Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024
Previous Next

Τα παιδιά του Δημοτικού Χρυσελεούσας έμαθαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Την ευκαιρία να μάθουν για τους αρχαίους και σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα διάφορα αθλήματα, τα σύμβολα των Αγώνων, και για τους Κύπριους πρωταθλητές, είχαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Χρυσελεούσας Στροβόλου. Λειτουργοί της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, συνοδευόμενοι από Κύπριους πρωταθλητές, επισκέφθηκαν το σχολείο στα πλαίσια του Προγράμματος Ολυμπιακής Παιδείας, με σκοπό να μεταδώσουν στους μαθητές και μαθήτριες τις Ολυμπιακές Αξίες.

Μέσα από θεωρητικά και βιωματικά εργαστήρια, οι μαθητές της δ΄, ε΄ και στ΄ τάξης τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 και της α΄, β΄ και γ΄ τάξης την Τετάρτη 17 Απριλίου, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα Ολυμπιακά αθλήματα, καθώς και τις άλλες αξίες και σύμβολα γύρω από τους Αγώνες, όπως είναι η Ολυμπιακή Εκεχειρία, οι Πέντε Κύκλοι, το μότο «Citius, Altius, Fortius» και πολλά άλλα. Η παράδοση του υλικού του Προγράμματος έγινε με τη χρήση οπτικοακουστικού υλικού και με συνεχή διαδραστικότητα με τους μαθητές, κρατώντας έτσι το ενδιαφέρον τους καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίασης.

Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε για τους μαθητές η ευκαιρία να γνωρίσουν δύο εξαιρετικούς πρωταθλητές της Κύπρου. Τη Δευτέρα (15/04) παρούσα στο σχολείο ήταν η Μεσογειονίκης στα 400μ. Ελένη Αρτυματά και την Τετάρτη (17/04) ο χάλκινος νικητής στο πρόσφατο Πανευρωπαϊκό στην ενόργανη γυμναστική Μάριος Γεωργίου. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τις εμπειρίες και θυσίες που έκαναν οι αθλητές στο δρόμο προς την επιτυχία και ακολούθως να τους «ανακρίνουν» με δικές τους ερωτήσεις. Οι ερωτήσεις ήταν εξαιρετικές και διερευνητικές, και μερικές ήταν… χαριτωμένες, όπως αυτή που έκανε παιδάκι στην Ελένη, ρωτώντας την αν ο «Αρτυματάς του ΑΠΟΕΛ είναι άνδρας της;». Η Ελένη, γελώντας, του είπε ότι είναι ξαδέλφια. Άλλο παιδάκι, απευθυνόμενο στον Μάριο, του είπε ότι «σε αγαπάω πολύ και σε βλέπω στο Youtube»!

Μετά το θεωρητικό πρόγραμμα, τα παιδιά συμμετείχαν εναλλάξ σε σταθμούς αθλημάτων, με προπονητές από τις διάφορες ομοσπονδίες να στήνουν παιχνίδια στο χώρο του σχολείου. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα εξής αθλήματα: Γυμναστική, Καλαθόσφαιρα, Πετόσφαιρα, Στίβος, Τάεκβοντο, Τζούντο, Χειροσφαίριση.

Το Πρόγραμμα Ολυμπιακής Παιδείας αποτελεί βασικό πυλώνα του σκοπού της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ). Η προώθηση των πανανθρώπινων αξιών του Ολυμπισμού και κατ’ επέκταση του Αθλητισμού αποτελεί ένα σπουδαίο διδακτικό εργαλείο για τους νεαρούς. Η ΚΟΕ είναι διαθέσιμη για επισκέψεις σε σχολεία, ενώ οργανώνονται και εκπαιδευτικές εκδρομές στο Ολυμπιακό Μέγαρο, όπου οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά το Κυπριακό Ολυμπιακό Μουσείο και να μάθουν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στη διαδραστική αίθουσα του Μεγάρου.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
18 Απριλίου 2019

 

 

Search