Τετάρτη, 01 Μαΐου 2024

3οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες : Με την τελετή λήξης έπεσε η αυλαία των 3ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων

#TeamCyprus
#Heraklion2023
Του Θωμά Κεττένη (ΚΥΠΕ)
ΦΩΤΟ : Κωνσταντίνος Κυπριανού / Ευστάθιος Ιακωβίδης
Η αυλαία των 3ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων «Ηράκλειο 2023» έπεσε απόψε με την Τελετή Λήξης στο Karteros Beach Sports Center.
Ως είθισται, η τελετή λήξης αποτελεί μια γιορτή χαράς, που σηματοδοτεί την ολοκλήρωση μια αθλητικής διοργάνωσης, που έφερε κοντά διάφορους λαούς, αυτή τη φορά τους λαούς της Μεσογείου.
Στο πλαίσιο, οι διοργανωτές αποφάσισαν να γιορτάσουν μαζί με τις ομάδες των 26 χωρών που συμμετείχαν, τη χαρά της ζωής με ήχους, τραγούδια και χορούς της Κρήτης.
Η τελετή άρχισε με την παράδοση-παραλαβή της σημαίας των Αγώνων, από τους διοργανωτές των φετινών αγώνων «Ηράκλειο 2023», στους διοργανωτές της επόμενης Παράκτιας Μεσογειάδας που θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερα χρόνια στις πόλεις της Πορτογαλίας Λάγκο και Πορτιμάο. Ακολούθησε η ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων των δύο χωρών.
Στη συνέχεια τηρήθηκε μονόλεπτη σιγή στη μνήμη των θυμάτων από τις φυσικές καταστροφές σε Ελλάδα, Λιβύη καθώς και του σεισμού στο Μαρόκο.
Αφού κηρύχθηκε και επίσημα η Λήξη των Αγώνων, η υποστολή της σημαίας και η ανάκρουση του Ύμνου των Μεσογειακών Αγώνων, ακολούθησε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Χορευτές κρητικών και εθνικών χορών μετάγγισαν τη δύναμη της παράδοσής της Κρήτης καλώντας τους συμμετέχοντες σε έναν κοινό διονυσιακό παλμό.
Χορευτές, αθλητές και κοινό έγιναν ένα, χορεύοντας περιμετρικά του γηπέδου, υπό τους ήχους της κρητικής λύρας, του λαούτου, των κρουστών και των κρητικών τραγουδιών. Την σκηνοθεσία της Τελετής Λήξης είχε, όπως και στην Τελετή Έναρξης των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, o Σταύρος Λίτινας.
Στην Τελετή συμμετείχαν 60 χορευτές του Λυκείου των Ελληνίδων Ηρακλείου, τραγούδησε η Μαρία Κώττη και μουσική έπαιξαν ο Νίκος Βλατάς, (Λύρα), ο Βασίλης Ξυλούρης (Λαούτο), ο Γιώργης Σταυρακάκης (Λαούτο), και η Μαρία Σταυρακάκη (Κρουστά).

Η ΚΟΕ ευχαριστεί τους συνεργάτες και τους χορηγούς της, τον Πλατινένιο Χορηγό την ΟΠΑΠ Κύπρου, τους Χρυσούς Χορηγούς την Τράπεζα Κύπρου και την Logicom, τους Ασημένιους Χορηγούς την Medochemie, την Allianz και τη Χαραλαμπίδης Κρίστης, τον Χορηγό Παροχής Υπηρεσιών την Deloitte, τον Χορηγό Επικοινωνίας την Cablenet, την ΤΟΥΟΤΑ Κύπρου, τον Όμιλο Βιοϊατρική και το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη.

 

 

Search