Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024
Previous Next

Ταραγόνα 2018: Έχασε το χρυσό ο Κοντίδης, μία νίκη το μπάσκετ, αποκλεισμός για Κουττούκη

Κείμενα: Νίκος Σοφιόπουλος (Λειτουργός Τύπου ΚΟΕ) & Αργύρης Αργυρού (Απεσταλμένος ΕΑΚ)

Η πρώτη ιστιοδρομία της Πέμπτης (28/6/18) και 9η του αγώνα αποδείχθηκε καθοριστική και καταστροφική για τον Παύλο Κοντίδη, στην προσπάθεια που έκανε αυτήν την εβδομάδα για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους 18ους Μεσογειακούς Αγώνες της Ταραγόνα.

Ο αργυρός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου δεν τα πήγε καλά, τερματίζοντας στην 16η θέση, χάνοντας πολύτιμο έδαφος από τον πρωτοπόρο Χοακίν Μπλάνκο Αλμπαλάτ, ο οποίος τερμάτισε 3ος. Στη 10η ιστιοδρομία ο Κοντίδης ήταν και πάλι πίσω από τον Ισπανό (5ος και 4ος), κάτι που έκρινε οριστικά τη μάχη για το χρυσό μετάλλιο, αφού η διαφορά των 11 βαθμών (26 με 37) δεν μπορεί να ανατραπεί, βάσει και των αποτελεσμάτων σε όλες τις ιστιοδρομίες.

Ωστόσο, η τελευταία ιστιοδρομία της Παρασκευής (29/6/18, 14:00), είναι σημαντική για τον Παύλο Κοντίδη, καθώς θα πρέπει να είναι προσεκτικός και να υπερασπιστεί το αργυρό μετάλλιο, αφού διατηρείται σταθερά στη δεύτερη θέση. Πίσω από τον πρωταθλητή μας βρίσκεται ο Ιταλός Τζιοβάνι Κοκολούτο με 44 βαθμούς ποινής (χθες ήταν 1ος και 2ος!) και τρίτος ο Ισπανός Χοέλ Ροδρίγεθ Πέρεθ με 48 βαθμούς ποινής. Να σημειώσουμε ότι με το τέλος της 10ης ιστιοδρομίας ένας από τους Σλοβένους αθλητές έκανε ένσταση για παράβαση κανονισμών από τον πρωτοπόρο Μπλάνκο Αλμπαλάτ, ωστόσο, αργά το απόγευμα αυτή απορρίφθηκε. Στις ίδιες ιστιοδρομίες ο Κυριάκος Καρατσιής ήταν 20ός και 18ος, παραμένοντας στην τελευταία θέση της κατάταξης.

Στα RS:X δεν άλλαξε και κάτι στις ιστιοδρομίες της Πέμπτης (28/6), με τον Ανδρέα Καριόλου να τερματίζει 5ος και 7ος, και να διατηρεί την 7η θέση στη γενική κατάταξη με 59 βαθμούς ποινής. Στις γυναίκες, η Νατάσα Λάππα τερμάτισε και πάλι δύο φορές στη 10η θέση, η οποία είναι και η θέση της στη γενική κατάταξη με 85 βαθμούς ποινής. Την Παρασκευή θα διεξαχθεί και στα RS:X η τελευταία κούρσα για το τελικό πλασάρισμα και τον καταμερισμό των μεταλλίων.

ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ
Μία νίκη οι άνδρες
Με ήττες άρχισαν τις υποχρεώσεις τους στους ομίλους του μπιτς βόλεϊ οι ομάδες μας σε άνδρες και γυναίκες. Στο πλαίσιο του 3ου Ομίλου στους άνδρες, οι Δημήτρης Αποστόλου και Βλάντο Κνέζεβιτς έχασαν εύκολα με 2-0 σετ (21-13, 21-10) από το γαλλικό δίδυμο Γκοτιέ και Τιερσί. Στον 8ο Όμιλο γυναικών, η Μανωλίνα Κωνσταντίνου και Μαριόττα Αγγελοπούλου ηττήθηκαν επίσης με 2-0 σετ (21-16, 21-15) από τις Σλοβένες Γιάντσαρ και Κότνικ.

Στα απογευματινά παιχνίδια η ανδρική μας ομάδα πέτυχε την πρώτη της νίκη και βρίσκεται κοντά στην πρόκριση, η οποία θα καθοριστεί στο τελευταίο παιχνίδι της Παρασκευής μεταξύ της γαλλικής και της κροατικής ομάδας. Οι Αποστόλου και Κνέζεβιτς, έπειτα από πολύ καλή εμφάνιση, επικράτησαν με 2-1 σετ των Κροατών Πρίμπανιτς και Γέρζιτς (21-17, 20-22, 21-18), ελπίζοντας πως θα τους ξεπεράσουν στη βαθμολογία. Αντίθετα, τα κορίτσια μας γνώρισαν νέα ήττα, χάνοντας από τις Ιταλίδες Τραμπάλι και Τσουκαρέλι με 2-0 (21-16, 21-16). Την Παρασκευή το μεσημέρι (12:00 ώρα Κύπρου) οι Κωνσταντίνου / Αγγελοπούλου θα κυνηγήσουν την πρώτη τους νίκη, απέναντι στις Αλγερινές Μπαγιού / Μπερκιούν, οι οποίες έχασαν επίσης τα δύο πρώτα παιχνίδια τους. Με το πέρας της φάσης των ομίλων, θα βγουν τα ζευγάρια για τους «16» των νοκ - άουτ, τα οποία θα αρχίσουν το απόγευμα της Παρασκευής.

ΜΠΑΣΚΕΤ 3x3
Μία νίκη και μία ήττα
Μία νίκη και μία ήττα ήταν ο απολογισμός της καλαθόσφαιρας 3Χ3, στην πρεμιέρα των ομίλων των Μεσογειακών Αγώνων της Ταραγόνα. Αρκετά καλά μπήκε στο τουρνουά η εθνική μας ομάδα, αφού κέρδισε την Πορτογαλία με 16-11. Σε ένα παιχνίδι στο οποίο οι νεαροί αθλητές μας είχαν από την αρχή την υπεροχή, ήλεγξαν την πορεία του δεκαλέπτου και κατάφεραν να φτάσουν στο ποθούμενο.

Πάντως, και πάλι προέκυψαν κάποια προβλήματα, αφού αρχικά οι υπεύθυνοι του σκορ έβαζαν πόντους όπου ήθελαν και χρειάστηκε πεντάλεπτη διακοπή για να διορθωθεί, ενώ και πάλι το ειδικά φτιαγμένο δάπεδο ξεκολλούσε, έφευγαν κομμάτια και ήταν συχνές πυκνές οι διακοπές. Αυτό δεν επηρέασε τους Πασιαλή, Ανδρέου, Χρίστου και Πυρίλλη, οι οποίοι παρέμειναν ψύχραιμοι κι έφτασαν στην πρώτη νίκη στον Δ΄ Όμιλο.

Αργά το βράδυ οι διεθνείς μας γνώρισαν την ήττα από την καλύτερη ομάδα του ομίλου, τη Γαλλία, με 17-12 και θα πρέπει το πρωί της Παρασκευής (29/6/18, 12:20) να κερδίσουν την Τουρκία για να βρεθούν στην επόμενη φάση ή να χάσουν με μικρή διαφορά και να κερδίσει η Γαλλία και την Πορτογαλία. Στα άλλα παιχνίδια του ομίλου μας, η Γαλλία κέρδισε την Τουρκία με 22-4, και η Πορτογαλία την Τουρκία με 21-19.

ΤΕΝΙΣ
Αποκλεισμός στους «8» για τον Ευσταθίου
Η ομάδα της αντισφαίρισης ολοκλήρωσε την παρουσία της στους 18ους Μεσογειακούς Αγώνες, ύστερα από τον αποκλεισμό του Μέλιου Ευσταθίου στον προημιτελικό γύρο του Μονού Ανδρών. Ο 19χρονος αντισφαιριστής ηττήθηκε από τον Λαμινέ Ουαχάμπ από το Μαρόκο με 2-0 (6-0, 6-3).

Η ομάδα της αντισφαίρισης με συνοδό προπονητή τον Δημήτρη Ηροδότου, αποτελείτο από τους Μενέλαο Ευσταθίου, Ελευθέριο Νέο, Ελίζα Ομήρου και Μαρία Σιοπαχά που αγωνίστηκαν τόσο στα Μονά, όσο και στα Διπλά. Πέραν την πρόκρισης του Μενέλαου Ευσταθίου, στον προημιτελικό γύρο έφτασαν επίσης και τα κορίτσια της ομάδας, με τη συμμετοχή τους στο Διπλό Γυναικών.

ΓΚΟΛΦ
Στην 23η θέση ο Γιώργος Καλπάκας
Με την διεξαγωγή της τέταρτης αγωνιστικής μέρας, ολοκληρώθηκε στο «Costa Daurada Golf Club», το Γκολφ. Στην τέταρτη μέρα ο 21 ετών Γιώργος Καλπάκας σημείωσε στις 18 τρύπες επίδοση 75 με +3 και συνολικά με +10, κατετάγη 23ος επί συνόλου 36 αθλητών.
Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο επαγγελματίας γκολφέρ, Μάριο Γκαλιάνο Αγκιλάρ με επίδοση -16 !!!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΚΟΛΦ / Γιώργος Καλπάκας (28/6)
1η μέρα : 80, +8 (28ος)
2η μέρα : 74, +10 (26ος)
3η μέρα : 69, +7 (19ος )
4η μέρα : 75, +10 (23ος )

ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ
Αποκλεισμός για Κουττούκη
Οι πρώτες αγωνιστικές ώρες της Πέμπτης (28/6/18) στους 18ους Μεσογειακούς Αγώνες της Ταραγόνα, δεν ήταν ιδανικές για την κυπριακή αποστολή στις πολεμικές τέχνες. Κι αυτό εξαιτίας του ότι όλοι οι αθλητές μας αποκλείστηκαν νωρίς από τη συνέχεια των υποχρεώσεών τους, σε τάε-κβο-ντο και τζούντο.

Ιδιαίτερα απογοητευτική (περισσότερο για την ίδια που δάκρυσε) ήταν η ήττα στον πρώτο αγώνα της Κυριακής Κουττούκη, η οποία στη Μερσίνη (2013) κατάφερε να εξασφαλίσει χάλκινο μετάλλιο, ενώ στην Ταραγόνα αποκλείστηκε στην οκτάδα (πέρασε χωρίς αγώνα τον πρώτο γύρο).

Αδικημένη από τους διοργανωτές αισθάνεται η Κυριακή Κουττούκη, αφού την έβαλαν να αγωνιστεί πριν από το προγραμματισμένο, με αποτέλεσμα να μπει χωρίς την απαραίτητη προθέρμανση στο ταπί, κάτι που της στοίχισε την καλή παρουσία. Συγκεκριμένα, με το πέρας του πρώτου γύρου, η Κουττούκη γνώριζε πως θα αγωνιζόταν στον πέμπτο αγώνα, όμως, ξαφνικά ειδοποιήθηκε πως θα έπαιζε στον πρώτο, κάτι που σαφέστατα επηρέασε την απόδοσή της. Από την άλλη, βέβαια, βρήκε και απέναντι της μία παθιασμένη και πολύ επιθετική Μαροκινή αθλήτρια, που δεν την άφηνε να πάρει ανάσα.

Η Ουμαϊμά Ελ Μπουχτί προερχόταν από εξαιρετική ανατροπή στον αγώνα της με τη Γαλλίδα Γιασμίνα Αζιέζ (14-8) και με την ψυχολογία της στα ύψη, προηγήθηκε στο πρώτο δίλεπτο με 6-5. Στο δεύτερο, η Μαροκινή ήταν καταιγιστική, με την Κουττούκη να μην μπορεί να αντιδράσει και η διαφορά ανέβηκε στο 14-5! Ούτε στο τελευταίο δίλεπτο κατάφερε η πρωταθλήτριά μας να κάνει την αντεπίθεσή της και αποκλείστηκε πρόωρα στην κατηγορία των -49κ. με συνολικό σκορ 22-13.

Στην κατηγορία -57κ. η Δέσποινα Πηλαβάκη άντεξε στον πρώτο γύρο, απέναντι στη Λορεγκάν Σελάν (0-0), όμως, στη συνέχεια η Γαλλίδα έδειξε την ανωτερότητά της και ήταν καταιγιστική, κερδίζοντας τον αγώνα με 16-0. Έτσι, ολοκληρώθηκε η παρουσία των δύο κοριτσιών μας στο τάε-κβο-ντο και μένει μόνο η συμμετοχή του Ιωάννη Πηλαβάκη στην κατηγορία των μέχρι 68 κιλών, το Σάββατο (30/6), με συμμετοχή άλλων 17 αθλητών. Η κλήρωση θα γίνει την Παρασκευή.

ΤΖΟΥΝΤΟ
Μία νίκη
Άλλους τρεις αποκλεισμούς με ιππόν γνώρισαν οι αθλητές μας στους πρώτους αγώνες της Πέμπτης (28/6/18) στο τζούντο. Στην κατηγορία -90κ. ο Γιώργος Κρουσανιωτάκης ηττήθηκε από τον Λιβανέζο Νασίφ Ελίας, στα -73κ. ο Ρούντολφ Κουρτίδης έχασε από τον Αιγύπτιο Μοχάμεντ Μοχιελντίν και στα -81κ. ο Άριστος Μιχαήλ αποκλείστηκε από τον Ελλαδίτη Αλέξιο Ντανατσίδη.

Οι Κουρτίδης και Μιχαήλ είχαν την ευκαιρία στη συνέχεια να λάβουν μέρος στα ρεπεσάζ, αφού οι αθλητές που τους κέρδισαν προχώρησαν με νίκη. Ο Κουρτίδης αξιοποίησε τη δεύτερη ευκαιρία, πετυχαίνοντας την πρώτη νίκη Κύπριου τζουντόκα στους Μεσογειακούς της Ταραγόνα, επικρατώντας με ιππόν του Γάλλου Μπενζαμίν Αντουάν Ασούς, ο οποίος προηγήθηκε με γουαζάρι. Ωστόσο, έχασε την ευκαιρία για θέση στα μετάλλια, αφού ηττήθηκε στον επόμενο αγώνα του με ιππόν από τον Ισπανό Χαβιέρ Ραμίρεθ Ράμος, ενώ είχε προηγηθεί με γουαζάρι. Αντίθετα, ο Μιχαήλ έχασε και στη δεύτερη ευκαιρία από τον Πορτογάλο Ανρί Εγκουτίτζε με ιππόν.

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ
Έγινε του... μπερδέματος
Απίστευτο μπέρδεμα δημιουργήθηκε με την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων στο ατομικό ανδρών στην επιτραπέζια αντισφαίριση, αφού οι διοργανωτές έδωσαν το βράδυ της Τετάρτης (27/6) την πρόκριση στον Μάριο Γιάγκου για τα προημιτελικά, ενώ ουσιαστικά είχε αποκλειστεί. Όμως, το πρωί της Πέμπτης (29/6), έπειτα από νέες διαβουλεύσεις, συζητήσεις, επεξεργασία αποτελεσμάτων, ενστάσεις κλπ, οι διοργανωτές αποφάσισαν (όπως ήταν μάλλον το σωστό) ότι στον επόμενο γύρο θα περνούσε ο Τούρκος Ιμπραχίμ Γκουντούζ, ο οποίος νίκησε τον Γιάγκου με 4-2, από τη στιγμή που αποχώρησε ο κορυφαίος του ομίλου Ομάρ Ασάρ.

Έναρξη διπλού
Μετά την ολοκλήρωση του ατομικού στους άνδρες, σειρά παίρνει το ομαδικό, οι αγώνες του οποίου θα αρχίσουν στην πόλη Βαλς το πρωί της Παρασκευής (29/6/18). Η Κύπρος κληρώθηκε στον Γ΄ Όμιλο και στις 12:15 το μεσημέρι (ώρα Κύπρου) θα αντιμετωπίσει την Ιταλία, ενώ το βράδυ (20:15) θα αναμετρηθεί με την Τουρκία. Οι Μάριος Γιάγκου, Χρίστο Χριστόνοφ και Γιάγκος Γιάγκου θέλουν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να έχουν συνέχεια στη διοργάνωση, με παρουσία στην οκτάδα.

 

 

Search