Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

7οι Κοινοπολιτειακοί Αγώνες Νέων: Καλές παρουσίες στο Trinidad & Tobago

Άγγιξε το μετάλλιο ο Γρηγορίου στην Κολύμβηση, πολύ καλή εμφάνιση από τον Άχχα στην Ποδηλασία

Με αρκετά καλές παρουσίες πέντε αθλητών σε τρία διαφορετικά αθλήματα συνεχίστηκαν οι συμμετοχές των αθλητών που συγκροτούν την αποστολή της Κυπριακής Επιτροπής Κονοπολιτειακών Αγώνων (ΚΕΚΑ) στους 7ους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες Νέων που διεξάγονται στο Trinidad & Tobago από 4 μέχρι 11 Αυγούστου 2023.

Στην Κολύμβηση στα 50μ. Πρόσθιο ο Αλέξανδρος Γρηγορίου άγγιξε το μετάλλιο, ολοκληρώνοντας τελικά τον τελικό στην 4η θέση με επίδοση 29.36. Το χάλκινο μετάλλιο κρίθηκε στο 29.24 που πέτυχε ο Νεοζηλανδός Κάρλαιλ, σε ένα αγώνισμα στο οποίο συμμετείχαν 10 αθλητές. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των Κοριτσιών η Μιχαελδήμη Προκοπίου σε ένα αγώνισμα με πολλές συμμετοχές (29), κατέλαβε την 12η θέση με επίδοση 34.37. Τους αθλητές Κολύμβησης συνοδεύει στους αγώνες ο προπονητής Νικόλας Στυλιανού.

Στην Ποδηλασία ύστερα από τη συμμετοχή στον αγώνα Ατομική Χρονομέτρησης (Time Trial) οι Χριστόδουλος Άχχας και Ανδρέας Αθανασιάδης συμμετείχαν στην Ποδηλασία Δρόμου. Ο Άχχας έμεινε στο γκρουπ των πρωτοπόρων και με χρόνο 1:33.55 (+0.50), ολοκλήρωσε στην 7η θέση επί συνόλου 36 αθλητών. Ο Αθανασιάδης τερματισε στην 26η θέση με χρόνο 1:37.57 (+4:52). Τους αθλητές Ποδηλασίας συνοδεύει ο προπονητής Μιχάλης Χατζηιωάννου.

Στο Στίβο είχαμε την πρώτη συμμετοχή που ήταν από τον Ευάγγελο Πογιατζή στα 400μ. Έτρεξε στην 3η προκριματική σειρά όπου τερμάτισε 3ος με χρόνο 49.03. Έμεινε για μία θέση εκτός της οκτάδας που θα αγωνιστεί στον τελικό αφού ο όγδοος αθλητής που προκρίθηκε σε αυτόν σημείωσε επίδοση 48.73 επί συνόλου 21 αθλητών που συμμετείχαν στο αγώνισμα. Τους αθλητές του Στίβου συνοδεύει ο προπονητής Ηλίας Αγαπίου.

Συνέχεια με οκτώ συμμετοχές σε τέσσερα αθλήματα
Το πρόγραμμα της Τρίτης (με επτά ώρες διαφορά ώρας από την Κύπρο) περιλαμβάνει τις συμμετοχές πέντε αθλητών σε τρία αθλήματα. Συγκεκριμένα θα αγωνιστούν :
Τρίαθλο : Οι Αλέξανδρος Κωνσταντίνου και Ella Rose Gass θα συνθέσουν το κυπριακό δίδυμο στο αγώνισμα Mixed Team Relay Super Sprint. Στον αγώνα λαμβάνουν μέρος 19 χώρες.
Κολύμβηση: Η Μιχαελδήμη Προκοπίου και ο Αλέξανδρος Γρηγορίου θα λάβουν μέρος στα 100μ. Πρόσθιο. Η Προκοπίου θα αγωνιστεί στην 3η προκριματική σειρά σε ένα αγώνισμα με 25 συμμετοχές. Το 1:14.30 με το οποίο πήγε στους αγώνες αποτελεί τον 11ο χρόνο, που δίνει ελπίδες για πρόκριση στην οκτάδα του τελικού. Ο Γρηγορίου θα αγωνιστεί στην 2η προκριματική σειρά σε ένα αγώνισμα όπου υπάρχουν 16 συμμετοχές. Ο χρόνος του Γρηγορίου (1:04.30) είναι ο 2ος καλύτερος από το σύνολο των αθλητών που συμμετέχουν στο αγώνισμα.
Στίβος: Διπλή κυπριακή συμμετοχή με απ’ ευθείας συμμετοχή στον τελικό του αγωνίσματος τους. Η Ραφαέλλα Αριστοτέλους θα αγωνιστεί στη Δισκοβολία και ο Γρηγόρης Σταυρινίδης στο Μήκος στο αγώνισμα στο οποίο λαμβάνουν μέρος 15 αθλητές.
Beach Volley: Οι Αλέξης Σαββίδης και Άνινος Χρυσοστόμου ρίχονονται στη μάχη του προημιτελικού με αντίπαλο την ομάδα της Νοτίου Αφρικής.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή θέλει για ακόμη μια φορά να ευχαριστήσει τους Silver Partners, Medochemie, Allianz και Χαραλαμπίδης Κρίστης για την συμβολή τους στην επιτυχία της αποστολής. Χωρίς αυτούς δεν θα ήταν δυνατή η παρουσία της αποστολής στο μακρινό Τρίνιταντ & Τομπάκο.

Κυπριακή Επιτροπή Κοινοπολιτειακών Αγώνων
8 Αυγούστου 2023

 

 

 

Search