Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

"Birmingham 2022" : Νικηφόρο ξεκίνημα για τα κορίτσια του Μπιτς Βόλεϊ

Αποκλεισμός για την ομάδα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης – Αποτελέσματα Κολύμβησης

Του Θωμά Κεττένη – Απεσταλμένου ΚΥΠΕ / ΚΟΕ
Φωτογραφίες Paris J. Andreou (Συνεργάτης KOE/ΚΕΚΑ - “Birmingham 2022”)

Εύκολη νίκη για την ομάδα Μπιτς Βόλεϊ των Γυναικών της αποστολής της Κυπριακής Επιτροπής Κοινοπολιτειακών Αγώνων στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες «Μπέρμιγχαμ 2022» με αντίπαλο το Τρίνιτατ & Τομπάκο.

Μια εύκολη πρώτη νίκη είχαν στην πρεμιέρα στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες, το κυπριακό γυναικείο δίδυμο στο Μπιτς Βόλεϊ, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Μανολίνα Κωνσταντίνου απέναντι στο δίδυμο Suraya Chase και Phylesia Armostrong από το Τρίνιτατ & Τομπάκο.
Στο πρώτο σετ, οι Κύπριες πετοσφαιρίστριες ξεκίνησαν ιδανικά, κτίζοντας από την αρχή διαφορά ασφαλείας καθώς προηγήθηκαν από την αρχή με 5-1. Η διαφορά διευρύνθηκε στη συνέχεια ακόμη περισσότερο με τις Κωνσταντοπούλου και Κωνσταντίνου να έχουν εμφανή διαφορά κλάσης από τις αντιπάλους τους. Το 8-4 έγινε εύκολα για την κυπριακή ομάδα με ένα σερί 8 συνεχόμενων πόντων 16-4 για να κλείσει το πρώτο σετ με 21-7 μετά από άσσο της Ζωής.
Στο 2ο σετ, οι κοπέλες από το Τρινιτάτ μπήκαν σαφώς βελτιωμένες και έβαλαν δύσκολα στο κυπριακό δίδυμο. Αρχικά, προηγήθηκαν με 4-1, ενώ στη συνέχεια αφού Κωνσταντοπούλου και Κωνσταντίνου μείωσαν σε 5-4, διεύρυναν την διαφορά τους σε 9-5. Η διαφορά παρέμεινε στα επίπεδα των τριών με τεσσάρων πόντων, ενώ έπεσε στον πόντο στη συνέχεια με άσσο της Ζωής στο 12-13. Η ομάδα του Τρινιτάτ κατάφερε να ανοίξει ξανά την ψαλίδα με συνεχόμενους πόντους φτάνοντας στο 17-14. Κάπου εκεί, η κυπριακή ομάδα έδειξε την κλάση της και με 7 σερί πόντους, ο τελευταίος με άσσο της Μανολίνας, πήρε το σετ με 21-17 και τον αγώνα με 2-0 σετ.
Στον άλλο αγώνα του Ομίλου, το φαβορί Αυστραλία επικράτησε της Σρι Λάνκα με 2-0 σετ. Επόμενος αντίπαλος της κυπριακής ομάδας είναι η Σρι Λάνκα την Τρίτη στις 21:00 τοπική ώρα και με νίκη εξασφαλίζεται η πρόκριση στην επόμενη φάση.

Επιτραπέζια Αντισφαίριση
Τον αποκλεισμό από τα ημιτελικά της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης γνώρισε στο Ομαδικό Ανδρών η αποστολή της Κυπριακής Επιτροπής Κοινοπολιτειακών Αγώνων στους 22ους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες «Μπέρμινγχαμ 2022».

Στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση, η κυπριακή ομάδα αποτελούμενη από τους Μάριος Γιάγκου, Ιωσήφ Ηλία, Σιαρπέλ Ηλία, Χρίστος Σάββα ηττήθηκε από την Αγγλία με 3-0 και αποκλείστηκε στον προημιτελικό.
Στο διπλό οι Χρίστος Σάββα και Σιαρπέλ Ηλία ηττήθηκαν από τους Tom Jarvis και Paul Drinkhall με 3-0 σετ (12-10, 11-3, 11-2 στα games) και στα μονά ο Μάριος Γιάγκου έχασε 3-0 από τον Liam Pitchford (11-5, 11-3, 11-6 στα games) και ο Σιαρπέλ Ηλία από τον Paul Drinkhall επίσης με 3-0 (11-6, 11-8, 11-4 στα games).

Κολύμβηση : Τρεις συμμετοχές
Στην κολύμβηση, τρεις ήταν οι κυπριακές συμμετοχές κατά τη σημερινή ημέρα στα προκριματικά. Ο Φίλιππος Ιακωβίδης στα 50μ. Ύπτιο κατέλαβε την 21η θέση με χρόνο 26:15 κι αποκλείστηκε από τα ημιτελικά, όπως επίσης στο ίδιο αγώνισμα ο Σοφοκλής Μούγης που κατέλαβε την 23η θέση με χρόνο 26:40. Στα 100μ. Ελεύθερο ο Χρίστος Μανώλη κατετάγη στο προκριματικό 43ος με χρόνο 53:18 και αποκλείστηκε.

Οι ΚΟΕ/ΚΕΚΑ επιθυμούν να ευχαριστήσουν το Υπουργείο Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) για την στενή συνεργασία και την στήριξη που παρέχουν, καθώς και όλους τους Χορηγούς, τον Πλατινένιο Χορηγό ΟΠΑΠ Κύπρου, τους Χρυσούς Χορηγούς, Τράπεζα Κύπρου και Logicom, τους Ασημένιους Χορηγούς Medochemie, Allianz και Χαραλαμπίδης Κρίστης, τον Χορηγό Επικοινωνίας Cablenet, τον Χορηγό Παροχής Υπηρεσιών Deloitte, την TOYOTA, και τον Χορηγό παροχής Ιατρικών υπηρεσιών, Όμιλο Βιοιατρική Κύπρου, για τη συνεισφορά τους στην συμμετοχή της αποστολής στους Αγώνες.

31 Ιουλίου 2022

 

 

Search