Τρίτη, 14 Μαΐου 2024

17th EYOF "Maribor 2023" : Το ταξίδι για τον Αντρανίκ συνεχίζεται…

Ο ΑΝΤΡΑΝΙΚ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΤΡΙΠΛΟΥΝ
ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΚΟΕ/ΕΑΚ: Δημήτρης Γαβριήλ

Δυστυχώς η μέρα δεν ξημέρωσε καλά για τον Αντρανίκ Αστζιάν Σαρκίς στο 17ο Φεστιβάλ Νέων στο Μάριμπορ της Σλοβενίας. Όσο και αν ήθελε ο αθλητής του Ρένου Κολοκοτρώνη, δεν ήταν αρκετό για να ξεπεράσει τον τραυματισμό που κουβαλούσε από τον ημιτελικό της Πέμπτης (27/07) και έτσι έχασε την ευκαιρία να αγωνιστεί στον τελικό του τριπλούν. Ο ίδιος ο αθλητής σε συνεννόηση με τον προπονητή του, αποφάσισαν να μην αγωνιστούν γνωρίζοντας πως τα πράγματα μπορούσαν να γίνουν πολύ χειρότερα.

«Κάναμε ζέσταμα. Ο ίδιος ο αθλητής δεν ήταν καλά, δεν μπορούσε να μπει. Το πόδι δεν έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστούμε. Εγώ πήρα την απόφαση για να μην μπούμε στον τελικό και να μην πάρουμε ρίσκο λόγω της ενόχλησης που είχαμε στο πόδι», είπε στο αρχικό του σχόλιο, ο προπονητής Ρένος Κολοκοτρώνης.

«Προσπαθήσαμε να αποφύγουμε αυτή την κατάσταση με τους φυσιοθεραπευτές, αλλά ήταν επικίνδυνο. Φοβόμασταν να μην πάθουμε άλλη ζημιά και πήρα την απόφαση μαζί με τον Αντρανίκ να μην αγωνιστούμε. Βλέπουμε το μέλλον και όχι το τώρα. Κάναμε υπέρβαση στον ημιτελικό. Κάναμε ένα άλμα με δέκα διασκελισμούς, ήταν άλμα στα 14.49μ και βγήκαμε αμέσως γιατί είχαμε ενόχληση. Βλέπουμε τη συνέχεια», υπογράμμισε καταληκτικά.
Μπορεί τα πράγματα να μην πήγαν όπως τα είχε προγραμματίσει ο Αντρανίκ και ο κόουτς Κολοκοτρώνης, ωστόσο ο νεαρός αθλητής αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με την αφοσίωση του. Σίγουρα, στο μέλλον θα έχει και άλλες ευκαιρίες για διάκριση, όπως και πέρσι στη Σλοβακία όπου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.
Πλέον, με την μη συμμετοχή του Αντρανίκ στον τελικό του τριπλούν, τέλειωσε και η δράση των αθλητών της αποστολής της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής στο Μάριμπορ. 

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή ευχαριστεί τον Πλατινένιο Χορηγό ΟΠΑΠ Κύπρου και τους Χρυσούς Χορηγούς, Logicom και Τράπεζα Κύπρου, για την συμβολή τους στην επιτυχία της αποστολής.

 

 

Search