Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024
Previous Next

Σεράγεβο 2019: Έπεσε η αυλαία, θετική η κυπριακή συμμετοχή

Με την τελετή λήξης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής (15/02) μπροστά από το δημαρχείο του Ανατολικού Σεράγεβο, το 14ο Χειμερινό Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Νέων που διεξήχθη στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη ολοκληρώθηκε, μετά από τέσσερις μέρες αγωνιστικής δράσης.

Μια από τις 46 χώρες που ήταν παρούσες στη διοργάνωση ήταν η Κύπρος, που συμμετείχε με δύο αθλητές στο Αλπικό Σκι. Η 16χρονη Τζώρτζια Επιφανίου και ο 17χρονος Στέφανος Πηλαβάκης είχαν θετική παρουσία, κάτι που τόνισε και ο αρχηγός αποστολής της Κύπρου κ. Δημήτρης Παπαθεοδότου, μιλώντας στο Γραφείο Τύπου της ΚΟΕ: «Είμαστε ευχαριστημένοι από τη συνολική προσπάθεια των αθλητών μας. Η Τζώρτζια τερμάτισε και στον αγώνα του γιγαντιαίου σλάλομ, ενώ ο Στέφανος αποχώρησε στη 2η διαδρομή», είπε και συμπλήρωσε: «Θα ήθελα ως αρχηγός αποστολής να ευχαριστήσω την Ολυμπιακή Επιτροπή για τον εξοπλισμό που μας παραχώρησε και τον λειτουργό της ΚΟΕ Γιώργο Παναγίδη για την όλη στήριξή του, τον ΚΟΑ για την αγορά των σκι και όλους όσους υποστήριξαν την προσπάθεια των παιδιών».

Στο γιγαντιαίο σλάλομ, την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου η Τζώρτζια Παναγή πήρε την 68η θέση σε σύνολο 101 αθλητριών με συνολικό χρόνο από τις δύο διαδρομές 2 λεπτά, 58 δευτερόλεπτα και 95 εκατοστά. Την επομένη, 14 του μήνα, ο Στέφανος Πηλαβάκης στο γιγ. σλάλομ έκανε χρόνο 1:25.62 στην πρώτη κατάβαση, όμως στη 2η δεν κατάφερε να τερματίσει, με αποτέλεσμα να μην ολοκληρώσει τον αγώνα.

Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης στο χώρο του δημαρχείου του Ανατολικού Σεράγεβο όπου σημαιοφόρος της Κύπρου ήταν ο Στέφανος Πηλαβάκης. Οι νεαροί αθλητές έστησαν πάρτι στο χώρο, ενώ στο τελετουργικό πραγματοποιήθηκε η παράδοση της σημαίας των Αγώνων στους διοργανωτές των Αγώνων του 2021, που θα διεξαχθούν στο Βουοκάτι της Φινλανδίας.

Θυμίζουμε πως την Δευτέρα (11/02) και Τρίτη (12/02) η Τ. Επιφανίου και ο Σ. Πηλαβάκης τερμάτισαν 50η και 53ος αντίστοιχα, στο αγώνισμα του σλάλομ του Αλπικού Σκι. Προπονητής της κυπριακής αποστολής στους Αγώνες, που διεξήχθησαν στο Σεράγεβο και Ανατολικό Σεράγεβο, ήταν ο κ. Βουκ Ζίβκοβιτς.

Στο πρόγραμμα του 14ου Χειμερινού Ευρωπαϊκού Ολυμπιακού Φεστιβάλ Νέων περιλαμβάνονταν οκτώ αθλήματα, τέσσερα στο χιόνι, και άλλα τέσσερα στον πάγο. Πρόκειται για τα Αλπικό Σκι (Alpine Skiing), Δίαθλο (Biathlon), Δρόμος (Cross Country), Χιονοσανίδα (Snowboard), Χόκεϊ επί Πάγου (Ice Hockey), Παγοδρομίες (Ice Skating), Δρόμος (Short Track), και Κέρλινγκ (Curling).

Στον πίνακα μεταλλίων, πρώτευσε η Νορβηγία με 6 χρυσά, 1 αργυρό και 5 χάλκινα, ενώ ακολούθησε η Ελβετία με 5-5-2, η Γαλλία με 4-3-4 και η Αυστρία με 3-1-2. Συνολικά 21 χώρες πήραν μετάλλιο, από τις 46 που συμμετείχαν στους Αγώνες.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
16 Φεβρουαρίου 2019

 

 

Search