Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

17th EYOF "Maribor 2023" : Γέμισαν με εμπειρίες και βλέπουν τη συνέχεια!

ΟΙ ΝΕΑΡΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΥΠΕΡΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΤΟ ΜΑΡΙΜΠΟΡ ΤΗΣ ΣΛΟΒΕΝΙΑΣ – ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ Η ΜΑΡΙΝΑ ΑΖΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΡΑΝΙΚ ΑΣΤΖΙΑΝ ΣΑΡΚΙΣ

ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΚΟΕ/ΕΑΚ: Δημήτρης Γαβριήλ

Η αποστολή της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής ολοκλήρωσε την αγωνιστική της παρουσία στο 17ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Νέων στο Μάριμπορ της Σλοβενίας με επιτυχία, γνωρίζοντας πως όλοι οι αθλητές και αθλήτριες πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις και άφησαν υποσχέσεις για το μέλλον.

Την κορυφαία επίδοση είχε η Μαρίνα Άζινου στο τζούντο, καθώς τέλειωσε ως 5η χάνοντας στο… τσακ το χάλκινο μετάλλιο, ενώ ακολούθησαν οι Άντρη Δημητρίου (6η σφυροβολία), Άντρια Πουρίκκου (8η στο τριπλούν) και Αλεξάνδρα Σαφείρη (9η στην ατομική χρονομέτρηση). Ο Αντρανίκ Αστζιάν Σαρκίς στάθηκε άτυχος, καθώς στον τελικό δεν κατάφερε να μπει στον αγώνα λόγω τραυματισμού, ωστόσο είχε την καλύτερη επίδοση απ’ τα αγόρια της αποστολής (12ος στο τριπλούν).

Γενικότερα, οι νεαροί μας ανταγωνίστηκαν συναθλητές τους που αγωνίζονται στο κορυφαίο επίπεδο της ηλικίας τους, ξεπέρασαν τους εαυτούς τους (σ.σ κάποιοι απ’ αυτούς έσπασαν τα ατομικά τους ρεκόρ) και έδειξαν πως με την κατάλληλη καθοδήγηση, προπόνηση, υπομονή και επιμονή στο μέλλον θα έχουν ευκαιρία για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες.
«Τα παιδιά έδωσαν τα πάντα στους αγώνες, πάλεψαν με όσες δυνάμεις είχαν, κοίταξαν στα μάτια όλους τους αντιπάλους και με την προσπάθεια τους έκαναν τη χώρα μας και εμάς τους ίδιους περήφανους. Μάς δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε τον δικό μας αγώνα και να βρούμε τρόπους να προωθήσουμε τα ταλέντα μας», τόνισε ο αρχηγός αποστολής, Γιώργος Γεωργίου.

Η τελετή λήξης
Με πανέμορφη εκδήλωση στην πόλη, έπεσε η αυλαία του 17ου Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Νέων στο Μάριμπορ της Σλοβενίας.
Στην τελετή λήξης του Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Νέων, παρέλασαν όλες οι χώρες, με την Κύπρο να έχει ως σημαιοφόρους την Μαρίνα Άζινου (5η στο τζούντο) και Αντρανίκ Αστζιάν Σαρκίς (12ος στο τριπλούν). Σ’ αυτή τη διοργάνωση οι σημαιοφόροι είναι δύο, ένα αγόρι με τη πιο ψηλή επίδοση της χώρας του και ένα κορίτσι με την πιο ψηλή επίδοση της χώρας του.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή θέλει για ακόμη μια φορά να ευχαριστήσει τον Πλατινένιο Χορηγό ΟΠΑΠ Κύπρου και τους Χρυσούς Χορηγούς, Logicom και Τράπεζα Κύπρου, όπως και το Ίδρυμα Λεβέντη ως περήφανο συνεργάτη της ΚΟΕ για την συμβολή τους στην επιτυχία της αποστολής. Χωρίς αυτούς δεν θα ήταν δυνατή η παρουσία της αποστολής στο Φεστιβάλ Νέων.

 

 

 

Search