Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019
Previous Next

Με τον Σπύρο Νεοφυτίδη συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΚΟΕ Ντίνος Μιχαηλίδης

Με τον πρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Π.) και αντιπρόεδρο της FIFPro Division Europe κ. Σπύρο Νεοφυτίδη, συναντήθηκε το πρωί της Τρίτης (17/07/2018) στο Ολυμπιακό Μέγαρο ο πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Ντίνος Μιχαηλίδης. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο νομικός σύμβουλος του ΠΑ.Σ.Π. κ. Λοΐζος Χατζηδημητρίου.

Οι τρεις άνδρες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν διάφορα θέματα, με έμφαση στη συζήτηση να δίνεται στην αναγκαιότητα θέσπισης Ενιαίας Αθλητικής Νομοθεσίας, μία πρωτοβουλία της ΚΟΕ, η οποία ήδη έχει προχωρήσει σε επαφές με το αρμόδιο υπουργείο (σ.σ. Παιδείας), με άλλους φορείς και με έγκριτους νομικούς, που ασχολούνται με θέματα αθλητισμού.

Από την πλευρά του, ο κ. Νεοφυτίδης συμφώνησε στην αναγκαιότητα θέσπισης αθλητικής νομοθεσίας και έθεσε τον εαυτό του -τόσο με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της FIFPro Division Europe όσο και του προέδρου του ΠΑ.Σ.Π.- αλλά και του νομικού του συμβούλου, στη διάθεση του προέδρου της ΚΟΕ.

Η Ενιαία Αθλητική Νομοθεσία αναμένεται να ρυθμίσει μια σειρά από κρίσιμα θέματα που αφορούν τον Αθλητισμό (συμπεριλαμβανομένης και το άθλημα του ποδοσφαίρου), όπως είναι η αντιμετώπιση της βίας και κοινωνικών προβλημάτων όπως ο ρατσισμός, τα ηλεκτρονικά εισιτήρια, τα κριτήρια για τις κρατικές επιχορηγήσεις, τα ανθρώπινα δικαιώματα στον αθλητισμό, ποιοι δικαιούνται να εξασκούν το επάγγελμα του προπονητή, το διαχωρισμό του επαγγελματικού με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και πολλά άλλα.

Ο κ. Νεοφυτίδης από την πλευρά του ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΚΟΕ για τις διάφορες ενέργειες του Συνδέσμου, όπως τα θέματα εκπαίδευσης των ποδοσφαιριστών, την εξασφάλιση δεύτερης καριέρας και την ασφαλιστική κάλυψη.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
18 Ιουλίου 2018

 

 

Search