Τετάρτη, 01 Μαΐου 2024

3οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες : Νίκη επί της Ελλάδας και 7η θέση στο Μπιτς Βόλεϊ για Nystrom και Gusarova

#TeamCyprus
#Heraklion2023
Του Θωμά Κεττένη (ΚΥΠΕ)
ΦΩΤΟ : Κωνσταντίνος Κυπριανού / Ευστάθιος Ιακωβίδης
Την 7η θέση στο τουρνουά Μπιτς Βόλεϊ στους 3ους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες «Ηράκλειο 2023», κατέκτησε η γυναικεία ομάδα της κυπριακής αποστολής της ΚΟΕ στους Αγώνες με τις Erika Nystrom και Daria Gusarova.
Το γυναικείο δίδυμο της Κύπρου επιβλήθηκε άνετα στον αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 7-8 του ελληνικού διδύμου με τις Μυρτώ Πασχαλάκη και Ελένη Αλεξόγλου με 2-0 σετ σε 35 λεπτά.
Στο πρώτο σετ, η κυπριακή ομάδα μπήκε δυνατά και προηγήθηκε με 6-1. Η διαφορά αυτή διατηρήθηκε και στη συνέχεια (11-6) με τα κορίτσια της Κύπρου να διευρύνουν το προβάδισμα τους σε 14-7 και 19-10 και να κλείνουν με άνεση το πρώτο σετ με σκορ 21-11.
Στο δεύτερο σετ, Erika Daria πήραν και πάλι από την αρχή τα ηνία και δεν άφησαν σε κανένα σημείο της Ελληνίδες πετοσφαιρίστριες να πιστέψουν ότι μπορούν να κάνουν την ανατροπή. Η εξέλιξη του σκορ ήταν πολύ παρόμοια με αυτή του πρώτου σετ, με το τελικό 21-9 να το αποδεικνύει.
Η νίκη αυτή έδωσε στην κυπριακή ομάδα την 7η θέση στο τουρνουά. Αυτή ήταν η τελευταία συμμετοχή της κυπριακής αποστολής της ΚΟΕ στους 3ους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες «Ηράκλειο 2023».
Η Κύπρος κατέκτησε στους Αγώνες ένα χάλκινο μετάλλιο στην Αετοσανίδα με τον Denis Taradin. Είχε επίσης, μια 4η θέση στο Μπιτς Χάντμπολ Ανδρών και μια 5η θέση στο Μπιτς Χάντμπολ Γυναικών.

Η ΚΟΕ ευχαριστεί τους συνεργάτες και τους χορηγούς της, τον Πλατινένιο Χορηγό την ΟΠΑΠ Κύπρου, τους Χρυσούς Χορηγούς την Τράπεζα Κύπρου και την Logicom, τους Ασημένιους Χορηγούς την Medochemie, την Allianz και τη Χαραλαμπίδης Κρίστης, τον Χορηγό Παροχής Υπηρεσιών την Deloitte, τον Χορηγό Επικοινωνίας την Cablenet, την ΤΟΥΟΤΑ Κύπρου, τον Όμιλο Βιοϊατρική και το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη.

 

 

Search