Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024
Previous Next

Ταραγόνα 2018: 4η η Νεκταρία στο μήκος, εξαιρετικός ο Αγρότης στην ποδηλασία

Κείμενα: Νίκος Σοφιόπουλος (Λειτουργός Τύπου ΚΟΕ) & Αργύρης Αργυρού (Απεσταλμένος ΕΑΚ)

Μία θέση μακριά από το βάθρο των νικητριών, βρέθηκε η κάτοχος του τίτλου στους Μεσογειακούς Αγώνες στο μήκος, Νεκταρία Παναγή. Η πρωταθλήτριά μας, στον τελικό της Τετάρτης (27/6) στους 18ους Μεσογειακούς Αγώνες στην Ταραγόνα, δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τον χρυσό της Μερσίνης, αφού είδε τρεις αθλήτριες να προσγειώνονται μακρύτερα και από το ατομικό της ρεκόρ (6,66μ.).

Η Παναγή διατηρούσε από το πρώτο της άλμα την 6η θέση (6,47μ.), κατάφερε στο 5ο να ανέβει 5η με 6,56μ. και στο τελευταίο της άλμα άγγιξε το βάθρο, αφού προσγειώθηκε στα 6,61μ. Αρκετά καλή επίδοση για την ίδια και πλέον θα πρέπει σιγά - σιγά να βλέπει ολοένα και μακρύτερα, με αρχή τους επόμενους αγώνες της.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η σπουδαία Σερβίδα, Ιβάνα Σπάνοβιτς, χάλκινη Ολυμπιονίκης του Ρίο και χρυσή στο φετινό Ευρωπαϊκό Κλειστού του Μπέρμιγχαμ, με 7.04μ., για να ακολουθήσουν δύο Ισπανίδες, η Τζουλιέτ Ιτόγια Εμπομενίε με 6,83μ. και η Φατιμά Ντιαμέ Ντιαμέ με 6,68, που αποτελούν και για τις δύο ατομικές επιδόσεις. Στον τελικό του μήκους έλαβε μέρος και η νεαρή Φιλίππα Φωτοπούλου, η οποία με άλμα στα 5,86μ., κατέλαβε την τελευταία 12η θέση.

Πρώτη στους απογευματινούς αγώνες στίβου, από πλευράς Κύπρου μπήκε η Χρυστάλλα Κυριάκου, στον τελικό της σφυροβολίας, η οποία κατέλαβε την 9η θέση με 58,82μ.

Εκτάκτως έλαβε μέρος στα προκριματικά των 400μ. με εμπόδια η Χριστιάνα Κατσαρή, η οποία συνολικά ήταν 10η τερματίζοντας σε 1:05.25.

Στη συνέχεια η Ναταλία Ευαγγελίδου κατάφερε να πάρει την πρόκρισή της για τον τελικό της Παρασκευής (29/6), τερματίζοντας 4η στην πρώτη σειρά των 800μ. σε 2:06.16 και συνολικά είχε τον 8ο καλύτερο χρόνο.

Στον τελικό των 100μ. με εμπόδια προκρίθηκε η Ναταλία Χριστοφή, με την 5η καλύτερη επίδοση (13.57), αφού τερμάτισε 4η στην πρώτη σειρά. Αντίθετα, εκτός συνέχειας τέθηκε η Δήμητρα Αραχωβίτη με 14.09.

Στην κούρσα της μιας ανάσας, τα 100μ. ανδρών, δεν κατάφερε κάποιος αθλητής μας να περάσει στον τελικό. Ο Παΐσιος Δημητριάδης ήταν τρίτος στην τρίτη σειρά με 10.77, που ήταν ο 12ος χρόνος των προκριματικών, ενώ ο Ανδρέας Χατζηθεωρή με το 10.94 ξεπέρασε μόλις έναν αθλητή. Αντίθετα, στα 100μ. γυναικών η Ολίβια Φωτοπούλου εξασφάλισε τη συμμετοχή της στον τελικό της Πέμπτης (28/6) με 11.76, που ήταν ο 7ος καλύτερος χρόνος, ενώ η Δήμητρα Κυριακίδου με το 12.31, ξεπέρασε μία αθλήτρια.

Στον τελικό των 3.000μ. στιπλ ο Νικόλας Φράγκου κατέλαβε την 11η θέση με 9:09.14.

Πρωινές προκρίσεις
Η Ελένη Αρτυματά, παρά το ότι έτρεχε στον πρώτο διάδρομο, δεν αντιμετώπισε πρόβλημα στο να κερδίσει την πρώτη ημιτελική σειρά στα 400μ., σε χρόνο 51.76, που ήταν ο καλύτερος όλων. Έτσι, στον αυριανό τελικό αναμένεται να τοποθετηθεί στους εσωτερικούς διαδρόμους. Ουσιαστικά, η πρωταθλήτριά μας θα παλέψει με την Ιταλίδα Λιμπάνια Γκρενό, η οποία έχει ατομικό ρεκόρ 50.30 και φετινό 51.51. Στο ίδιο αγώνισμα η Καλλιόπη Κουντούρη ήταν τελευταία στη δεύτερη σειρά με 55.02 και αποκλείστηκε.

Στον τελικό της Παρασκευής (29/6/18) πέρασε ο Απόστολος Παρέλλης, παρά το ότι δεν έριξε και πολύ μακριά τον δίσκο του, βάση των δικών του δυνατοτήτων. Με βολή στα 57,14μ. ήταν δεύτερος στον πρώτο προκριματικό, περνώντας ως τρίτος στον τελικό. Στα πρωινά αγωνίσματα δεν έλαβε μέρος ο Χρίστος Δημητρίου, αφού θέλει να αφοσιωθεί περισσότερο στα 800μ., αγώνισμα στο οποίο έχει εξασφαλισμένη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου και θα διεξαχθεί την Πέμπτη (27/6) το απόγευμα. Επίσης, ο Αμίν Χαντίρι δεν κατέστη δυνατόν να μεταβεί στην Ταραγόνα, εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπισε ξαφνικά.

Συμμετοχές Πέμπτης
Σε ό,τι αφορά τους τελικούς της Πέμπτης (28/6/18) την αρχή θα κάνει η Μαρία Αριστοτέλους στο άλμα επί κοντώ, με στόχο ό,τι καλύτερο και να ξεπεράσει τον εαυτό της. Για την Ανδρονίκη Λαδά στη δισκοβολία τα πράγματα μπορεί να είναι δύσκολα για θέση στο βάθρο, όμως είναι στις δυνατότητές της το όριο των 56 μέτρων για πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου. Στις 21:45 θα είναι η μεγάλη στιγμή για την Κύπρο, αφού η Ελένη Αρτυματά θα διεκδικήσει το τρίτο της χρυσό μετάλλιο σε Μεσογειακούς Αγώνες, στο αγώνισμα των 400μ. Για την κυπριακή αποστολή η βραδιά θα κλείσει με τον τελικό των 100μ. γυναικών, με τη συμμετοχή της Ολίβιας Φωτοπούλου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΠΕΜΠΤΗΣ 28-6-18

20:40 Επί Κοντώ (Γ) ΤΕΛΙΚΟΣ (Μαρία Αριστοτέλους)
20:45 800μ. (Α) ημιτελικοί (Χρίστος Δημητρίου)
21:05 200μ. (Γ) ημιτελικοί (Δήμητρα Κυριακίδου)
21:25 200μ. (Α) ημιτελικοί (Παΐσιος Δημητριάδης, Ανδρέας Χατζηθεωρή)
21:30 Δισκοβολία (Γ) ΤΕΛΙΚΟΣ (Ανδρονίκη Λαδά)
21:45 400μ. (Γ) ΤΕΛΙΚΟΣ (Ελένη Αρτυματά)
21:55 400μ. (Α) ΤΕΛΙΚΟΣ
22:05 100μ. (Γ) ΤΕΛΙΚΟΣ (Ολίβια Φωτοπούλου)
22:15 100μ. (Α) ΤΕΛΙΚΟΣ
22:25 3.000μ. στιπλ (Γ) ΤΕΛΙΚΟΣ

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ
Όγδοη θέση για τον Αγρότη
Την πολύ τιμητική και εξαιρετική 8η θέση κατέλαβε, στο επίπονο άθλημα της ποδηλασίας σε αγώνα δρόμου αντοχής 143 χιλιομέτρων, ο Αλέξανδρος Αγρότης.

Στην ορεινή περιοχή της Βίλα Σέκα, στο πλαίσιο των 18ων Μεσογειακών Αγώνων, ο Αγρότης κατάφερε να μείνει στο γκρουπ των πρωτοπόρων μέχρι τέλους και να πέσει μαζί με άλλους εννιά στον τερματισμό. Όπως μας εξήγησε ο επικεφαλής προπονητής της ποδηλασίας Μάικ Χατζηιωάννου, στα ποδήλατα υπάρχει ένα τσιπ το οποίο δίνει και την κατάταξη για κάθε αθλητή στην ελάχιστη διαφορά των χιλιοστών, αφού οι 10 πρώτοι αναγράφονται με τον ίδιο ακριβώς χρόνο, τις 3 ώρες, 43 λεπτά και 50 δεύτερα. Και με αυτό ο Αγρότης ήταν 8ος, στην καλύτερη θέση που κατέλαβε ποτέ η κυπριακή ποδηλασία σε Μεσογειακούς Αγώνες.

Πάρα πολύ κοντά στο ελάχιστα προπορευόμενο γκρουπ, ακολουθούσαν άλλοι 5 αθλητές, ανάμεσά τους και ο Ανδρέας Μιλτιάδης, ο οποίος κατέλαβε την 14η θέση, με μόλις 9 δεύτερα διαφορά από τους πρώτους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μιλτιάδης ήταν άτυχος στο 90ό χιλιόμετρο, αφού είχε πτώση και έχασε σημαντικό έδαφος. Όμως, σηκώθηκε και συνέχισε την προσπάθειά του, φτάνοντας κοντά στους πρωτοπόρους. Στη θέση εκκίνησης βρέθηκαν 66 ποδηλάτες, όμως μόνο οι μισοί (33) επέστρεψαν στο ίδιο σημείο για τον τερματισμό. Οι περισσότερες χώρες είχαν αρκετούς αθλητές, αφού το αγώνισμα είναι και τακτικής. Αυτοί που άντεξαν στην εξουθενωτική απόσταση, κάτω από τον καυτό ήλιο, ήταν τελικά οι Ιταλοί, που έκαναν το 1-2, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέληξε στην Πορτογαλία.

Άτυχη η Χριστοφόρου
Απίστευτη ατυχία συνόδευσε την προσπάθεια της Άντρης Χριστοφόρου στον αγώνα δρόμου αντοχής 90 χιλιομέτρων. Η πρωταθλήτριά μας, παρά το ότι υποχρεώθηκε να αλλάξει λάστιχο στη διαδρομή, και αφού πέρασε με τεράστια επιτυχία το μεγαλύτερο μέρος της και μάλιστα το πιο δύσκολο με τις αναφορές, την ώρα που θα έμπαινε σιγά - σιγά προς την τελική ευθεία, έπαθε τράβηγμα στο αριστερό πόδι και αναγκάστηκε να αποχωρήσει. Τη στιγμή δε που βρισκόταν στην πρώτη πεντάδα. Κρίμα! Πάντως, παρά το ότι δεν πέρασε τη γραμμή τερματισμού η Χριστοφόρου, οι διοργανωτές την κατέγραψαν ως 15η, με χρόνο 2 ώρες 45:25, αφού υπολειπόταν περίπου 10 λεπτά της Ιταλίδας νικήτριας.

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ

Αποκλείστηκε ο Γιάγκου

Ο Μάριος Γιάγκου αποκλείστηκε με περιπετειώδη τρόπο από τους «8» στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Ο πρωταθλητής μας αρχικά γνωστοποιήθηκε ότι πέρασε στην οκτάδα, αφού η μη παρουσία του Αιγύπτιου Ομάρ Ασάρ στον μεταξύ τους αγώνα, έδωσε τη νίκη με 4-0 στον Γιάγκου και ταυτόχρονα μηδενισμό στον Ασάρ. Έτσι, σύμφωνα με όσα του ειπώθηκαν, τρεις αθλητές ισοβάθμησαν στη δεύτερη θέση με 4 βαθμούς και θα έπρεπε να μετρήσουν τα σετ, αφού είχαν όλοι μία νίκη και μία ήττα στα μεταξύ τους παιχνίδια. Στα σετ ο Γιάγκου και ο Ασάρ είχαν 8-8 και ο Τούρκος Ιμπραχίμ Γκουντούζ 8-10. Κι επειδή ο Γιάγκου ήταν νικητής στον αγώνα με τον ισόβαθμό του Αιγύπτιο του λέχθηκε ότι πέρασε στην οκτάδα! Μάλιστα, οι διοργανωτές προχώρησαν σε κλήρωση, με τον Γιάγκου να πέφτει με τον Ιταλό!

Τελικά, έγινε γνωστό το πρωί της Πέμπτης ότι ο Γιάγκου δεν θα πάρει εν τέλει την πρόκριση.

Στον πρώτο του αγώνα ο Γιάγκου ηττήθηκε από τον Τούρκο Ιμπραχίμ Γκουντούζ με 4-2 (4-11, 11-9, 11-3, 10-12, 11-8, 11-6) και στον δεύτερο με το ίδιο σκορ (4-2) από τον Πορτογάλο Ντιόγο Καρβάλιο (11-7, 9-11, 6-11, 12-10, 11-9, 13-11). Μετά τη μεσημβρινή ξεκούραση και αφού χρειάστηκε να δεχθεί κάποια βοήθεια για το πονεμένο χέρι του, ο Μάριος Γιάγκου είχε ως τελευταίο παιχνίδι του, το βράδυ, κόντρα στον Αιγύπτιο Ομάρ Ασάρ, ο οποίος προερχόταν από δύο νίκες και με την πρόκριση σίγουρη για την οκτάδα! Κι ενώ περίμενε για τον αγώνα του, ο Αιγύπτιος δεν κατήλθε να αγωνιστεί, ίσως θέλοντας να ξεκουραστεί και ο Γιάγκου πήρε τη νίκη με 4-0.

ΤΕΝΙΣ
Στους «8» ο Ευσταθίου, βλέπει ψηλότερα
Δεύτερη μεγάλη νίκη σημείωσε ο Μενέλαος Ευσταθίου στους 18ους Μεσογειακούς Αγώνες, επιτυχία η οποία τον έστειλε στον προημιτελικό, ανοίγοντας την όρεξη για κάτι ακόμη καλύτερο. Επικράτησε στο «Club Tennis Tarragona» όπου διεξάγονται οι αγώνες της αντισφαίρισης του Γιάννη Στεργίου από την Ελλάδα με 2-0 (7-5, 6-1) και τώρα καλείται να αντιμετωπίσει τον Ουαχάμπ Λαμινέ από το Μαρόκο με στόχο την είσοδο στα ημιτελικά. Ο αγώνας της Πέμπτης θα αρχίσει στις 12.00μ. (ώρα Κύπρου).

Για τα κορίτσια, οι αντίπαλες ήταν σαφώς πιο δυνατές, ύστερα από τις νίκες της πρώτης μέρας και η Ελίζα Ομήρου, και η Ελένη Σιοπαχά, έχασαν και αποκλείστηκαν τόσο στα Μονά, όσο και στο Διπλό.

Στο Μονό Γυναικών η Ελίζα Ομήρου εξ’ αρχής είχε εξαιρετικά δύσκολο έργο απέναντι στην Φιόνα Φέρρο (Νο1) και έχασε με 2-0 (6-2, 6-0).

Η Μαρία Σιοπαχά ξεκίνησε πολύ καλά και πήρε το πρώτο σετ με 6-2 έχοντας ως αντίπαλο την Έβα Γκερέρο. Η Ισπανίδα αθλήτρια όμως ανέβασε πολύ την απόδοση της, στη συνέχεια και κέρδισε τον αγώνα 2-1 (2-6, 6-0, 6-1).

Στο Διπλό οι Ομήρου/Σιοπαχά, προσπάθησαν πολύ για την πρόκριση στον ημιτελικό, και έχασαν το πρώτο σετ στις λεπτομέρειες με 7-6, κάτι που αποδείχτηκε καθοριστικό για την νίκη των Μπερμπέροβιτς/Ερζέλα, από τη Βοσνία με 2-0 (7-6, 6-2).

Για την μέχρι στιγμής παρουσία της ομάδας, ο προπονητής Δημήτρης Ηροδότου, ανέφερε : «Είμαστε ικανοποιημένοι. Το επίπεδο είναι αρκετά ψηλό, και παίξαμε καλό τένις, τόσο στους αγώνες που κερδίσαμε,αλλά και σε αυτούς που χάσαμε όπου αντιμετωπίσαμε ανώτερους αντιπάλους. Πιστεύω ότι ο προημιτελικός του Μέλιου θα είναι ένας κλειστός αγώνας με αμφίρροπη εξέλιξη, χωρίς να υπάρχει φαβορί. Σίγουρα αν περάσει στον ημιτελικό θα είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία τόσο για τον ίδιο όσο και για την Κυπριακή Αντισφαίριση»

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΕΝΙΣ (27/6)
ΤΕΝΙΣ / Club Tennis Tarragona
Μονό Γυναικών «16» Ομήρου Ελίζα Vs Φιόνα Φερρο (Ita) 0-2 (2-6, 0-6)
Μονό Γυναικών «16» Σιοπαχά Μαρία Vs Έβα Αλβάρεζ Γκερέρο (Esp) 1-2 (6-2, 0-6, 1-6
Μονό Ανδρών «16» Ευσταθίου Μενέλαος Vs (Gre) Γιάννης Στεργίου 2-0 (5-7, 1-6)
Διπλό Γυναικών «8» Μ.Σιοπαχά/Ε.Ομήρου Vs Ν.Μπερμπέροβιτς / Ντ.Ερζέλα (Bih) 0-2 (6-7, 2-6)

ΓΚΟΛΦ
Ανέβηκε ο Γιώργος Καλπάκας
Τρίτη αγωνιστική μέρα για το Γκολφ που διεξάγεται στο «Costa Daurada Golf Club», η οποία βρήκε τον Γιώργο Καλπάκα να ακολουθεί ανοδική πορεία στην κατάταξη και να βρίσκεται στην 19η θέση επί συνόλου 36 αθλητών.

Η επίδοση του Καλπάκα στις 18 τρύπες, ήταν 69 με -3 αποτέλεσμα εκπληκτικό με δεδομένο ότι καλύτερη επίδοση από τη συγκεκριμένη σημείωσε μόνο ο Ισπανός Αγκιλάρ, ο οποίος προηγείται και είναι το φαβορί για να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο.

«Αν το ξεκίνημα την πρώτη μέρα ήταν ανάλογο των επιδόσεων μου τις επόμενες δύο, τώρα θα διεκδικούσα πολύ ψηλό πλασάρισμα. Είμαι όμως ευχαριστημένος με την μέχρι στιγμής παρουσία μου, αφού στον αγώνα συμμετέχουν 5-6 αθλητές που είναι επαγγελματίες» ανέφερε μετά το τέλος της τρίτης μέρας ο Γιώργος Καλπάκας.

Ο Γιώργος Καλπάκας που είναι 21 ετών φοιτά σε Πανεπιστήμιο των Η.Π.Α. με και ανήκει στην ομάδα Γκολφ του Πανεπιστημίου του, ενώ όπως σημειώνει στόχος κάποια μέρα, είναι να φτάσει στο σημείο να γίνει επαγγελματίας γκολφέρ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΚΟΛΦ (27/6)
1η μέρα : 80, +8 (28ος)
2η μέρα : 74, +10 (26ος)
3η μέρα : 69, +7 (19ος )

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
Σταθερά 7ος ο Καριόλου
Μία 7η και μία 6η θέση ήταν ο απολογισμός του Ανδρέα Καριόλου στις δύο ιστιοδρομίες των RS:X, που έγιναν το απόγευμα της Τετάρτης (27/6/18) στον Ναυτικό Όμιλο της πόλης Σαλόου. Μετά την ολοκλήρωση 8 ιστιοδρομιών δεν άλλαξε η θέση του πρωταθλητή μας στη γενική κατάταξη, καθώς παρέμεινε στην 7η θέση με 47 βαθμούς ποινής. Στα ίδια επίπεδα με τις προηγούμενες ημέρες κυμάνθηκε και η παρουσία της Νατάσας Λάππα, στα RS:X γυναικών, με 10η και 8η θέση, που την κράτησαν στη 10η θέση της γενικής με 65 βαθμούς ποινής. Την Πέμπτη (28/6) θα διεξαχθούν άλλες δύο ιστιοδρομίες.

* Στο μεταξύ, όπως μας ενημέρωσε ο επικεφαλής της κυπριακής ιστιοπλοΐας στην Ταραγόνα, Δρ Παναγιώτης Κοντίδης, οι διοργανωτές τούς ανακοίνωσαν επίσημα ότι τα λέιζερ θα περιλαμβάνουν συνολικά 11 ιστιοδρομίες, χωρίς την καθιερωμένη κούρσα μεταλλίων, η οποία σημειώνουμε δίνει διπλούς βαθμούς ποινής. Έτσι, και οι 20 αθλητές που λαμβάνουν μέρος θα τρέξουν και την Παρασκευή (29/6/18) στην τελευταία τους ιστιοδρομία για την τελική κατάταξη. Τα λέιζερ, μετά την ξεκούραση της Τετάρτης (27/6) συνεχίζονται την Πέμπτη (28/6), με τον Παύλο Κοντίδη να κυνηγά με αξιώσεις την πρώτη θέση, αφού απέχει από τον Ισπανό Μπλάνκο Αλμπαλάτ μόλις 4 βαθμούς ποινής.

ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑ 3x3
Αναβολή λόγω ζημιάς στο γήπεδο
Το τουρνουά 3Χ3 στην καλαθόσφαιρα άρχισε μεν την Τετάρτη (27/6), όμως στην πορεία έγινε κάποια ζημιά στο δάπεδο του ανοιχτού γηπέδου, με αποτέλεσμα όλη η χθεσινή ημέρα να αναβληθεί και έτσι δεν κατέστη δυνατή η πρεμιέρα των δικών μας αθλητών. Η Κύπρος θα έπαιζε το απόγευμα απέναντι στην Πορτογαλία, ενώ για την Πέμπτη (28/6) ήταν ορισμένοι οι αγώνες της με Γαλλία και Τουρκία. Οι διοργανωτές θα έφτιαχναν νέο πρόγραμμα και θα ενημέρωναν αργά τις ενδιαφερόμενες ομάδες.

ΠΥΓΜΑΧΙΑ
Αποκλεισμός Κόκκινου
Το καλύτερο δυνατό έκανε ο Ανδρέας Κόκκινος, στον δεύτερο γύρο των -75κ. στην πυγμαχία, όμως ο αντίπαλός του ήταν αρκετά δυνατός και όπως φάνηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο. Ο Σέρβος Τρίφουν Ντάσιτς αξιοποίησε πλήρως και τα λάθη του δικού μας αθλητή, κατακτώντας τη νίκη με 4-1 και την πρόκρισή του για τα ημιτελικά.

ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ
Έγιναν οι κληρώσεις
Στο μεταξύ, έγιναν το απόγευμα της Τετάρτης (27/6) οι κληρώσεις των κατηγοριών της Πέμπτης (28/6) στο Τάε-κβο-ντο. Η Κυριακή Κουττούκη (-49κ.) πέρασε χωρίς αγώνα στο δεύτερο γύρο και θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του αγώνα Γιαζίζ Αζέζ (Γαλλία) - Ουμαϊμά ελ Μαλ (Μαρόκο). Η Δέσποινα Πηλαβάκη (-57κ.) θα αγωνιστεί στον πρώτο γύρο με τη Γαλλίδα Λοριγκάν Σελάν και αν κερδίσει περιμένει εκεί η Τουρκάλα Ιρέν Γιαμάν.

ΤΖΟΥΝΤΟ
Αποκλεισμοί νωρίς
Δεν άντεξαν και πολύ ώρα πάνω στο ταπί οι Κύπριοι αθλητές στην πρεμιέρα τους στο τζούντο, στους 18ους Μεσογειακούς Αγώνες, αφού και οι δύο αποκλείστηκαν με ιππόν. Η Βασιλική Κούρρη, στην κατηγορία 48κ., άντεξε 8 δευτερόλεπτα απέναντι στην Ιταλίδα Φραντσέσκα Μιλάνι, ενώ στα 40 δεύτερα κρίθηκε ο αγώνας του Χρίστου Τρικωμίτη (-66κ.) κόντρα στον Αιγύπτιο Μοχάμεντ Αμπντελαάλ. Από τη στιγμή που οι αντίπαλοι των δύο αθλητών μας προχώρησαν με νίκες, τους δόθηκε η δεύτερη ευκαιρία, τον γνωστό repechage. Ωστόσο, και στο δεύτερό τους αγώνα έχασαν με ιππόν! Η Κούρρη από τη Σλοβένα Μαρούσα Στάνγκαρ και ο Τρικωμίτης από τον Τούρκο Σινάν Σαντάλ.

 

 

Search