Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής η 5η Φιλανθρωπική Εκδήλωση Δήμου Αθηένου Αγώνας Ακριβείας Κλασσικών Αυτοκινήτων

Στις 110 έφτασαν οι συμμετοχές με αυτοκίνητα ηλικίας 30 ετών και άνω, με το παλαιότερο να είναι του 1946

Πραγματοποιείται την Κυριακή 1η Μαΐου, η ετήσια φιλανθρωπική εκδήλωση «Αγώνας Ακριβείας Ιστορικού Αυτοκινήτου» που διοργανώνεται από τον Δήμο Αθηένου. Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή μέσα στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς αποδέχτηκε την πρόσκληση των Δημοτικών Αρχών της Αθηένου, και έθεσε υπό την αιγίδα της την φετινή εκδήλωση.
Η εκδήλωση διεξάγεται στη μνήμη της αείμνηστης Μαρίας Θεοδώρου, που ήταν ένας φάρος φιλανθρωπίας στον Δήμο Αθηένου. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, όλα τα έσοδα θα δοθούν στην Επιτροπή Κοινωνικής Πρόνοιας του Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού Αθηένου για βοήθεια δυσπραγούντων Αθηενιτών.
Στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης που παρέθεσαν στο Ολυμπιακό Μέγαρο η ΚΟΕ και ο Δήμος Αθηένου, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Γεώργιος Χρυσοστόμου σημείωσε ότι «η οποιαδήποτε φιλανθρωπική εκδήλωση όπως αυτή που διοργανώνει ο Δήμος Αθηένου σε καιρούς που η καθημερινότητα του πολίτη γίνεται όλο και πιο δύσκολη, δεν είναι απλά καλοδεχούμενη, αλλά και απαραίτητη. Και είναι γι’ αυτό το λόγο που ανταποκριθήκαμε άμεσα και θέσαμε υπό την αιγίδα μας την εκδήλωση. Είναι πεποίθηση μας και πρόθεση μας να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια που θα αναδείξει τον αθλητισμό σε κάθε σημείο της Κύπρου, και ιδιαίτερα σε μια ακριτική περιοχή όπως ο Δήμος Αθηένου, αλλά και στις κοντινές κοινότητες από τις οποίες θα περάσει η διαδρομή του αγώνα».
Ο Δήμαρχος Αθηένου Κυριάκος Καρεκλάς ευχαρίστησε την ΚΟΕ για την στήριξη που παρείχε στην διοργάνωση την οποία έθεσε υπό την αιγίδα της, και είπε ότι ο αγώνας θα αποτελέσει μια πραγματική γιορτή για το Δήμο και τους συμμετέχοντες. Στον αγώνα αναμένεται να λάβουν μέρος 110 πληρώματα με αντίστοιχο αριθμό αυτοκινήτων κατασκευής άνω των 30 ετών. Ο κ. Καρεκλάς ευχαρίστησε θερμά την οικογένεια της Μαρίας Θεοδώρου για τη συνεισφορά της, και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο μεγάλο έργο που επιτελεί η Επιτροπή Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου προς όφελος δυσπραγούντων Αθηενιτών.
Το Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ Γιώργος Παπαγεωργίου, σημείωσε ότι η εκδήλωση θα αποτελέσει την απαρχή μιας αγαστής και μακρόχρονης συνεργασίας μεταξύ της ΚΟΕ και του Δήμου Αθηένου, με σκοπό αρχικά το «Ευ Ζην» και στη συνέχεια το «Ευ Αγωνίζεσθαι»
Ανάμεσα στους συμμετέχοντες θα είναι και το πλήρωμα που θα αποτελούν ο Πρεσβευτής «Ευ Αγωνίζεσθαι» κ. Φοίβος Κωνσταντινίδης, με συνοδηγό τον Πρόεδρο της ΚΟΕ κ. Γεώργιο Χρυσοστόμου με ένα TRIUMPH TR6 του 1973, όπως επίσης και το Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ κ. Γιώργος Παπαγεωργίου με συνοδηγό την κα Λίντα Μουσουλίδου με ένα MGB του 1963.
Ο αγώνας, η διαδρομή και οι κανονισμοί ...
Τις λεπτομέρειες του Αγώνα Ακριβείας παρουσίασε ο Αλυτάρχης του, κ. Ανδρέας Ησαΐας. Όπως ανέφερε, ένα αυτοκίνητο για να θεωρηθεί κλασσικό πρέπει να είναι τουλάχιστον τριάντα ετών. Στον αγώνα δήλωσαν συμμετοχή τα πληρώματα 110 αυτοκινήτων, με το παλαιότερο από αυτά να είναι ένα CHEVROLET FLEETMASTER του 1946 και το νεότερο ένα FORD SIERRA COSWORTH του 1992.
H εκκίνηση θα δοθεί από το Δημοτικό Μέγαρο Αθηένου στις 09.45 το πρωί. Οι διαγωνιζόμενοι θα ξεκινούν ανά λεπτό, με το παλαιότερο αυτοκίνητο να ξεκινά πρώτο.
Τα αυτοκίνητα θα καλύψουν μια διαδρομή 90 περίπου χιλιομέτρων περνώντας από τα χωριά Αβδελλερό, Τρούλλοι, Κελλιά, Αραδίππου, Καλό Χωριό, Αγία Άννα, Ψευδάς, Μοσφιλωτή, Σια, Αλάμπρα και Λύμπια.
Οι διαγωνιζόμενοι θα κληθούν να δοκιμαστούν με τρεις ειδικές δοκιμασίες ακιριβείας. Τα πληρώματα με την μικρότερη απόκλιση από τον ιδανικό χρόνο τερματισμού θα είναι οι νικητές του αγώνα.
Στις 12.00, το πρώτο αυτοκίνητο θα τερματίσει στην Αθηένου στο εστιατόριο «ΤΑΜΠΛΙΟΣ» για ολιγόλεπτη στάθμευση και ξεκούραση και στις 12.15 θα γίνει ο τερματισμός του στο εστιατόριο «ΑΝΑΜΝΗΣΙΣ», όπου όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρευρεθούν σε γεύμα.
Μετά το γεύμα στις 3.00μ.μ. θα ακολουθήσει η απονομή των επάθλων στο χώρο του εστιατορίου.
Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
29 Απριλιου 2022

 

 

Search