Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Ανακοίνωση Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (27 Οκτ. 2023)

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή διαψεύδει τα όσα ανυπόστατα αναφέρθησαν στις 25.10.23 ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως, από τρία (3) μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου, αναφορικά με την συμμετοχή της Κύπρου στους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης που έγιναν στην Μάλτα. Δυστυχώς, τα εν λόγω μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου, για προσωπικούς λόγους, διασπείρουν εργολαβικά αναληθείς, ανακριβείς και ανυπόστατους ισχυρισμούς, δημιουργώντας προσκόμματα στην εύρυθμη λειτουργία της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, εις βάρος των αθλητών, των Ομοσπονδιών και του κυπριακού αθλητισμού γενικότερα.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, ενεργεί πάντοτε με σύνεση, μέσα στα πλαίσια των οικονομικών της δυνατοτήτων, με γνώμονα τα Ολυμπιακά Ιδεώδη και το καλώς νοούμενο συμφέρον των αθλητών, των Ομοσπονδιών και του κυπριακού αθλητισμού. Ήδη συλλέγονται όλα τα απαραίτητα στοιχεία τα οποία θα παρουσιαστούν ενώπιον της ίδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής στην επόμενη της συνεδρία, που είναι προγραμματισμένη την 1.11.23, όπως και σε κάθε άλλο ενδιαφερόμενο Θεσμό.

Στο παρόν στάδιο, για σκοπούς ηθικής τάξης, περιοριζόμαστε να αναφέρουμε ότι τα έξοδα της συζύγου του νομικού συμβούλου της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής στην Μάλτα, δεν καταβλήθηκαν από την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, όπως εκ παραδρομής αναφέρθηκε σε επιστολή μας προς το Υπουργείο Παιδείας, αλλά από τον ίδιο τον νομικό σύμβουλό προσωπικά. Δυστυχώς, τα τρία (3) μέλη της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής που παρευρέθηκαν στην συνεδρία της εν λόγω Επιτροπής, ενώ γνώριζαν την πραγματικότητα, δεν προέβησαν σε καμία απολύτως ενέργεια προς αποκατάσταση της αλήθειας. Εκ μέρους της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής απολογούμαστε προς τον νομικό μας σύμβουλο, το Γραφείο του οποίου προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή αφιλοκερδώς για 45 χρόνια, για τις αναληθείς δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα ενώπιον της Επιτροπής.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
27 Οκτωβρίου 2023

 

 

 

Search