Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

7οι Κοινοπολιτειακοί Αγώνες Νέων “Trinidad & Tobago 2023” : Στο μικρό τελικό για το χάλκινο το Μπιτς Βόλεϊ

Στις λεπτομέρειες χάθηκε η μεγαλύτερη διάκριση για την ομάδα του Μπιτς Βόλει στους 7ους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες Νέων που διεξάγονται στο Trinidad & Tobago από 4 μέχρι 11 Αυγούστου 2023. Στον ημιτελικό οι Αλέξης Σαββίδης και Άννινος Χρυσοστόμου αντιμετώπισαν ως ίσοι προς ίσους τους αντιπάλους τους από τον Καναδά χάνοντας τελικά με 2-0 (23-21, 21-16).

Και όμως το αποτέλεσμα θα μπορούσε να ήταν εντελώς διαφορετικό και η ομάδα μας να βρισκόταν στον τελικό αν εκμεταλλευόταν τις ευκαιρίες που βρήκε πρώτη και στα δύο σετ. Η κατάκτηση του πρώτου σετ φαινόταν σίγουρη όταν η ομάδα μας προηγήθηκε με 19-15 πριν την αντίδραση των Καναδών που ισοφάρισαν σε 20-20 και στη συνέχεια κατέκτησαν το σετ με 23-21. Τι να πει κανείς και για το δεύτερο σετ, όταν ένα εκρηκτικό ξεκίνημα έφερε το αρχικό 7-0 υπέρ της Κύπρου, αλλά εκεί υπήρξε και πάλι αντίδραση, ακόμη πιο δυνατή αυτή τη φορά από τους Καναδούς που πέτυχαν μεγάλη ανατροπή φτάνοντας στο 21-16.

Η Κύπρος θα αντιμετωπίσει στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο τη Νέα Ζηλανδία που ηττήθηκε στον άλλο ημιτελικό από την Αγγλία με 2-0. Την ομάδα του Μπιτς Βόλεϊ συνοδεύει ο προπονητής Χαράλαμπος Ζορπής. Αυτή θα είναι και η τελευταία συμμετοχή της 11μελούς αποστολής αθλητών της Κυπριακής Επιτροπής Κοινοπολιτειακών Αγώνων στους αγώνες.

Κατά τη χθεσινή μέρα, ολοκληρώθηκαν και οι παρουσίες στην Κολύμβηση με τη συμμετοχή της Μιχαελδήμης Προκοπίου στα 50μ. Ελεύθερο. Η Προκοπίου συμμετείχε στην 5η προκριματική σειρά και με χρόνο 28.77 κατέλαβε την 7η θέση και συνολικά την 36η επί συνόλου 57 αθλητριών. Τους αθλητές Κολύμβησης συνοδεύει στους αγώνες ο προπονητής Νικόλας Στυλιανού.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή θέλει για ακόμη μια φορά να ευχαριστήσει το Χορηγό Υπηρεσιών Deloitte, τον Χορηγό Παροχής Ιατρικών Υπηρεσιών Όμιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, την TOYOTA ΚΥΠΡΟΥ και τον Χορηγό Επικοινωνίας Cablenet, για την συμβολή τους στην επιτυχία της αποστολής. Χωρίς αυτούς δεν θα ήταν δυνατή η παρουσία της αποστολής στο μακρινό Τρίνιταντ & Τομπάκο.

Κυπριακή Επιτροπή Κοινοπολιτειακών Αγώνων
10 Αυγούστου 2023

 

 

Search