Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

3οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες : Καλές εμφανίσεις αλλά χωρίς πρόκριση για 8άδα από Ζαρή και Καραγιαννίδου στο Καράτε

#TeamCyprus
#Heraklion2023
Του Θωμά Κεττένη (ΚΥΠΕ)
ΦΩΤΟ : Κωνσταντίνος Κυπριανού / Ευστάθιος Ιακωβίδης
Πολύ καλές εμφανίσεις που συνοδεύτηκαν με πολύτιμες εμπειρίες αλλά όχι με πρόκριση στις «8» της διοργάνωσης, είχαν σήμερα οι δύο νεαρές Κύπριες αθλήτριες του Καράτε Κάτα στην Άμμο, Στεφανία Ζαρή και Νάγια Καραγιαννίδου κατά την παρουσία τους στους 3ους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες «Ηράκλειο 2023»..
Οι αθλήτριες στην παρουσία του Προέδρου της Κυπρ. Ομ. Καράτε κ. Ανδρέα Βασιλείου (Γραμματέας Μεσογειακής Ένωσης Ομοσπονδιών Καρατε, και υπεύθυνος διοργάνωσης τους αθλήματος στο Ηράκλειο) που άνοιξαν τη σημερινή αυλαία των συμμετοχών της αποστολής της ΚΟΕ στους Αγώνες, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό στο πρόγραμμα που παρουσίασαν όμως έμειναν εκτός οκτάδας καθώς κατέλαβαν την 4η θέση έκαστη, στις προκριματικές σειρές που διαγωνίστηκαν. Την πρόκριση σε κάθε σειρά εξασφάλισαν οι αθλήτριες με τις δύο ψηλότερες βαθμολογίες.
Η 18χρονη Στεφανία Σάββα αγωνίστηκε στη δεύτερη σειρά των προκριματικών (Pool B) μαζί με άλλες τέσσερις αθλήτριες, από Συρία, Αλγερία, Ιταλία και Γαλλία.
Το πρόγραμμα της 18χρονης Κύπριας βαθμολογήθηκε από τους κριτές με 21,80 καταλαμβάνοντας την 4η θέση από τις πέντε αθλήτριες της σειράς της. Πρώτη στη σειρά της ήταν η Ιταλίδα D’ OnofrioOrsola με συνολική βαθμολογία 24.50, δεύτερη η Αλγερινή Dahlab Aicha Narimeneμε 24.20, τρίτη η Γαλλίδα PieriLaura με βαθμολογία 23.30, τέταρτη η Στεφανία και πέμπτη η Reslan HadeelAbou από τη Συρία. Την πρόκριση για την επόμενη φάση των «8» στο Καράτε Κάτα Γυναικών πήραν η Ιταλίδα αθλήτρια καθώς και η αθλήτρια από την Αλγερία.
Στην 3η προκριματική σειρά (PoolC) του Καράτε Κάτα Γυναικών, η 16χρονη Κύπρια αθλήτρια Νάγια Καραγιαννίδου πήρε την 4η θέση από 4 διαγωνιζόμενες αθλήτριες. Το πρόγραμμα της Νάγιας βαθμολογήθηκε με 20.50, ενώ από τις υπόλοιπες αθλήτριες η Ισπανίδα GarciaLozano Paola έλαβε βαθμολογία 25.10, η Ελληνίδα Αθηνά Τσακμάκη με 23.50 και η MalcecSara από την Κροατία 23.40. Την πρόκριση για τις 8 πήραν η Ισπανίδα και η Ελληνίδα αθλήτρια.
Το Καράτε Κάτα είναι ένα σύνολο βασικών τεχνικών καράτε που έχουν εκτελούνται στην Άμμο, χωρίς να διεξάγεται Αγώνας με αντίπαλο, και βαθμολογούνται από τους κριτές.
Η ΚΟΕ ευχαριστεί τους συνεργάτες και τους χορηγούς της, τον Πλατινένιο Χορηγό την ΟΠΑΠ Κύπρου, τους Χρυσούς Χορηγούς την Τράπεζα Κύπρου και την Logicom, τους Ασημένιους Χορηγούς την Medochemie, την Allianz και τη Χαραλαμπίδης Κρίστης, τον Χορηγό Παροχής Υπηρεσιών την Deloitte, τον Χορηγό Επικοινωνίας την Cablenet, την ΤΟΥΟΤΑ Κύπρου, τον Όμιλο Βιοϊατρική και το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη.

10 Σεπ 23

 

 

Search