Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Πραγματοποιήθηκε η απονομή των διπλωμάτων «Αθλητική Διοίκηση – Ενίσχυση Γυναικών στα Κέντρα Λήψης Απόφασης»

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου στο Ολυμπιακό Μέγαρο, η τελετή απονομής διπλωμάτων παρακολούθησης στις συμμετέχουσες στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αθλητική Διοίκηση – Ενίσχυση Γυναικών στα Κέντρα Λήψης Απόφασης». Το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής. Το παρακολούθησαν 35 γυναίκες, κυρίως προερχόμενες από τον χώρο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και των Αθλητικών Ομοσπονδιών.

Αφετηρία του προγράμματος υπήρξε η απονομή του βραβείου της ΔΟΕ «Αθλητισμός και Γυναίκα» για το 2017 για όλη την Ευρώπη στην κα Ανδρούλα Βασιλείου, βραβείο το οποίο αποδόθηκε για πρώτη φορά σε Κύπρια υποψήφια. Η κα Βασιλείου επέλεξε να διαθέσει το χρηματικό βραβείο που συνόδευε τη βράβευση και ταυτόχρονα το θέμα του προγράμματος. Το πρόγραμμα ήταν διάρκειας 30 διδακτικών ωρών και πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις Η πρώτη φάση ξεκίνησε στις 29 Μαΐου 2018 και ολοκληρώθηκε στις 15 Ιουνίου, και η δεύτερη από 1 Σεπτεμβρίου μέχρι 30 Νοεμβρίου.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του Συμβούλου του Προέδρου της Δημοκρατίας για θέματα Αθλητισμού κ. Φοίβου Ζαχαριάδη. Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Ντίνος Μιχαηλίδης, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Η ισότητα και αναγνώριση, είναι πλέον αναμφισβήτητα γεγονότα και μάλιστα είναι κατοχυρωμένα και θεσμικά και ιδεολογικά και θεωρητικά. Εκείνο που απομένει είναι η Γυναίκα να εναρμονιστεί με τις σύγχρονες πρακτικές για ανάδειξη. Να συμμετάσχει ισότιμα στον ανταγωνισμό, να διεκδικήσει ότι πιστεύει ότι δικαιούται και ότι μπορεί ανταγωνιζόμενη με ίσους όρους με όλους , Άνδρες και Γυναίκες να δικαιωθεί. Να μην περιμένει πλέον την ποσόστωση. Αυτό έχει λήξει ανεπιστρεπτί».

Την εκδήλωση χαιρέτησε εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Δρ Κώστα Χαμπιαούρη, η Επιθεωρήτρια Φυσικής Αγωγής κα Κάλλη Χατζηιωσήφ, η οποία και ως Πρόεδρος της Επιτροπής της ΚΟΕ «Γυναίκα και Αθλητισμός» ανέφερε ότι το επιμορφωτικό πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε διάστημα οκτώ μηνών σε στενότατη συνεργασία με την - παγκόσμιας εμβέλειας- εταιρεία Ernst and Young σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι « ... το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αποτελεί μέρος μια σειράς εκπαιδευτικών ενεργειών που σχεδιάσαμε ως Επιτροπή «Γυναίκα και Αθλητισμός». Σεμινάρια, συνέδρια και προγράμματα που στόχο έχουν την εκπαίδευση και την επιμόρφωση υπάρχοντος και νέου δυναμικού για στέρεο προβληματισμό, την αλλαγή προσανατολισμού, την αμφισβήτηση στερεοτύπων και πρωτίστως την διεκδίκηση του αδιαμφισβήτητου δικαιώματος των γυναικών για ισοτιμία στα κέντρα λήψης αποφάσεων».

Ο Ανώτερος Διευθυντής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Ernst & Young κ. Σάκης Μωϋσέως ανέλυσε τις διάφορες φάσεις του προγράμματος και τη θεματολογία των διαλέξεων που περιλάμβανε. Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΕ Στρατηγός Χαράλαμπος Λόττας και ο εκπρόσωπος της CYTA – Επίσημου Χορηγού της ΚΟΕ κ. Νίκος Νικολάου.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
13 Φεβρουαρίου 2019

 

 

Search