Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Πλησιάζει η ημέρα διεξαγωγής της 31ης Συνόδου της ΕΟΑΚ

Πλησιάζει η ημέρα διεξαγωγής της 31ης Συνόδου της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Κύπρου (ΕΟΑΚ), η σημαντικότερη ετήσια εκδήλωση της Ολυμπιακής Ακαδημίας της χώρας μας. Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019, μεταξύ 08:30 και 13:00 στο Ολυμπιακό Μέγαρο, τρεις ακαδημαϊκοί ομιλητές, με χρόνια εμπειρίας, θα αναπτύξουν το θέμα της φετινής συνόδου, που είναι «Ολυμπισμός-Εκπαίδευση-Εκεχειρία-Ειρήνη».

Το θέμα επιλέχθηκε ως συνέχεια του συνεδρίου αντίστοιχης θεματολογίας που αναπτύχθηκε το 2019 από τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία.

Ο ένας εκ των ομιλητών, είναι ο πρώην Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας και Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick Δρ. Γιώργος Δημοσθένους. Στο βήμα της ΕΟΑΚ θα ανέβει και ο Δρ. Κώστας Γεωργιάδης, επίτιμος κοσμήτορας της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, ο οποίος θα έρθει από την Αθήνα για να συμμετάσχει στη Σύνοδο. Ο Δρ. Γεωργιάδης υπηρετεί τον Ολυμπισμό στην Ελλάδα και διεθνώς εδώ και δεκαετίες και διαθέτει τεράστια εμπειρία στα θέματα που άπτονται του χώρου.

Μαζί τους θα είναι και ο Δρ. Κωνσταντίνος Φίλης, Διευθυντής Ερευνητικών Προγραμμάτων του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Πάντειου Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μετά τις τρεις ομιλίες, θα ακολουθήσει συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης, στην οποία θα συμμετάσχουν οι πιο πάνω, καθώς και ο Πρόεδρος του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Δρ. Νίκος Καρτακούλλης.

Δήλωση συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθήσουν τη Σύνοδο, μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής και να τη στείλουν είτε ηλεκτρονικά, είτε να την παραδώσουν δια χειρός στην υποδοχή της ΚΟΕ (ώρες γραφείου).

Η φόρμα έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.olympic.org.cy, στην ενότητα ΝΕΑ > Σεμινάρια/Συνέδρια.

Η ηλεκτρονική παράδοση της φόρμας γίνεται στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή μέσω fax στο 22 449890. Έντυπες φόρμες συμμετοχής υπάρχουν και στα γραφεία της ΚΟΕ στο Ολυμπιακό Μέγαρο.

Η ιστορία της ΕΟΑΚ
Η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία Κύπρου εγκαθιδρύθηκε στις 30 Μαρτίου 1987 και υπάγεται στην ΚΟΕ. Σκοπός της ΕΟΑΚ είναι να προωθεί την Ολυμπιακή εκπαίδευση των ασχολούμενων με τα θέματα του Αθλητισμού, η διάδοση των Ολυμπιακών αξιών, η εφαρμογή των κοινωνικών και παιδαγωγικών αρχών του Ολυμπισμού, όπως έχουν θεμελιωθεί από το έργο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας καθώς και η συνεργασία με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία και όλες τις Αθλητικές Αρχές για την επικράτηση των ηθικών αξιών της Ολυμπιακής Ιδέας.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
27 Νοεμβρίου 2019

 

 

Search