Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μπαχάμες 2017 : Αργυρό στο μπιτς βόλεϊ, σιγούρεψε δύο μετάλλια το τένις

Άλλη μία μέρα εξαιρετικής συγκομιδής μεταλλίων αποτέλεσε το Σάββατο 22 Ιουλίου για την Κύπρο, στους 6ους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες Νέων 2017 που διεξάγονται στο Νασάου των Μπαχαμών! Η ομάδα μπιτς βόλεϊ με τους Κωνσταντίνο Σκορδή και Σωτήρη Σιαπάνη πήρε το αργυρό μετάλλιο, ενώ το τένις σιγούρεψε δύο μετάλλια και διεκδικεί και τρίτο στους τελικούς της Κυριακής. Συγκεκριμένα, η Ελίζα Ομήρου προκρίθηκε στον τελικό στο μονό και μαζί με τον Λευτέρη Νέο πέρασαν και στον τελικό του μικτού διπλού. Στο μονό αγοριών ο Νέος θα αγωνιστεί στο μικρό τελικό για το χάλκινο μετάλλιο. Το πρωί (ώρα Μπαχαμών) του Σαββάτου είχαμε και την παρουσία του Μάρκου Ιακωβίδη στα 50 μ. ελεύθερο.
 
ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ
Φεύγουν με το αργυρό μετάλλιο
Η φανταστική πορεία της ομάδας μπιτς βόλεϊ, που ξεκίνησε μόλις λίγες ώρες μετά την άφιξη στις Μπαχάμες (πριν καν τη διεξαγωγή της τελετής έναρξης), ολοκληρώθηκε το Σάββατο 22 Ιουλίου με τη μεγάλη επιτυχία της κατάκτησης του αργυρού μεταλλίου!
 
Τα παιδιά του Γιάννη Πετρούδη, οι Κωνσταντίνος Σκορδής και Σωτήρης Σιαπάνης, υπερέβαλαν εαυτόν στους Κοινοπολιτειακούς Νέων και αφού ξεπέρασαν ακόμη και το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε ο Σωτήρης τη 2η μέρα των Αγώνων, ανέβηκαν εν τέλει στο βάθρο! Και όλα αυτά από την πιο νεανική ομάδα του τουρνουά, αφού και οι δύο τους είναι 16 ετών.
 
Στον τελικό απέναντι στην Αγγλία και το δίδυμο (κυριολεκτικά, αφού είναι δίδυμα αδέλφια) των Χάβιερ και Χοακίν Μπέλο, η Κύπρος προσπάθησε, όμως οι Άγγλοι ήταν απλά ανώτεροι. Επρόκειτο για μια ομάδα που αγωνίζεται μαζί για χρόνια και την οποία γνώριζε καλά ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιάννης Πετρούδης, αφού εργαζόταν τα τελευταία πέντε χρόνια στην αγγλική ομοσπονδία τένις.
 
Οι Σκορδής και Σιαπάνης τα πήγαν πολύ καλά στο πρώτο σετ, το οποίο όμως χάθηκε με 21-16, ενώ οι Άγγλοι πήραν και το δεύτερο σετ με 21-14. Αρκετά μέλη της κυπριακής αποστολής πήγαν στο γήπεδο του μπιτς βόλεϊ για να στηρίξουν τα παιδιά στον τελικό.
 
Την απονομή των μεταλλίων έκανε η κ. Λουίζ Μάρτιν, πρόεδρος της Διεθνής Επιτροπής Κοινοπολιτειακών Αγώνων, η οποία στο περιθώριο του τελικού, συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα της ΚΟΕ στρατηγό Χαράλαμπο Λόττα. Τους δύο συνδέει μία φιλία 20ετίας.
 
ΤΕΝΙΣ
Σίγουρα δύο μετάλλια, πάει για τρίτο
Πολύ καλά ήταν τα νέα από το τένις, το πρωί του Σαββάτου (22/07). Η Ελίζα Ομήρου ήταν μπροστά με 4-1 στο 1ο σετ κόντρα στην Μινέτ Φαν Φρέντεν όταν η τενίστρια από τη Νότια Αφρική αναγκάστηκε να αποσυρθεί λόγω τραυματισμού, δίνοντας έτσι άνετη πρόκριση στον τελικό για την Ομήρου. Με την Κύπρο στο μικτό διπλό να είχε ακολούθως ημιτελικό παιχνίδι κόντρα στη Νότια Αφρική, ο τραυματισμός της Φαν Φρέντεν έφερε τη χώρα μας να περνάει στον τελικό άνευ αγώνα.
 
Έτσι οριστικοποιήθηκε το 5ο και 6ο μετάλλιο της Κύπρου στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες Νέων, με το χρώμα να γίνεται γνωστό στους τελικούς της Κυριακής. Στο μονό κοριτσιών η Ελίζα θα αντιμετωπίσει την Ζιλ Ντεσάι από την Ινδία.
 
Νωρίτερα, στον ημιτελικό του μονού αγοριών, ο Λευτέρης Νέος ηττήθηκε 2-0 σετ (6-2, 6-2) από τον Ουαλό Τζέιμς Στόρι. Στο μικρό τελικό ο Νέος θα αντιμετωπίσει τον Σιντάντ Μπάνθια από την Ινδία.
 
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
13ος ο Ιακωβίδης στα 50 μ. ελεύθερο
Στον πρωινό προκριματικό των 50 μ. ελεύθερο, στην τελευταία συμμετοχή της Κύπρου στο άθλημα της κολύμβησης στις Μπαχάμες, ο Μάρκος Ιακωβίδης έκανε επίδοση 24.25, που τον έφερε στη 13η θέση σε 37 αθλητών. Ο 8ος αθλητής που προκρίθηκε στον τελικό έκανε χρόνο 23.82.
 
ΣΤΙΒΟΣ
Έμεινε 12η στο ακόντιο η Λουκία Γεωργίου

Χαμηλά έμεινε η Λουκία Γεωργίου στον τελικό του ακοντισμού στους 6ους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες Νέων που διεξάγονται στο Νασάου, πρωτεύουσα των Μπαχαμών.

Στον απογευματινό τελικό του Σαββάτου 22 Ιουλίου (γύρω στα μεσάνυχτα ώρα Κύπρου), η Γεωργίου είχε καλύτερη βολή στα 34.33 μ., στη δεύτερη προσπάθεια της, με αποτέλεσμα να περιοριστεί στη 12η θέση, σε σύνολο 14 αθλητών. Η Γεωργίου μπήκε στον αγώνα με φετινή επίδοση στα 41.06 μ., μια βολή που αν την επαναλάμβανε, θα την έφερνε στην 8άδα του αγωνίσματος.

Πλέον, απομένουν να αγωνιστούν δύο Κύπριοι αθλητές του στίβου για να ολοκληρωθεί η παρουσία του αθλήματος στους Κοινοπολιτειακούς Νέων. Την Κυριακή 23 Ιουλίου στις 23:00 ώρα Κύπρου αγωνίζονται σε ακοντισμό και ύψος οι Σπύρος Σάββα και Δέσποινα Χαραλάμπους αντίστοιχα.

Ηρόδοτος Μιλτιάδους
Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

 

 

Search