Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Με εισήγηση της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Σε επιτροπές των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Ακαδημιών οι Γ.Κορέλλης και Η.Μιλτιάδους

Ακόμα πιο ισχυρή καθίσταται η παρουσία της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ) και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Κύπρου (ΕΟΑΚ) στις επιτροπές του Ολυμπισμού. Για πρώτη φορά η χώρα μας θα εκπροσωπείται από δύο άτομα στις επιτροπές των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Ακαδημιών (ΕΟΑ), ενώ την ίδια στιγμή για πρώτη φορά υπάρχει και εκλελεγμένο μέλος στο επταμελές Εκτελεστικό Συμβούλιο των ΕΟΑ, η Κοσμήτορας της Ακαδημίας μας, Δρ. Κλέα Παπαέλληνα.

Ο υπεύθυνος του τομέα Εκπαίδευσης της ΚΟΕ, Γιώργος Κορέλλης, διορίστηκε πρόσφατα στην Επιτροπή Ανάπτυξης και Συνεργασίας των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Ακαδημιών. Ακόμα, ο πρόεδρος της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου και ταμίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αθλητικογράφων (AIPS Europe) Ηρόδοτος Μιλτιάδους, διορίστηκε για δεύτερη τετραετή θητεία στην Επιτροπή Επικοινωνίας των ΕΟΑ. Για τους δύο προαναφερθέντες, υπήρξε εισήγηση για διορισμό από το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΚΟΕ. Η θετική ανταπόκριση του Εκτελεστικού Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Ακαδημιών αποδεικνύει για άλλη μια φορά την εμπιστοσύνη των Ευρωπαϊκών και διεθνών οργανισμών σε Κύπριους πρεσβευτές του Ολυμπιακού Κινήματος και ασφαλώς ενδυναμώνει τη θέση της ΚΟΕ και της ΕΟΑΚ στον ευρωπαϊκό χώρο.

Βασικός σκοπός των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Ακαδημιών είναι ο συντονισμός των Ολυμπιακών ακαδημιών της ηπείρου μας, η εφαρμογή κοινών προγραμμάτων για διάδοση του Ολυμπισμού, η ανταλλαγή πληροφοριών για τον Ολυμπισμό, η διοργάνωση συνόδων με συμμετοχή από όλη την Ευρώπη, η ενίσχυση της Ολυμπιακής εκπαίδευσης και κυρίως η επανατοποθέτηση στις σωστές διαστάσεις της Ολυμπιακής ιδεολογίας και φιλοσοφίας.

Ο κ. Κορέλλης αναφέρει για τη νέα πρόκληση που έχει ενώπιόν του: «Ο διορισμός μου στην Επιτροπή Ανάπτυξης και Συνεργασίας των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Ακαδημιών, μετά από εισήγηση του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ, αποτελεί για μένα μεγάλη τιμή αλλά και ευθύνη, αφού άμεσα θα πρέπει να εκπονηθεί ένα στρατηγικό πλάνο με μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο χαρακτήρα για την ανάπτυξη των Ευρωπαικών Ολυμπιακών Ακαδημιών. Στόχος είναι η δημιουργία δεσμών συνεργασίας με όλες τις Εθνικές Ολυμπιακές Ακαδημίες της Ευρώπης, ως επίσης και τις διεθνείς αθλητικές ομοσπονδίες. Ευχαριστώ το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΚΟΕ για αυτή την ευκαιρία».

Από την πλευρά του ο κ. Μιλτιάδους αναφέρει: «Ο διορισμός μου για δεύτερη τετραετή θητεία στην Επιτροπή Επικοινωνίας των ΕΟΑ, αποτελεί πολύ τιμητικό γεγονός για το πρόσωπό μου και για το χώρο της αθλητικογραφίας, από τον οποίο προέρχομαι. Αποτελεί παράλληλα και μεγάλη ευθύνη προς το Ολυμπιακό Κίνημα στην Κύπρο, και υπόσχομαι πως μέσα από τη δράση μου στην Επιτροπή, θα προσπαθώ πάντα να αναδεικνύω τις τρεις βασικές αξίες του Ολυμπισμού τις οποίες τόνιζε για δεκαετίες ο αείμνηστος Ντίνος Μιχαηλίδης, που είναι «Σεβασμός-Φιλία-Αριστεία». Στην προηγούμενη τετραετία έγινε σημαντική δουλειά από την Επιτροπή, σε μια σειρά από ενέργειες για ενδυνάμωση της ΕΟΑ, όπως το rebranding του οργανισμού, η δημιουργία ιστοσελίδας, newsletter και μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Προσεχώς, θα θέσουμε τους επόμενους στόχους μας, πάντα σε συνεργασία με το Ε.Σ. της ΕΟΑ. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι στήριξαν την υποψηφιότητα μου για την Επιτροπή, τόσο το 2019, όσο και φέτος».

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
09 Φεβρουαρίου 2024

 

 

Search