Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ο Μίλαν Τραΐκοβιτς το 9ο μέλος της Κυπριακής Ολυμπιακής ομάδας

Η εξαιρετική κούρσα του Μίλαν Τραΐκοβιτς στον ημιτελικό των 110μ εμπόδια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου στην Ντόχα του Κατάρ, όπου με 13.29 πήρε την πρόκριση για τον τελικό (όπου τελικά κατέλαβε την 8η θέση στον κόσμο!), του έδωσε παράλληλα και την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο!

Το όριο για τα 110μ εμπόδια ήταν 13.32, με τον Λεμεσιανό σπρίντερ να το καλύπτει και να κλείνει έτσι θέση για την Ιαπωνία και τους 2ους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας του. Το 2016 στο Ρίο, αν και προκρίθηκε την τελευταία στιγμή, εν τέλει έκανε τη μεγάλη έκπληξη, προκρινόμενος στον τελικό, όπου κατέλαβε την 7η θέση!

Ο Τραΐκοβιτς έγινε παράλληλα το ένατο μέλος της Κυπριακής Ολυμπιακής ομάδας και τρίτος του στίβου, μετά την Ελένη Αρτυματά (400μ) και τον Απόστολο Παρέλλη (δισκοβολία).

Μέχρι στιγμής (02/10/2019) στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020», έχουν πάρει κάρτα πρόκρισης οι ακόλουθοι αθλητές (με χρονική σειρά):

1. Παύλος Κοντίδης – Ιστιοπλοΐα / laser
2. Άντρη Ελευθερίου – Σκοποβολή / σκητ
3. Ανδρέας Μακρής – Σκοποβολή / τραπ
4. Μαριλένα Μακρή – Ιστιοπλοΐα / laser
5. Ελένη Αρτυματά – Στίβος / 400μ
6. Δημήτρης Κωνσταντίνου – Σκοποβολή / σκητ
7. Ανδρέας Καριόλου – Ιστιοπλοΐα / RS:X
8. Απόστολος Παρέλλης – Στίβος / δισκοβολία
9. Μίλαν Τραΐκοβιτς – Στίβος / 110μ εμπόδια

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ) συγχαίρει τον Μίλαν Τραΐκοβιτς, τον προπονητή του Αντώνη Γιαννουλάκη, τον Γυμναστικό Σύλλογο «Τα Ολύμπια» (ΓΣΟ) και την Κυπριακή Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Αθλητισμού Στίβου (ΚΟΕΑΣ) για την επιτυχία.

 

 

Search