Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Ανοίγει η αυλαία στο Ηράκλειο των 3ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων

Με την τελετή έναρξης στο Karteros Beach Sports Center ανοίγει το βράδυ του Σαββάτου (20:30) και επίσημα η αυλαία των 3ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων «Ηράκλειο 2023», στους οποίους συμμετέχει η Κύπρος. Ωστόσο, το αγωνιστικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει από το πρωί, με την αποστολή της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής να ρίχνεται στη "μάχη", με τις ομάδες των Ανδρών και Γυναικών του Χάντμπολ και τον αθλητή του Μοντέρνου Πένταθλου Αλέξανδρο Κωνσταντίνου που θα λάβει μέρος σε αγώνα Τριάθλου.

Η Γυναικεία Ομάδα της Παράκτιας Χειροσφαίρισης (Μπιτς Χάντμπολ) ανοίγει την αυλαία των Κυπριακών συμμετοχών στους Αγώνες αγωνιζόμενη στις 10:50 το πρωί με την Ιταλία.

Στη συνέχεια, ο αθλητής του Τριάθλου (Μοντέρνου Πεντάθλου) Αλέξανδρος Κωνσταντίνου θα λάβει μέρος στον Τελικό των Ανδρών που θα αρχίσει στις 12 το μεσημέρι στη Venue 2 της Παραλίας Αμμουδάρα.
Το Τρίαθλο του Μοντέρνου Πεντάθλου, αποτελείται από τα αγωνίσματα της Κολύμβησης, της Σκοποβολής και του Τρεξίματος. Οι αθλητές αρχίζουν τον αγώνα κάνοντας 600 μέτρα τρέξιμο. Στη συνέχεια, οι αθλητές καλούνται να εκτελέσουν 4 γύρους από σκοποβολή με πιστόλι λέιζερ κατά την οποία θα πρέπει να πετύχουν πέντε στόχους μέσα σε 50 δευτερόλεπτα, 50 μέτρα κολύμβηση και 600 μέτρα τρέξιμο.

Πρεμιέρα στο τουρνουά του Μπιτς Χάντμπολ κάνει στη συνέχεια και η ομάδα των Ανδρών, η οποία αντιμετωπίζει στις 15:00 την πανίσχυρη ομάδα της Κροατίας. Λίγο αργότερα, και συγκεκριμένα στις 16:40 η ομάδα των Γυναικών θα δώσει τον δεύτερο της αγώνα στο τουρνουά, αυτή τη φορά με αντίπαλο την Τυνησία. Οι αγώνες του Μπιτς Χάντμπολ θα διεξαχθούν στο το Venue 1 του Καρτερός Beach Sports Center.

Το βράδυ στις 20:30 θα δοθεί και η επίσημη έναρξη των 3ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, με την τελετή έναρξης στο Karteros Beach Sports Center.
Η αποστολή της ΚΟΕ, αποτελείται από 45 αθλητές, 25 άνδρες και 20 γυναίκες, οι οποίοι θα αγωνιστούν, σε οκτώ από τα δεκατρία αθλήματα που θα διεξαχθούν στους 3ους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες στο Ηράκλειο από τις 9 μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου 2023. Στους αγώνες θα λάβουν μέρος 700 περίπου αθλητές από 26 χώρες που συγκροτούν την Διεθνή Ένωση Μεοσγειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ).
Συνολικά, οι Αγώνες θα διεξαχθούν σε πέντε διαφορετικές τοποθεσίες σε τρεις δήμους. Οι τοποθεσίες αυτές είναι οι Παράκτιες Αθλητικές Εγκαταστάσεις Καρτερού, η Μαρίνα Ηρακλείου και το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου (Ε.Α.Κ.Η.) στο Ηράκλειο, η παραλία Γουβών στη Χερσόνησο και η παραλία Αμμουδάρας στο Μαλεβίζι.
Σε σχέση με την αποστολή της ΚΟΕ, ο Πίνακας των αθλημάτων/αθλητών είναι ο ακόλουθος:
Άθλημα Άνδρες Γυναίκες Σύνολο
1. Μπιτς Τένις 4 2 6
2. Μπιτς Βόλεϊ 4 4 8
3. Αετοσανίδα (Kiteboarding) 1 - 1
4. Κανό (Ωκεάνιο) 1 2 3
5. Καράτε (KATA) 2 2 4
6. Κολύμβηση Ανοιχτής Θαλάσσης 2 - 2
7. Τρίαθλο 1 - 1
8. Χάντμπολ 10 10 20
Σύνολο 25 20 45
Στο BEACH HANDBALL την αποστολή αποτελούν ο Χαράλαμπος Λόττας, Πρόεδρος της ΚΟΧ, οι προπονητές Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου και Ανδρέας Σοφοκλέους, συνοδός ο Κωστάκης Ορφανού και Γεώργιος Ιγκας, ο Ιωάννης Κτωρής, φυσιοθεραπευτής, ο Νικόλας Ερηνάκης παρατηρητής και οι αθλητές Κωνσταντίνος Χαραλάμπους, Ιωάννης Ιωαννίδης, Χαράλαμπος Πατρύφωνος, Κυριάκος Βορκάς, Πέτρος Πούπας, Ανδρέας Στυλιανού, Νικόλας Σιωτερ, Στέφανος Στεφάνου, Γεώργιος Ιωάννης Κρητικός, Μιχάλης Λύρας, η Anjela Dimitrijevic, η Αντρια Τάκη, η Μαλβίνα Ηλία, η Ελενα Βραχίμη, η Μαγδαληνή Παπά, η Βάσω Ιωάννου, η Μαρία Μαρσελλή, η Λητώ Ελληνα, η Ρένα Τσαγκάρη και η Γεωργία Κκαϊλά.
Στο BEACH VOLLEY την αποστολή αποτελούν ο Κώστας Κωνσταντίνου, Πρόεδρος, ο Γιώργος Ζηκάκης, υπεύθυνος συνοδός, ο Δημήτρης Αποστόλου, προπονητής και οι αθλητές Γιώργος Χρυσοστόμου, Χαράλαμπος Ζορπής, Αννινος Αλέξιος Χρυσοστόμου, Αλέξης Σαββίδης, η Daria Gusarova, η Erika Nystrom, Alexandra Gusarova και Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Στο BEACH KARATE την αποστολή αποτελούν ο Ανδρέας Βασιλείου Κόκα, Πρόεδρος, η Αυγουστίνα Στυλιανού, προπονήτρια, ο Πέτρος Μιχαηλίδης, διαιτητής και οι αθλητές Σταύρος Αλέξανδρος Χαραλαμπίδης, Στυλιανός Σάββα, Στεφανία Ζαρή και η Νάγια Καραγιαννίδου.
Στο BEACH TENNIS την αποστολή αποτελούν ο Μάριος Κλείτου, προπονητής, και οι αθλητές Ραφαήλ Κασινόπουλος, Ανδρέας Θαλασσινός, Γιώργος Ανδρέου, Ερρικος Γρηγορίου, η Μαριάννα, Τσακκιστού και η Michaella Horiceanou.
Στο OPEN WATER SWIMMING την αποστολή αποτελούν ο Γιώργος Χαζούρης, προπονητής και οι αθλητές Ροδόλφος Ανδρέου και Γιάννης Εργατούδης.
Στο CANOE OCEAN RACING την αποστολή αποτελούν ο Djordje Pavlovic, προπονητής και οι αθλητές Χρίστος Χριστοδούλου, η Κυριακή Κωνσταντινίδου και η Σάβια Κυριακή Χατζηχαραλάμπους.
Στο TRIATHLE την αποστολή αποτελούν ο Νικόλας Λουκαϊδης, προπονητής και ο αθλητής Αλέξανδρος Κωνσταντίνου.
Στο KITEBOARDING την αποστολή αποτελούν ο Aleksei Chibizov, προπονητής και ο αθλητής Denis Taradin.
Στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις, αυτές στην Πεσκάρα (2015) με συμμετοχή 24 χωρών και 763 αθλητών και στην Πάτρα (2019) με τη συμμετοχή 26 χωρών και 651 αθλητών η Κύπρος κατέκτησε τρία μετάλλια. Το 2015 η Ομάδα Χάντμπολ Ανδρών έφτασε μέχρι τον τελικό και κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο. Το 2019 στο Μπιτς Βόλεϊ Γυναικών η ομάδα αποτελούμενη από τις Μαριότα Αγγελοπούλου και Μανολίνα Κωνσταντίνου κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο σε έναν τελικό που έγινε ενώπιον 2.000 φιλάθλων, και στο Άκουαθλον (Aquathlon) η Σταύρη Περικλέους κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Οι αγώνες θα μεταδίδονται από τη δημόσια τηλεόραση (ΕΡΤ), με επιλεγμένα αθλήματα και αγωνίσματα, ενώ θα υπάρχει «ζωντανή» μετάδοση και μέσω live streaming καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης (9-16 Σεπτεμβρίου) από την ιστοσελίδα https://medgames.tv/ ή μέσω της επίσημης σελίδας της διοργάνωσης https://heraklion23.gr/ .

Με την ευκαιρία της έναρξης των Αγώνων, η ΚΟΕ ευχαριστεί τους συνεργάτες και τους χορηγούς της, και συγκεκριμένα τον Πλατινένιο Χορηγό την ΟΠΑΠ Κύπρου, τους Χρυσούς Χορηγούς την Τράπεζα Κύπρου και την Logicom, τους Ασημένιους Χορηγούς την Medochemie, την Allianz και τη Χαραλαμπίδης Κρίστης, τον Χορηγό Παροχής Υπηρεσιών την Deloitte, τον Χορηγό Επικοινωνίας την Cablenet, την ΤΟΥΟΤΑ Κύπρου, τον Όμιλο Βιοϊατρική και το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη.

(ΚΥΠΕ/ΘΚΕ/..)

 

 

Search