Πέμπτη, 02 Μαΐου 2024

17th EYOF "Maribor 2023" : Μάγκικες εμφανίσεις και απόλυτη περηφάνια!

ΣΤΟ… ΤΣΑΚ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ Η ΑΖΙΝΟΥ ΣΤΟ ΤΖΟΥΝΤΟ, 6Η ΜΕ ΝΕΑ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΔΟΣΗ Η ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΗ ΣΦΥΡΟΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΞΑΝΑ Ο ΑΝΤΡΑΝΙΚ – ΣΗΜΕΡΑ Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΟΥΡΙΚΚΟΥ

ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΚΟΕ/ΕΑΚ: Δημήτρης Γαβριήλ

Εκπληκτική ήταν η παρουσία των αθλητών/αθλητριών μας την Πέμπτη (27/07) στο Φεστιβάλ Νέων που γίνεται στο Μάριμπορ της Σλοβενίας. Μαρίνα Άζινου (τζούντο) και Άντρη Δημητρίου (σφυροβολία) μπορεί να μην έφεραν μετάλλιο στην κυπριακή αποστολή της ΚΟΕ, ωστόσο πάλεψαν στα ίσα με αντιπάλους ψηλού επιπέδου και απέδειξαν πως έχουν λαμπρό μέλλον. Ο Αντρανίκ Σαρκίς Αστζιάν… κατέθεσε ψυχή και πέρασε στον τελικό του τριπλούν, ενώ καλή ήταν η παρουσία της Κυπριάνας Χριστοδούλου (κολύμβηση) και της Ισαμπέλλα – Σοφίας Μοσέτι (100μ εμπόδια).

Στίβος
Τι να πει κανείς για τον Αντρανίκ Σαρκίς Αστζιάν; Ανήμερα των γενεθλίων του (17χρόνων), ο νεαρός αθλητής του Ρένου Κολοκοτρώνη κατάφερε να ξεπεράσει ξανά τον εαυτό του. Αν και αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού, εντούτοις… έσφιξε τα δόντια και μπήκε στον αγώνα του τριπλούν. Το πρώτο του άλμα… άγγιξε το όριο (14.49μ) ήταν και το τελευταίο του, αλλά ήταν αρκετό για να του δώσει την πρόκριση (ως 8ος) στον τελικό του Σαββάτου (11:30 ώρα Κύπρου). Νωρίτερα, η Ισαμπέλλα – Σοφία Μοσέτι έτρεξε στα 100μ με εμπόδια και στάθηκε ιδιαίτερα άτυχη. Ξεκίνησε εκπληκτικά την κούρσα της, ωστόσο στο τέλος ο τελικός της χρόνος (14:53) δεν ήταν αρκετός για να της δώσει την πρόκριση. Η νεαρή αθλήτρια κερδίζει εμπειρίες που θα την βοηθήσουν σίγουρα στο μέλλον, καθώς ήταν η πρώτη της συμμετοχή σε ευρωπαϊκό τουρνουά. Τελευταία και καλύτερη στον στίβο η Άντρη Δημητρίου. Τη νεαρή αθλήτρια συνόδευε η Έλλη Ευαγγελίδου και κατάφερε να περάσει στον τελικό με προσωπική επίδοση τη ρίψη στα 61.43μ. Στον τελικό έσπασε άλλες δύο φορές την προσωπική της επίδοση με ρίψη στα 61.54 και 62.07 που ήταν και η τελική της βαθμολογία και τέλειωσε ως 6η. Σήμερα, η Άντρια Πουρίκκου (18:25) θα αγωνιστεί στον τελικό του τριπλούν, ευελπιστώντας πως θα… σπάσει την προσωπική της επίδοση με στόχο να βρεθεί στο βάθρο.

Τζούντο
Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία της Μαρίνας Άζινου στο τζούντο. Η νεαρή αθλήτρια μας μαζί με τον κόουτς Μιχάλη Σκουρουμούνη μπήκε από το πρωί στις μάχες του μεταλλίου και το έχασε στο… τσακ! Παρόλα αυτά, με την επιμονή της, την ανταγωνιστικότητα της και την υπερπροσπάθεια της έκανε όλη την κυπριακή αποστολή περήφανη. Αρχικά κέρδισε την Βικτώρια Κεργκάλβε (Λετονία) πέρασε στους «16» και εκεί ηττήθηκε από την Ρίνα Μιλίλα (Φινλανδία). Συνέχισε στο ρεπασάζ, κέρδισε την Χου Φέρδα (Ουγγαρία), την Σελίν Κλέιμεερ (Ολλανδία), αλλά στον τελικό για το αργυρό μετάλλιο ηττήθηκε από την Μαρία Σιλβέιρα (Πορτογαλία) νούμερο δύο στον κόσμο.

Ποδηλασία
Σπουδαία ήταν ξανά η μέρα για την κυπριακή ποδηλασία. Η Αλεξάνδρα Σαφείρη κατετάγη ως 24η και απέδειξε για άλλη μια φορά πως είναι σπουδαίο ταλέντο και αν συνεχίσει τη δουλειά μπορεί να γράψει τη δικιά της ιστορία στο άθληνα. Πολύ καλή κρίνεται και η παρουσία της Σωτηριάνας Γαβριήλ που τερμάτισε ως 62η. Στα αγόρια, είχαμε παρόμοια αποτελέσματα και κρίνοντας πως το επίπεδο είναι υψηλό δεν τα πήγαμε άσχημα. Πολύ καλός και ο Δημήτρης Πρέκας που τερμάτισε 50ος, από κοντά και Ντίμο Κοστόβ ως 73ος.

Κολύμβηση
Πολύ καλύτερη ήταν η επίδοση της Κυπριάνας Χριστοδούλου στα 100μ ύπτιο. Η νεαρή αθλήτρια συνοδευόμενη από τον κόουτς Γιώργο Μυλωνά, τερμάτισε ως 38η με χρόνο 1.13.03. Σήμερα στις 10:30 θα δώσει τον τελευταίο της αγώνα, στα 50μ ελεύθερο.

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, κ. Γιώργος Χρυσοστόμου ήταν παρών σχεδόν σε όλους τους αγώνες, είδε από κοντά όλες τις προσπάθειες των αθλητών μας και ήταν περήφανος για τις επιδόσεις τους. Επίσης, βράβευσε τον τελικό στη δισκοβολία (26/07), εκεί όπου η Ελληνίδα Μαρία Ραφαηλίδου κατέλαβε την 3η θέση. Την πρώτη θέση κατέλαβε η Μαριέλ Χέλεν (Νορβηγία), 2η η Ρομπέρτα Φρίντα (Γερμανία). Τις απονομές στην ποδηλασία δρόμου έκανε ο αρχηγός της αποστολής της Ολυμπιακής Επιτροπής και πρόεδρος της Κυπριακής ομοσπονδίας ποδηλασίας κ. Γιώργος Γεωργίου.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή ευχαριστεί τον Πλατινένιο Χορηγό ΟΠΑΠ Κύπρου και τους Χρυσούς Χορηγούς, Logicom και Τράπεζα Κύπρου, όπως και το Ίδρυμα Λεβέντη ως περήφανο συνεργάτη της ΚΟΕ για την συμβολή τους στην επιτυχία της αποστολής.
Περισσότερα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης: https://eyof-maribor.com/en/home/.

 

 

Search