Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τόκιο 2020: 10ο μέλος της Ολυμπιακής ομάδας ο Μάριος Γεωργίου

Έχοντας έντονους πόνους στη μέση του σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κάνει τον αγώνα που μπορούσε, ο Μάριος Γεωργίου έδειξε εξαιρετικό χαρακτήρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής που διεξάγεται στην Στουτγκάρδη της Γερμανίας, τον Οκτώβριο του 2019, και με τους 79.799 βαθμούς που μάζεψε στον προκριματικό του σύνθετου ατομικού, εξασφάλισε την πρόκριση του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο!

Ο Κύπριος πρωταθλητής (ο οποίος τον Απρίλιο 2019 πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο Σύνθετο Ατομικό στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και τον Ιούλιο 2019 πήρε το αργυρό στο δίζυγο στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες) προκρίθηκε στους δεύτερους Ολυμπιακούς της καριέρας του! Το 2016 στο Ρίο ο 18χρονος τότε Μάριος έγινε ο πρώτος Κύπριος με συμμετοχή στην ενόργανη γυμναστική σε Ολυμπιακούς και μάλιστα προκρίθηκε στον τελικό του σύνθετου ατομικού, ο νεαρότερος από τους 24 φιναλίστ! Δυστυχώς ένας τραυματισμός, που υπέστη δύο μέρες πριν τον τελικό, δεν του επέτρεψε να ολοκληρώσει εκείνο τον αγώνα.

Από τότε, ο Γεωργίου έχει εξελιχθεί σε έναν αθλητή παγκοσμίου επιπέδου, με προκρίσεις σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, μετάλλια σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και μετάλλια στους Κοινοπολιτειακούς και Μεσογειακούς Αγώνες.

Στην ενόργανη γυμναστική του «Τόκιο 2020» προκρίθηκαν 48 αθλητές ως μέλη δώδεκα εθνικών ομάδων και άλλοι 50 μεμονωμένοι αθλητές από τις υπόλοιπες χώρες, ανάμεσα τους και ο Λεμεσιανός αθλητής.

Με τον Μάριο Γεωργίου, η κυπριακή Ολυμπιακή ομάδα του «Τόκιο 2020» αριθμεί πλέον δέκα αθλητές σε τέσσερα αθλήματα!

Κάρτα πρόκρισης έχουν πάρει οι ακόλουθοι αθλητές (με χρονική σειρά):

1. Παύλος Κοντίδης – Ιστιοπλοΐα / laser
2. Άντρη Ελευθερίου – Σκοποβολή / σκητ
3. Ανδρέας Μακρής – Σκοποβολή / τραπ
4. Μαριλένα Μακρή – Ιστιοπλοΐα / laser
5. Ελένη Αρτυματά – Στίβος / 400μ
6. Δημήτρης Κωνσταντίνου – Σκοποβολή / σκητ
7. Ανδρέας Καριόλου – Ιστιοπλοΐα / RS:X
8. Απόστολος Παρέλλης – Στίβος / δισκοβολία
9. Μίλαν Τραΐκοβιτς – Στίβος / 110μ εμπόδια
10. Μάριος Γεωργίου – Γυμναστική / σύνθετο ατομικό

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ) συγχαίρει τον Μάριο Γεωργίου, τον προπονητή του Παναγιώτη Πετρίδη και την Κυπριακή Ομοσπονδία Γυμναστικής (ΚΟΓ) για την επιτυχία.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
8 Οκτωβρίου 2019

 

 

Search