες και περιοχές της Κοινοπολιτείας υπό την ευθύνη των αντίστοιχων εθνικών επιτροπών. Η κυπριακή αποστολή οργανώνεται από την Κυπριακή Επιτροπή Κοινοπολιτειακών Αγώνων.

Το 2000 στο Εδιμβούργο έλαβε χώρα η πρώτη διοργάνωση των Κοινοπολιτειακών Αγώνων Νέων. Σ’ αυτή συμμετείχαν μόλις δεκαπέντε χώρες. Η Κύπρος απουσίαζε από τους αγώνες αυτούς. Η χώρα μας συμμετείχε για πρώτη φορά στους εν λόγω αγώνες το 2008, στην τρίτη δηλαδή διοργάνωση, στο Πούνε της Ινδίας, ενώ ακολούθησαν οι συμμετοχές σε Νήσο του Μαν το 2011, Σαμόα το 2015 και Μπαχάμες το 2017.

Η χώρα μας κατέκτησε 14 μετάλλια στις τέσσερις διοργανώσεις που συμμετείχε, με τα 3 απ’ αυτά χρυσά (όλα το 2011). Δύο πρωτιές πήρε ο Μιχάλης Κρασσάς σε κρίκους και πλάγιο ίππο της γυμναστικής και μία η Λεοντία Καλλένου στο ύψος. Ο Κρασσάς πήρε και χάλκινο στο έδαφος το 2011, ενώ 2 αργυρά μετάλλια -σε μονό και διπλό στο τένις- κέρδισε η Ελίζα Ομήρου το 2017 στις Μπαχάμες.

Κοινοπολιτειακοί Νέων - Ειδήσεις

 

 

Search