Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Ο Ντίνος Λευκαρίτης Jr στο 11ο Διεθνές Συνέδριο Αθλητών Εκπροσώπησε την Επιτροπή Αθλητών της ΚΟΕ στην παρουσία του Προέδρου της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ

Στο 11ο Διεθνές Συνέδριο Αθλητών (11th International Athletes’ Forum) (IAF) που διοργανώθηκε στη Λωζάνη από 3 μέχρι 5 Οκτωβρίου συμμετείχε ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Αθλητών της ΚΟΕ Ντίνος Λευκαρίτης Jr. Στην έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής συγκεντρώθηκαν πέραν των 400 αθλητών από όλο τον κόσμο, και συζήτησαν τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν τους αθλητές σήμερα, στο χώρο του Ολυμπιακού Κινήματος.

Στο συνέδριο παρέστησαν 111 εκπρόσωποι Ολυμπιακών Επιτροπών (NOCs), 54 εκπρόσωποι Διεθνών Ομοσπονδιών (IFs), του Παγκοσμίου Οργανισμού Αντι-ντόπινγκ (WADA), της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC), Οργανωτικών Επιτροπών των επερχόμενων Ολυμπιακών Αγώνα «Paris 24» και «Los Angeles 28», Ηπειρωτικών Ενώσεων, και της Παγκόσμιας Ένωσης Olympians (WOA).

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με μια δίωρη συνεδρία ερωτήσεων και απαντήσεων στην παρουσία του Προέδρου της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ. Ο ασφαλής αθλητισμός, οι επερχόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες «Paris 24», η συμμετοχή μεμονωμένων ουδέτερων αθλητών με ρωσικό ή λευκορωσικό διαβατήριο σε διεθνείς αγώνες κατά τη διάρκεια της περιόδου πρόκρισης, και η αποστολή των Ολυμπιακών Αγώνων να ενώσουν τον κόσμο σε ειρηνικό ανταγωνισμό και να συμβάλουν στην ειρήνη και την κατανόηση αποτέλεσαν κύριο μέρος των συζητήσεων που έγιναν.

«Μπορείτε όλοι να προσβλέπετε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024, οι οποίοι θα είναι οι Αγώνες μιας νέας εποχής», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ. «Θα είναι οι πρώτοι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες που θα σχεδιαστούν και θα παραδοθούν σύμφωνα με τις μεταρρυθμίσεις της Ολυμπιακής Ατζέντας. Θα είναι βιώσιμοι, και Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες χωρίς αποκλεισμούς. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες «Paris 24» θα είναι επίσης οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες με ισότητα των φύλων. Η ΔΟΕ έχει κατανείμει ακριβώς τον ίδιο αριθμό θέσεων ποσόστωσης σε γυναίκες και άνδρες αθλητές».

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, ευχαριστεί τους συνεργάτες-χορηγούς τον Πλατινένιο Χορηγό ΟΠΑΠ Κύπρου τους Χρυσούς Χορηγούς, Τράπεζα Κύπρου και Logicom, τους Ασημένιους Χορηγούς την Medochemie, την Allianz και τη Χαραλαμπίδης Κρίστης, τον Χορηγό Παροχής Υπηρεσιών την Deloitte, τον Χορηγό Επικοινωνίας την Cablenet, την ΤΟΥΟΤΑ Κύπρου, τον Όμιλο Βιοϊατρική και το Ίδρυμα Α.Γ.Λεβέντη, για τη σημαντική στήριξη που παρέχουν στην υλοποίηση του ρόλου και των σκοπών λειτουργίας της.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
17 Οκτωβρίου 2023

 

 

Search