Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024
Previous Next

Στο Ολυμπιακό Μέγαρο ο καθ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης

Το Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία, έδρα της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ), επισκέφθηκε την Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018 ο καθηγητής και πρώην Υπουργός Παιδείας της Ελλάδας Γεώργιος Μπαμπινιώτης. Ο Έλληνας γλωσσολόγος, φιλόλογος και καθηγητής, με την ευκαιρία της παρουσίας του στην Κύπρο, επισκέφτηκε το Ολυμπιακό Μέγαρο, για να δει από κοντά τις εργασίες δημιουργίας της Κυπριακής Ολυμπιακής Βιβλιοθήκης.

Τον καθ. Μπαμπινιώτη υποδέχτηκε ο πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Ντίνος Μιχαηλίδης στην παρουσία της γενικής διευθύντριας κα. Όλγα Πιπερίδου Χρυσάφη. Τον καθ. Μπαμπινιώτη συνόδευσε στο Μέγαρο ο τεχνικός διευθυντής της Κυπριακής Ολυμπιακής Βιβλιοθήκης Δρ. Χρύσανθος Χρυσάνθου.

Μετά τη 30λεπτη συνάντηση στο γραφείο του προέδρου, ακολούθως ο καθ. Μπαμπινιώτης ξεναγήθηκε στη Βιβλιοθήκη και στο Κυπριακό Ολυμπιακό Μουσείο.

Ο καθ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση της ΚΟΕ σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες που γίνονται για δημιουργία της Κυπριακής Ολυμπιακής Βιβλιοθήκης, τόσο σε θέματα συμβουλευτικά, όσο και σε θέματα δωρεών τίτλων.

Το έργο της δημιουργίας της Κυπριακής Ολυμπιακής Βιβλιοθήκης εξαγγέλθηκε επίσημα τον Σεπτέμβριο του 2018 με ορίζοντα εγκαινίων την Άνοιξη του 2019 και αποτελεί ένα από τα δύο μεγαλεπήβολα σχέδια της ΚΟΕ, μαζί με τη δημιουργία Ολυμπιακού Κέντρου Στήριξης Αθλητών.

Η ΚΟΕ ήδη έχει απευθύνει κάλεσμα προς ιδιώτες, ομοσπονδίες, οργανισμούς, σωματεία και άλλους για δωρεά βιβλίων αθλητικής θεματογραφίας, τα οποία είναι είτε γραμμένα από Κύπριους συγγραφείς, είτε ασχολούνται με τον αθλητισμό στο νησί μας.

Ελπίδα είναι η Κυπριακή Ολυμπιακή Βιβλιοθήκη να εξυπηρετήσει την παραγωγή και τη διάχυση επιστημονικής γνώσης για τον κυπριακό αθλητισμό. Θα συμβάλει στη διάσωση της Ιστορίας, στη μελέτη του παρόντος, αλλά και στους σχεδιασμούς για το μέλλον του αθλητισμού στον τόπο μας. Μέσω της Ολυμπιακής Βιβλιοθήκης, θα επιδιωχθεί η περαιτέρω διάδοση των Ολυμπιακών ιδεωδών στην κυπριακή κοινωνία.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
7 Νοεμβρίου 2018

 

 

Search