Σάββατο, 18 Μαΐου 2024

PARIS 2024” : Πρόκριση για το Παρίσι για τη Μαριλένα Μακρή στην Ιστιοπλοΐα

Η Μαριλένα Μακρή εξασφάλισε την Ολυμπιακή Κάρτα πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024» στην κατηγορία ILCA6 στην Ιστιοπλοΐα. Οι αγώνες «Last Chance Reggata» διοργανώνονται στην Ιέρ της Γαλλία και η Μακρή ολοκλήρωσε στη 2η θέση της κατάταξης του στόλου που αγωνιζόταν για τις Ολυμπιακές κάρτες πρόκρισης. Η ιστιοπλόος του Ναυτικού Ομίλου Αμμοχώστου, τερμάτισε πρώτη στην Medal Race του αγώνα και με 37 βαθμούς, βρέθηκε μόλις ένα βαθμό πίσω από την αθλήτρια της Ρουμανίας που κατέκτησε την πρώτη θέση. Στον αγώνα δόθηκαν οι τέσσερις τελευταίες Ολυμπιακές κάρτες στην κατηγορία αυτή.

Οι αγώνες της Ιστιοπλοΐας στους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα διεξαχθούν στη Μασσαλία και θα αποτελέσουν τη δεύτερη συμμετοχή της Μακρή σε αυτούς, αφού προηγήθηκε η παρουσία της πριν από τρία χρόνια στους αγώνες «Τόκιο 2020»

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή συγχαίρει θερμά την Μαριλένα Μακρή και την Κυπριακή Ιστιοπλοΐκή Ομοσπονδία για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Paris2024, και τη νέα μεγάλη επιτυχία του αθλήματος.

Πλέον η Ολυμπιακή μας ομάδα αριθμεί πέντε μέλη, αφού Ολυμπιακές προκρίσεις έχουν εξασφαλίσει οι Παύλος Κοντίδης (ILCA7/Ιστιοπλοΐα), Ντένις Ταραντίν (Kite/Ιστιοπλοΐα), Άντρη Χριστοφόρου (Ποδηλασία Δρόμου / Ποδηλασία) και Μάριος Γεωργίου (Σύνθετο Ατομικό / Ενόργανη Γυμναστική).

Η ΚΟΕ απευθύνει θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς της, τον πλατινένιο ΟΠΑΠ Κύπρου, τους χρυσούς χορηγούς, Τράπεζα Κύπρου και Logicom, στους αργυρούς χορηγούς της, MEDOCHEMIE, ALLIANZ και ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ, την TOYOTA Κύπρου (Mobility Partner), DELOITTE (Professional Services Partner) και CABLENET (Communications Partner), για τη συνεργασία και τη στήριξη προς υλοποίηση του στόχου και της αποστολής της.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
26 Απριλίου 2024

 

 

Search