Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Η Επιτροπή «Γυναίκα και Αθλητισμός» της ΚΟΕ διοργανώνει την ετήσια Ημερίδα της

Τη σημαντικότερη ετήσια εκδήλωσή της διοργανώνει την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019, μεταξύ των ωρών 18:00 – 19:30 στο Ολυμπιακό Μέγαρο η Επιτροπή «Γυναίκα και Αθλητισμός» της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής. Η ετήσια Ημερίδα της Επιτροπής έχει φέτος θέμα «Γυναικεία Φύση και Ολυμπιακό Ιδεώδες: κοινός ή άγνωστος τόπος...» και βασική ομιλήτρια θα είναι η Δρ Κυριακή Ουδατζή, Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου της Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Δρ Κώστα Χαμπιαούρη. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο νέος πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης και ο πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Ντίνος Μιχαηλίδης.

Η είσοδος στην Ημερίδα είναι ανοικτή για όλους, με την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή να κάνει κάλεσμα προς όλους τους φιλάθλους, εργαζομένους στις αθλητικές ομοσπονδίες και οργανισμούς, και ακτιβιστές των δικαιωμάτων των γυναικών για ίση εκπροσώπηση και ίσες ευκαιρίες να παρευρεθούν στην εκδήλωση.

Η βασική ομιλήτρια, η Δρ Κυριακή Ουδατζή είναι μεταξύ άλλων αρχιτέκτονας και διδάκτωρ στον τομέα ανάδειξης πολιτισμικών μονάδων. Από το 2005 είναι διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου στη Θεσσαλονίκη. Είναι αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας και ιδρυτικό μέλος του Παγκοσμίου Δικτύου Ολυμπιακών Μουσείων. Από το 2004 διδάσκει στη βαθμίδα Λέκτορα στα Τμήματα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών σε μια σειρά από Πανεπιστήμια, όπως το Αριστοτέλειο, της Θεσσαλίας και του Δημοκρίτειου Θράκης, ενώ δίδαξε στα μεταπτυχιακά τμήματα Ολυμπιακών Σπουδών στα Πανεπιστήμια Πελοποννήσου και Tsukuba της Ιαπωνίας. Η Δρ Ουδατζή θα αναπτύξει εντός μίας ώρας το θέμα «Γυναικεία Φύση και Ολυμπιακό Ιδεώδες: κοινός ή άγνωστος τόπος…».

Πριν τη βασική ομιλία, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη, ετήσια, απονομή του βραβείου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής «Γυναίκα και Αθλητισμός» σε μια αθλητική προσωπικότητα της Κύπρου που συνείσφερε σημαντικά στον κυπριακό αθλητισμό, τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε διεθνές. Μετά από εισήγηση της Επιτροπής «Γυναίκα και Αθλητισμός» και απόφαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ, το φετινό βραβείο θα απονεμηθεί στην κα. Ευαγγελία Τρικωμίτου. Η κα. Τρικωμίτου είναι τεχνική σύμβουλος της Ρυθμικής Γυμναστικής, Διεθνής Κριτής του αθλήματος και ένα από τα έξι μέλη της Πανευρωπαϊκής Επιτροπής της Ρυθμικής Γυμναστικής. Μητέρα πρωταθλητριών σε διάφορα αθλήματα, είναι ένα ιδιαίτερα δραστήριο μέλος της οικογένειας της γυμναστικής στην Κύπρο και απολαμβάνει ιδιαίτερο σεβασμό στο διεθνές σκηνικό.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
14 Μαρτίου 2019

 

 

Search