Πέμπτη, 02 Μαΐου 2024

17th EYOF "Maribor 2023" : Η Πουρίκκου στον τελικό… τα έδωσε όλα!

Η ΝΕΑΡΗ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΟΚΤΑΔΑ ΣΤΟ ΤΡΙΠΛΟΥΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΕ ΜΕ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΟΕ – ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (29/07) ΤΟ ΠΡΩΙ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑΝΙΚ

ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΕΑΚ/ΚΟΕ: Δημήτρης Γαβριήλ

Προσπάθησε, τα έδωσε όλα, αλλά δεν κατάφερε να μπει στη ζώνη των μεταλλίων! Ο λόγος για την Άντρια Πουρίκκου, η οποία έκανε περήφανη την κυπριακή αποστολή της ΚΟΕ καταφέρνοντας να τερματίσει ως όγδοη στον τελικό του τριπλούν. Η Πουρίκκου έκανε το πρώτο της άλμα στο 12.21μ και αυτό ήταν και το καλύτερο, καθώς στη 2η της προσπάθεια έκανε 12.08μ, η 3η και η 4η ήταν άκυρες. Η 5η προσπάθεια ήταν στο 11.98μ και η 6η και τελευταία στα 12.02μ. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Τζιόρτζια Ανόετα Αρατσένι (Ιταλία) με άλμα 13.42μ, αργυρό κατέκτησε η Όλγα Σλάχτα (Πολωνία, 13.29μ) και χάλκινο η Αρουέγια Μπενιούσιτε (Λιθουανία, 13.11μ).


Θετική παρουσία
Ιδιαίτερα θετική ήταν η παρουσία της Κυπριάνας Χριστοδούλου την Παρασκευή (28/07). Στα 50μ ελεύθερο, η νεαρή αθλήτρια συνοδευόμενη από τον προπονητή της, Γιώργο Μυλωνά έπιασε χρόνο 28.76 και τερμάτισε ως 42η. Αυτή ήταν και η τελευταία της παρουσία στους αγώνες του Μάριμπορ στη Σλοβενία. Αν αναλογιστεί κανείς πως ήταν η πρώτη της φορά σε ευρωπαϊκούς αγώνες, η παρουσία της θεωρείται πολύ καλή, γνωρίζοντας πως στο Φεστιβάλ Νέων βρέθηκαν οι κορυφαίοι νέοι αθλητές της Ευρώπης.

Η ώρα του Αντρανίκ
Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για τον Αντρανίκ Σαρκίς Αστζιάν, ο οποίος σήμερα θα δώσει τη μάχη του στον τελικό του τριπλούν (11:30). Ο νεαρός αθλητής του Ρένου Κολοκοτρώνη ταλαιπωρείται από σφίξιμο στον δικέφαλο… έσφιξε τα δόντια στον ημιτελικό και ήδη η πρόκριση του στον τελικό θεωρείται τεράστια επιτυχία. Ο Άλντο Ρότσι κατετάγη ως 1ος στον ημιτελικό με άλμα 15.10μ, ενώ φαβορί στη διοργάνωση θεωρείται ο Ιωάννης Γκάρτσιος, ο οποίος έκανε 15.03μ στον ημιτελικό, ωστόσο είναι ο αθλητής που πέρσι κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή ευχαριστεί τον Πλατινένιο Χορηγό ΟΠΑΠ Κύπρου και τους Χρυσούς Χορηγούς, Logicom και Τράπεζα Κύπρου, όπως και το Ίδρυμα Λεβέντη ως περήφανο συνεργάτη της ΚΟΕ για την συμβολή τους στην επιτυχία της αποστολής.

 

 

Search