Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό U18 στο Καράτε από τον Λοΐζο Βασιλείου

Απίστευτο και όμως αληθινό, η Κύπρος μας στο υψηλότερο βάθρο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος καράτε U18 στο Τάμπερε της Φινλανδίας.

Η Κύπρος μια σχετικά μικρή σε πληθυσμό χώρα αλλά μεγάλη σε καρδιά κατάφερε να συλλέξει τις πρώτες 2 μέρες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος καράτε U16 και U18 σύνολο 10 υπέροχες νίκες. Από 1 νίκη πέτυχε η Κύπρος με τον Αντρέα Γαβριήλ U16 -52kg, Σταύρο Χαραλαμπίδη U16 -63kg, τον Χριστόφορο Κίτσιο U18 -68kg, Κοντού Ειρήνη U18 -48kg, Οικονομίδου Ρεβέκκα U18 -59kg, και 5 νίκες ο Λοίζος Βασιλείου U18 -76kg ο οποίος αγωνίστηκε σήμερα στις 17:00 το απόγευμα στον τελικό την κατηγορίας του κερδίζοντας τον Αζέρο πρωταθλητή με 2-1 κατακτώντας το Χρυσό μετάλλιο για την Κύπρο μας. Ο Λοίζος Βασιλείου κέρδισε στον ημιτελικό τον Ολλανδό πρωταθλητή με 1-0, στον προημιτελικό τον Τούρκο πρωταθλητή με 2-0, στον 2ο του αγώνα τον Αυστριακό πρωταθλητή με 3-0 και στον πρώτο αγώνα τον Δανό πρωταθλητή με 4-1 στις σημαίες εφόσον ο αγώνας εξήλθε ισόπαλος.

Αύριο Κυριακή κατά την 3η μέρα των αγώνων αγωνίζονται οι αθλητές και αθλήτριες της ηλικιακής κατηγορίας U21.

Την αποστολή απαρτίζουν οι Αδάμ Ορέστης, Αθανασίου Μιχάλης, Χαραλαμπίδης Σταύρος, Δημητριάδης Δημήτρης, Δημητρίου Χαρά, Δημιώτη Παρασκευή, Οικονομίδου Ρεβέκα, Γαβριήλ Αντρέας, Ιωάννου Χρίστος, Ιωάννου Πάνος, Καγιά Ευαγγελία, Καρανίκκη Μαρίνα, Καραγιαννίδου Νάγια, Κίτσιος Χριστόφορος, Κοκκινίδου Αθηνά, Κωνσταντίνου Γιάννος, Κοντού Ειρήνη, Νικολάου Στυλιανός, Παπαγεωργίου Ελίνα, Στυλιανού Άνθια, Θεμιστοκλέους Αριάνα, Θεπέμπτου Χρίστος, Τσανγγαράς Αλέξης, Τσανγγαράς Μάρκος, Βασιλείου Λοίζος, Χαραλάμπους Χαράλαμπος. Οι αθλητές μας οι οποίοι αξίζει να σημειωθεί παρά το γεγονός των πολλαπλών περιορισμών στην προετοιμασία τους λόγω της πανδημίας, εντούτοις προετοιμάστηκαν για να ανταπεξέλθουν με απαιτήσεις το δυσκολότερο ίσως πρωτάθλημα του Κόσμου το Πανευρωπαϊκό στο οποίο μετέχουν κατά κύριο λόγω οι καλύτερες χώρες στο άθλημα.

Στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα λαμβάνουν μέρος 45 χώρες με 1008 συμμετοχές. Το πρωτάθλημα αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ο βαθμός δυσκολίας έχει εκτοξευθεί, εφόσον οι αθλητές και αθλήτριες μετά την πανδημία έχουν πολλή καιρό να αγωνιστούν σε επίσημες διεθνείς διοργανώσεις.

Εκ μέρους του Δ.Σ ευχόμαστε οι αθλητές και οι αθλήτριες μας να πετύχουν τους στόχους τους ανεβάζοντας για άλλη μια φορά την χώρα μας στο διεθνές προσκήνιο.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τον Θεσμικό Χορηγό μας τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, τον διαχρονικό χορηγό μας ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ καθώς και τον χορηγό ROBOMARKETS

Κυπριακή Ομοσπονδία Καράτε
Δελτίου Τύπου

 

 

Search