Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

34η ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΟΑΚ : Ενημέρωση για Δημοσιογραφική Διάσκεψη – Τρίτη 28 Νοεμβρίου

Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,

Η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία Κύπρου (ΕΟΑΚ) προετοιμάζεται με εντατικούς ρυθμούς για την πραγματοποίηση της 34ης Συνόδου το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στο Ολυμπιακό Μέγαρο.
Προς το σκοπό αυτό, παραθέτει Δημοσιογραφική Διάσκεψη την Τρίτη 28 Νοεμβρίου και ώρα 11.00 π.μ. στο Ολυμπιακό Μέγαρο στην αίθουσα ΟΠΑΠ «Ευ Αγωνίζεσθαι» στην οποία θα δοθούν λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή της Συνόδου, που θα αφορούν στη θεματολογία, τους ομιλητές και το πρόγραμμα.
Θα αποτελέσει μεγάλη τιμή για μας η παρουσία σας, σε αυτήν.

Φίλες και φίλοι του Αθλητισμού και του Ολυμπισμού

Βρισκόμαστε λιγότερο από εννέα μήνες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων «Paris 2024» και η επιλογή της θεματολογίας της 34ης Συνόδου δε θα μπορούσε παρά να συνδυάσει το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της τετραετίας με το ρόλο και τους σκοπούς λειτουργίας της ΕΟΑΚ. Θέμα της Συνόδου :
«Ολυμπιακοί Αγώνες – Παρίσι 2024 και η προώθηση των Ολυμπιακών Αξιών»

Χαιρετισμούς στη Σύνοδο θα απευθύνουν ο Πρόεδρος της ΚΟΕ και Πρόεδρος της ΕΟΑΚ κ. Γεώργιος Χρυσοστόμου, ο Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών (EOC) και Μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (IOC) κ. Σπύρος Καπράλος, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Ισίδωρος Κούβελος (ΔOA), και ο Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας (EΘΝ.O.A.) κ. Γιώργος Αλικάκος. Καλωσόρισμα στους Συνέδρους από την Κοσμήτορα της ΕΟΑΚ Δρ Κλέα Παπαέλληνα. Την κήρυξη των εργασιών της 34ης Συνόδου θα πραγματοποιήσει η Υπουργός Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας Δρ Αθηνά Μιχαηλίδου ύστερα από το δικό της χαιρετισμό.

Στο πλαίσιο των εργασιών της Συνόδου θα υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας Ε.Ο.Α.Κ. – ΕΘΝ.Ο.Α.
Η ΕΟΑΚ έχοντας ως γνώμονα τη συνεχή αναβάθμιση των Ετήσιων Συνόδων, κατάρτισε το πρόγραμμα, προσεγγίζοντας το θέμα της Συνόδου από διάφορες οπτικές πλευρές με την παρουσία των πλέον κατάλληλων και καταξιωμένων ομιλητών.

Κορυφαίες παρουσίες αυτές των κ.κ. Σπύρου Καπράλου (Πρόεδρο EOC και Μέλος IOC), Ισίδωρου Κούβελου (Πρόεδρος ΔΟΑ), Εμανουέλας Κατζουράκη (Αθλήτρια Σκοποβολής / OLY), Γιώργου Αχιλλέως (Προέδρου Επιτροπής Αθλητών ΚΟΕ / OLY), Άντρης Χριστοφόρου (Γραμματέας Επιτροπής Αθλητών ΚΟΕ / OLY), Ντενίζ Παναγοπούλου (Διευθύντρια ΕΟΑ), και Αλεξάνδρας Καραΐσκου (ΝΟΑ Relations / ΔOA).
Το πρόγραμμα της Συνόδου περιλαμβάνει επίσης Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με θέμα «Η διαδρομή και οι προκλήσεις ενός Αθλητή στο Δρόμο για το Παρίσι» που θα έχει ως επικεφαλής της συζήτησης τον Πρόεδρο EOC και Μέλος IOC κ. Σπύρο Καπράλο.

Θα κατατεθούν επίσης τα συμπεράσματα από τη συμμετοχή σε Συνόδους της ΔΟΑ από τους Αναστασία και Νικόλα Αλεξόπουλο (Για Ολυμπιακούς πρεσβευτές) και τη Δρ Κλέα Παπαέλληνα (για εκπροσώπους Ολυμπιακών Ακαδημιών και Ολυμπιακών Επιτροπών). Θα παρουσιαστεί επίσης από κ. Βασίλη Γεωργαλλά (Επόπτης Αθλητικού Λυκείου Παραλιμνίου, η 1η Μαθητική Σύνοδος Ολυμπιακής Παιδείας.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στη Σύνοδο μέσω της ιστοσελίδας της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (Δήλωση Συμμετοχής 34η Σύνοδος ΕΟΑΚ) ή τηλεφωνώντας στα γραφεία της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής στο τηλ. 22449881.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή / Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία Κύπρου
7 Νοεμβρίου 2023

 

 

Search