Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ανακοίνωση Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής

Η είδηση της απώλειας του Κωστάκη Κουτσοκούμνη που απεβίωσε σε ηλικία 62 ετών, ύστερα από άνιση μάχη που έδωσε με μεγαλείο ψυχής το τελευταίο διάστημα, σκόρπισε θλίψη στην οικογένεια του κυπριακού αθλητισμού.

Ο εκλιπών αφιέρωσε τη ζωή του στο ποδόσφαιρο, και με την παρουσία του στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας της ΚΟΠ, άφησε το στίγμα του με σειρά αποφάσεων, που συνέβαλαν ώστε το Κυπριακό ποδόσφαιρο να ξεφύγει από τα στενά ερασιτεχνικά πλαίσια και να ενταχθεί ομαλά στις σύγχρονες απαιτήσεις του αθλητισμού.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην Προεδρία της ΚΟΠ, οι κυπριακές ομάδες γνώρισαν πρωτόγνωρες επιτυχίες στις διεθνείς διοργανώσεις. Παράλληλα η Εθνική ομάδα καταξιώθηκε καταγράφοντας μερικές από τις μεγαλύτερες στιγμές της ιστορίας της.

Η μικρή Κύπρος, σε διοικητικό επίπεδο διεκδίκησε και κέρδισε τον σεβασμό της Παγκόσμιας ποδοσφαιρικής κοινότητας, και οι θέσεις και οι απόψεις της, πολλές φορές εκφρασμένες και στοιχειοθετημένες από τον ίδιο τον εκλιπόντα, μετατράπηκαν σε αποφάσεις των μεγαλυτέρων οργανισμών του διεθνούς ποδοσφαίρου, της UEFA και της FIFA.

Το ποδόσφαιρο στην Κύπρο από σήμερα είναι φτωχότερο.

Ο Πρόεδρος, το Εκτελεστικό Συμβούλιο, και οι εργαζόμενοι στην Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια, στους οικείους του εκλιπόντος.

Αντιπροσωπεία του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής θα παραστεί και θα εκπροσωπήσει την ΚΟΕ στην κηδεία του Κωστάκη Κουτσοκούμνη. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

 

 

Search