Σάββατο, 18 Μαΐου 2024

O Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Γεώργιος Χρυσοστόμου στη λαμπαδηδρομία της φλόγας προς το Παρίσι

Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα και Καρολίνα Πελενδρίτου έτρεξαν επίσης με τη δάδα των αγώνων

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Γεώργιος Α. Χρυσοστόμου ήταν ένας από τους τελευταίους λαμπαδηδρόμους στην πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας προς το Καλλιμάρμαρο, όπου το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής (26/4) παραδόθηκε στην Πόλη του Παρισιού.

Ο κ. Χρυσοστόμου παρέλαβε την Ιερή Φλόγα μπροστά από την Πύλη του Αδριανού, από τον κ Χρήστο Μπεγλέρη (Οικονομικό Διευθυντή Ναυτιλιακής Εταιρείας Star Bulk) στην παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρου Καπράλου, ο οποίος δήλωσε πως αποτελεί μεγάλη τιμή για την Ελλάδα η παρουσία του Προέδρου της ΚΟΕ ως λαμπαδηδρόμου.

Πέρα από τον κ. Χρυσοστόμου, στην τελευταία ημέρα της λαμπαδηδρομίας στην Ελλάδα, απο κυπριακής πλευράς μετέφεραν την Ολυμπιακή Φλόγα στο κέντρο της Αθήνας η κα Κλέα Χατζηστεφάνου-Παπαέλληνα, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ και η Παραολυμπιονίκης Καρολίνα Πελενδρίτου, συνοδευόμενη από το σκύλο - οδηγό της.

Η φλόγα ταξιδεύει ήδη για τη Γαλλία, με το Ιστιοφόρο Belec που ναυπηγήθηκε το 1896, το έτος αναβίωσης των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Θα φτάσει στο λιμάνι της Μασσαλίας στις 8 Μαΐου και στη συνέχεια μέσα από μια μεγάλη πορεία σε όλη τη Γαλλία, στις 26 Ιουλίου στο Παρίσι θα σηματοδοτήσει την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η ΚΟΕ απευθύνει θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς της, τον πλατινένιο ΟΠΑΠ Κύπρου, τους χρυσούς χορηγούς, Τράπεζα Κύπρου και Logicom, στους αργυρούς χορηγούς της, MEDOCHEMIE, ALLIANZ και ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ, την TOYOTA Κύπρου (Mobility Partner), DELOITTE (Professional Services Partner) και CABLENET (Communications Partner), για τη συνεργασία και τη στήριξη προς υλοποίηση του στόχου και της αποστολής της.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
29 Απριλίου 2024

 

 

Search