Κυριακή, 14 Απριλίου 2024

"Birmingham 2022" Πρόγραμμα Κυριακής 7 Αυγούστου : Πέφτει η αυλαία των αγωνιστικών συμμετοχών με Ποδηλασία και Στίβο

Άντρη Χριστοφόρου, Αλέξανδρος Αγρότης, Ανδρέας Μιλτιάδης στην Ποδηλασία Δρόμου και η Φίλιππα Φωτοπούλου στο Μήκο,ς κλείνουν μια άκρως πετυχημένη παρουσία της αποστολής της ΚΕΚΑ στο Μπέρμινγχαμ.

Με τη συμμετοχή τεσσάρων αθλητών σε δύο αθλήματα, ολοκληρώνονται την Κυριακή 7 Αυγούστου οι αγωνιστικές συμμετοχές της ομάδας της Κυπριακής Επιτροπής Κοινοπολιτειακών Αγώνων, που λαμβάνει μέρος στους 22ους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες που διεξάγονται στο Μπέρμινγχαμ.

Στην Ποδηλασία Δρόμου πρώτη θα αγωνιστεί στον αγώνα των Γυναικών η Άντρη Χριστοφόρου. Η διαδρομή βρίσκεται στην περιοχή του Warwick περίπου μία ώρα οδικώς από το Μπέρμιγγχαμ. Είναι απόστασης 110 χιλιομέτρων και οι 60 αθλήτριες που συμμετέχουν αναμένεται να την καλύψουν σε δύο ώρες και 45 λεπτά. Ο αγώνας αρχίζει στις 08.00 το πρωί.
Μετά το τέλος του αγώνα των Γυναικών και την τελετή απονομής των μεταλλίων, θα αρχίσει ο αγώνας τον Ανδρών όπου οι αρχικές δηλώσεις συμμετοχών ξεπερνούν τις 100 αφού αρκετές ομάδες κατεβάζουν πλήρη ομάδα των έξι αθλητών. Ανάμεσα τους και οι ποδηλάτες Αλέξανδρος Αγρότης και Ανδρέας Μιλτιάδης που θα ριχτούν στη διαδρομή των 160χλμ στις 12.30μ.μ.. Ο τερματισμός αναμένεται περίπου 3 ώρες και 45 λεπτά αργότερα.

Στο Στίβο η Φίλιππα Φωτοπούλου θα είναι η μοναδική αθλήτρια της ομάδας που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο «Alexander Stadium» και παράλληλα θα «κλείσει» τις κυπριακές συμμετοχές στο “Birmingham 22”. Η πολύ καλή και σταθερή εμφάνιση της στον προκριματικό όπου βρέθηκε με σχετική άνεση στον τελικό κάνοντας τρία έγκυρα και καλά άλματα, δίνει τον τόνο στο τι αναμένουμε από την 26χρονη πρωταθλήτρια του Μήκους. Η Φωτοπούλου μπήκε στον τελικό με την έκτη κατά σειρά επίδοση (6.59μ.), ενώ από τις δώδεκα που συμμετέχουν στον τελικό έχει επίσης την έκτη καλύτερη φετινή επίδοση που είναι και το ατομικό της ρεκόρ (6.79μ.)

Αναλυτικά το πρόγραμμα (οι ώρες που αναφέρονται είναι Αγγλίας, δύο ώρες διαφορά από Κύπρο)

Ποδηλασία
08.00 Ποδηλασία Δρόμου (Γ) Τελικός Χριστοφόρου Άντρη
12.30 Ποδηλασία Δρόμου (Α) Τελικός Αγρότης Αλέξανδρος, Μιλτιάδης Ανδρέας

Στίβος
19.05 Μήκος (Γ) Τελικός Φωτοπούλου Φίλιππα

Οι ΚΟΕ/ΚΕΚΑ επιθυμούν να ευχαριστήσουν το Υπουργείο Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ), τον Υπουργό Πρόδρομο Προδόμου και τους Λειτουργούς του ΥΠΠΑΝ για την στενή συνεργασία και την στήριξη που παρέχουν. Ευχαριστεί επίσης τον Πλατινένιο Χορηγό ΟΠΑΠ Κύπρου, για τη μεγάλη τους συνεισφορά στην συμμετοχή της αποστολής στους Αγώνες.

Φωτογραφίες Paris J. Andreou (Συνεργάτης KOE/ΚΕΚΑ - “Birmingham 2022”)

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ
6 Αυγούστου 2022

 

 

Search