Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

3οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες: Ήττα από την Ισπανία για τα κορίτσια του Μπιτς Χάντμπολ

#TeamCyprus
#Heraklion2023
Του Θωμά Κεττένη (ΚΥΠΕ)
ΦΩΤΟ : Κωνσταντίνος Κυπριανού / Ευστάθιος Ιακωβίδης
Την δεύτερη της ήττα σε τρεις αγώνες, δέχθηκε το πρωί της Κυριακής η Εθνική Γυναικών στο Μπιτς Χάντμπολ, κατά τη δεύτερη αγωνιστική ημέρα των 3ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων «Ηράκλειο 2023».
Η ομάδα της κυπριακής αποστολής της ΚΟΕ, ηττήθηκε με 2-0 σετ από την Ισπανία παρά την πολύ καλή εμφάνιση στο 2ο σετ του αγώνα.
Στο πρώτο σετ, οι Ισπανίδες «μπήκαν» καλύτερα στον αγώνα και κατάφεραν να προηγηθούν με 8-4 και στη συνέχεια μέχρι και τα μέσα του πρώτου δεκαλέπτου είχαν αυξήσει τη διαφορά σε 14-6 και ακόμα περισσότερο στη συνέχεια σε 20-8. Μια κάποια αντίδραση «βγήκε» από την ομάδα των κοριτσιών της Κύπρου καθώς μείωσαν σε 20-14, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό καθώς οι Ισπανίδες έκλεισαν το πρώτο σετ, κερδίζοντας το με 22-14.
Στο δεύτερο σετ, τα κορίτσια του Κωνσταντίνου Κωνσταντίνου μπήκαν αποφασισμένα να διεκδικήσουν το σετ και να στείλουν τον αγώνα στη διαδικασία των shootouts. Μέχρι τα μέσα του δεκάλεπτου, οι Κύπριες χειροσφαιρίστριες, με βελτιωμένη άμυνα, προηγούνταν αρχικά με 8-4 και στη συνέχεια με 10-8. Στη συνέχεια, οι Ισπανίδες ανέκαμψαν για να ισοφαρίσουν και να περάσουν μπροστά με 14-12 και 16-12 στη συνέχεια. Η προσπάθεια της κυπριακής ομάδας είχε απλώς ως αποτέλεσμα τη μείωση του σκορ, με το δεύτερο σετ να κλείνει τελικά στο 17-14 υπέρ των Ισπανίδων, που κατέκτησαν τη νίκη με 2-0 σετ.
Η σύνθεση της Κύπρου:
Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου (προπονητής)
Άντρια Τάκη, Μαλβίνα Ηλία, Ελενα Βραχίμη, Μαγδαληνή Παπά, Βάσω Ιωάννου, Anjela Dimitrijevic, Μαρία Μαρσελλή, Λητώ Ελληνα, η Ρένα Τσαγγάρη, Γεωργία Κκαϊλά.
Η ΚΟΕ ευχαριστεί τους συνεργάτες και τους χορηγούς της, τον Πλατινένιο Χορηγό την ΟΠΑΠ Κύπρου, τους Χρυσούς Χορηγούς την Τράπεζα Κύπρου και την Logicom, τους Ασημένιους Χορηγούς την Medochemie, την Allianz και τη Χαραλαμπίδης Κρίστης, τον Χορηγό Παροχής Υπηρεσιών την Deloitte, τον Χορηγό Επικοινωνίας την Cablenet, την ΤΟΥΟΤΑ Κύπρου, τον Όμιλο Βιοϊατρική και το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη.

 

 

 

Search