Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

20οι Μεσογειακοί Αγώνες «Taranto 2026» Από 21 Αυγούστου μέχρι 3 Σεπτεμβρίου 2026

Η Διεθνής Ένωση Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή “Taranto 2026” ανακοίνωσε τις οριστικές ημερομηνίες διεξαγωγής των 20ων Μεσογειακών Αγώνων ως ακολούθως :
Τελετή Έναρξης : 21 Αυγούστου 2026
Τελετή Λήξης : 3 Σεπτεμβρίου 2026

Η αλλαγή των ημερομηνίων και η οριστικοποίηση τους στα τέλη του καλοκαιριού το 2026, αποφασίστηκε κύρια για κλιματικούς λόγους, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην Νότια Ιταλία το προηγούμενο διάστημα, λαμβάνοντας υπόψιν μετεωρολογικά δεδομένα της περιοχής και της αναγκαιότητας όπως οι αθλητές αγωνιστούν υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

Επιπρόσθετα, χάρη στην αλλαγή αυτή, οι αγώνες δεν θα συμπέσουν με άλλες μεγάλες διοργανώσεις του 2026, όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, ή πρωταθλήματα διεθνών ομοσπονδιών. Επιδίωξη της ΔΕΜΑ είναι οπως διευκολυνθεί η παρουσία στους αγώνες όλων των αθλητών υψηλού επιπέδου που διαθέτουν οι 26 χώρες μέλη της.

Τέλος, με την απόφαση της μετάθεσης των αγώνων στο τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου, η EBU, ως ο επίσημος τηλεοπτικός παραγωγός των αγώνων, θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει ημερήσιο πρόγραμμα ψηλής ποιότητας, να αυξήσει τις ώρες τηλεοπτικού προγγράμμας και να εξασφαλίσει μεγαλύτερο τηλεοπτικό κοινό και διεθνή τηλεθέαση των αγώνων.

Η τελική επιλογή, ήταν μία εκ των δυό προτάσεων που τέθηκαν στην Οργανωτική Επιτροπή από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΕΜΑ, κατά τη διάρκεια συνεδρίας που πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα τον Δεκέβρη του 2023, και η οποία στη συνέχεια έτυχε έγκρισης από την συντονιστική επιτροπή των δύο φορέων.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
6 Φεβρουαρίου 2024

 

 

Search