Σάββατο, 18 Μαΐου 2024

Σεράγεβο 2019: Ικανοποίηση για την παρουσία των Κυπρίων αθλητών στο Σλάλομ

Στα μισά του δρόμου, σε ό,τι αφορά την αγωνιστική τους συμμετοχή στο 14ο Χειμερινό Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων, βρίσκονται οι δύο νεαροί Κύπριοι αθλητές. Μετά την τελετή έναρξης της Κυριακής 10 Φεβρουαρίου, τη Δευτέρα (11/02) και Τρίτη (12/02) η Τζώρτζια Επιφανίου και ο Στέφανος Πηλαβάκης, αντίστοιχα, αγωνίστηκαν στο αγώνισμα του Σλάλομ του αθλήματος του Αλπικού Σκι.

Πρώτη στη «μάχη» ρίχτηκε, τη Δευτέρα, η Τζώρτζια Επιφανίου η οποία τερμάτισε στην 50η θέση, σε σύνολο 99 αθλητριών που ξεκίνησαν τον αγώνα. Στην πρώτη της κατάβαση, στο χιονοδρομικό κέντρο της Γιαχόρινα του Σεράγεβο, η 16χρονη σκιέρ κατέγραψε χρόνο 1:05.23, ενώ στη δεύτερη κατάβαση χρόνο 1:13.96.

Την επομένη, ο Στέφανος Πηλαβάκης πήρε την 53η θέση σε σύνολο 105 αθλητών. Την πρώτη κατάβαση ο 17χρονος την κάλυψε σε χρόνο 1:19.26 και τη δεύτερη σε χρόνο 1:20.20.

Ο αρχηγός αποστολής κ. Δημήτρης Παπαθεοδότου μίλησε στο Γραφείο Τύπου της ΚΟΕ: «Έχουν τελειώσει οι αγώνες του σλάλομ και οι δύο αθλητές μας έχουν τερματίσει, κάτω από πολύ δύσκολες και αντίξοες συνθήκες. Έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, σε πρωτόγνωρες γι΄ αυτούς συνθήκες. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι. Πλέον, συγκεντρωνόμαστε στο αγώνισμα του γιγαντιαίου σλάλομ».

Προπονητής της κυπριακής αποστολής στους Αγώνες, που διεξάγονται στο Σεράγεβο και Ανατολικό Σεράγεβο, είναι ο κ. Βουκ Ζίβκοβιτς. Στις 13 αναμενόταν να ολοκληρωθεί η συμμετοχή της Τζώρτζια Επιφανίου στους Αγώνες, ενώ την επομένη (14 Φεβρουαρίου) αγωνίζεται ο Στέφανος Πηλαβάκης και οι δύο στο γιγαντιαίο σλάλομ του Αλπικού Σκι.

Στο αγωνιστικό πρόγραμμα του 14ου Χειμερινού Ευρωπαϊκού Ολυμπιακού Φεστιβάλ Νέων περιλαμβάνονται οκτώ αθλήματα, τέσσερα στο χιόνι, και άλλα τέσσερα στον πάγο. Πρόκειται για τα Αλπικό Σκι (Alpine Skiing), Δίαθλο (Biathlon), Δρόμος (Cross Country), Χιονοσανίδα (Snowboard), Χόκεϊ επί Πάγου (Ice Hockey), Παγοδρομίες (Ice Skating), Δρόμος (Short Track), και Κέρλινγκ (Curling). Η τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί στις 15 Φεβρουαρίου, στο χώρο του δημαρχείου του Ανατολικού Σεράγεβο.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
13 Φεβρουαρίου 2019

 

 

Search