Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Παρούσα η ΚΟΕ στο Σεμινάριο Αρχηγών Αποστολών στη Σλοβακία

Μεταξύ 27 και 29 Απριλίου 2022 πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο Αρχηγών Αποστολών για το Θερινό Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων (EYOF) που θα διεξαχθεί από τις 24-30 Ιουλίου 2022 στην Banska -Bystrica στη Σλοβακία.

Συμμετείχαν εκπρόσωποι από 48 Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές. Την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή εκπροσώπησε ο Λειτουργός της ΚΟΕ κ. Γιώργος Τερεζόπουλος.

Κατά τη διάρκεια των 2 ημερών πραγματοποιήθηκαν σημαντικές συζητήσεις και παρουσιάσεις που αφορούσαν θέματα διαπιστεύσεων, ασφάλειας, διαμονής, εστίασης, διακίνησης, ιατρικών πρωτοκόλλων, μάρκετινγκ, βιωσιμότητας, τελετών έναρξης και λήξης, εθελοντών και άλλα. Έγιναν επίσης περιηγήσεις σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις και χώρους διαμονής.

Στο σεμινάριο παρουσιάστηκε επίσης και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα European Young Olympic Ambassadors (EYOA) το οποίο θα υλοποιηθεί για 5η συνεχή φορά στους εν λόγω αγώνες. Το πρόγραμμα αυτό είναι υπό την αιγίδα της Επιτροπής Πολιτισμού και Εκπαίδευσης των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών (EOC) και στοχεύει στην προώθηση των ολυμπιακών αξιών σε όλους τους αθλητές που λαμβάνουν μέρος στα ευρωπαϊκά ολυμπιακά φεστιβάλ νέων. Το Μέλος του ΕΣ της ΚΟΕ, Κλέα Παπαέλληνα, ως Αντιπρόεδρος της εν λόγω επιτροπής της EOC, παρουσίασε με άλλα στελέχη το πρόγραμμα, προβάλλοντας και δράσεις που έγιναν με μεγάλη επιτυχία στις 2 τελευταίες διοργανώσεις του EYOF «Vuokatti 2022» και EYOF «Baku 2019».

Στο πλαίσιο του Σεμιναρίου, οι Γιώργος Τερεζόπουλος και Κλέα Παπαέλληνα επισκέφτηκαν σχολείο της περιοχής που υλοποιεί πρόγραμμα «Olympic Culture and Education». Η Κύπρος με το American Academy είναι μεταξύ των 46 σχολείων που συνδέθηκε με αντίστοιχο σχολείο της Σλοβακίας και ήδη έγινε και η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
2 Μαΐου 2022

 

 

Search