Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

7οι Κοινοπολιτειακοί Αγώνες Νέων "Trinidad & Tobago 2023" Πρώτο μετάλλιο για την Κύπρο

Η Ραφαέλλα Αριστοτέλους κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη Δισκοβολία. Πρόκριση στον ημιτελικό για την ομάδα του Μπιτς Βόλεϊ.

Το πρώτο της μετάλλιο πανηγύρισε η αποστολή της Κυπριακής Επιτροπής Κονοπολιτειακών Αγώνων (ΚΕΚΑ) στους 7ους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες Νέων που διεξάγονται στο Trinidad & Tobago από 4 μέχρι 11 Αυγούστου 2023. Η Ραφαέλλα Αριστοτέλους κρέμμασε στο στήθος το χάλκινο μετάλλιο, το οποίο κατέκτησε στη Δισκοβολία με επίδοση 42.74 μ. Η Αριστοτέλους βρισκόταν σε θέσεις βάθρου από την πρώτη της προσπάθεια, αρκετά μακριά από τις δύο πρώτες αθλήτριες (Khunou (RSA)/49.53μ. και Wayne (AUS)/49.39μ.), και με την τελευταία της προσπάθεια σιγούρεψε την κατάκτηση του μεταλλίου. Στα αγωνίσματα Στίβου, κυπριακή συμμετοχή υπήρξε και από τον Γρηγόρη Σταυρινίδη στον τελικό του Μήκους όπου δεν μπόρεσε να κάνει έγκυρη προσπάθεια στα τρία άλματα που επιχείρησε και έτσι δεν πήρε κατάταξη. Οι αθλητές του Στίβου ολοκλήρωσαν τις προσπάθειες, συνοδεύονται στους αγώνες από τον προπονητή Ηλία Αγαπίου.

Μεγάλη νίκη-πρόκριση στον ημιτελικό σημείωσε η ομάδα του Μπιτς Βόλεϊ αποτελούμενη από τους Αλέξη Σαββίδη και Άννινο Χρυσοστόμου. Νίκησαν στο προημιτελικό την ομάδα της Νοτίου Αφρικής με 2-0 (21-12, 21-12) και βρίσκονται πλέον μπροστά στη διεκδίκηση των μεταλλίων. Στον ημιτελικό θα αντιμετωπίσουν την Τετάρτη το απόγευμα (ξημερώματα Πέμπτης ώρες Κύπρου) την ομάδα του Καναδά. Στον άλλο ημιτελικό το ζευγάρι είναι Νέα Ζηλανδία-Αγγλία. Την ομάδα του Μπιτς Βόλει συνοδεύει ο Χαράλαμπος Ζορπής.

Στην Κολύμβηση στα 100μ. Πρόσθιο ο Αλέξανδρος Γρηγορίου μπήκε στον τελικό όπου κατέλαβε την 8η θέση με επίδοση 1:04.98. Θα μπορούσε να πάει ακόμη καλύτερα αφού στον προκριματικό ήταν 4ος επί συνόλου 16 αθλητών σημειώνοντας καλύτερη επίδοση απ’ ότι στον τελικό (1:04.35). Στο αντίστοιχο αγώνισμα των Κοριτσιών η Μιχαελδήμη Προκοπίου σε ένα αγώνα με 23 συμμετοχές, κατέλαβε την 12η θέση με επίδοση 1:16.94. Η Προκοπίου θα αγωνιστεί στη συνέχεια στα 50μ. Ελεύθερο (5η προκριματική σειρά) σε ένα αγώνισμα όπου δήλωσαν συμμετοχή 60 αθλήτριες Τους αθλητές Κολύμβησης συνοδεύει στους αγώνες ο προπονητής Νικόλας Στυλιανού.

Στο Τρίαθλο οι Αλέξανδρος Κωνσταντίνου και Ella Rose Gass συμμετείχαν στο Μικτό Ομαδικό Super Sprint όπου με συνολικό χρόνο 46:24 (+5.26) κατέλαβαν την 15η θέση ανάμεσα σε ομάδες 19 διαφορετικών χωρών. Τους αθλητές του Τριάθλου συνοδεύει ο προπονητής Χρίστος Χρίστου.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή θέλει για ακόμη μια φορά να ευχαριστήσει το Χορηγό Υπηρεσιών Deloitte, τον Χορηγό Παροχής Ιατρικών Υπηρεσιών Όμιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, την TOYOTA ΚΥΠΡΟΥ και τον Χορηγό Επικοινωνίας Cablenet, για την συμβολή τους στην επιτυχία της αποστολής. Χωρίς αυτούς δεν θα ήταν δυνατή η παρουσία της αποστολής στο μακρινό Τρίνιταντ & Τομπάκο.

Κυπριακή Επιτροπή Κοινοπολιτειακών Αγώνων
9 Αυγούστου 2023

 

 

Search