Τετάρτη, 01 Μαΐου 2024

3οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες : Ήττα και αποκλεισμός από την 4άδα για την Γυναικεία Ομάδα στο Μπιτς Βόλεϊ

#TeamCyprus
#Heraklion2023
Του Θωμά Κεττένη (ΚΥΠΕ)
ΦΩΤΟ : Κωνσταντίνος Κυπριανού / Ευστάθιος Ιακωβίδης
Την ήττα και τον αποκλεισμό από τα ημιτελικά του τουρνουά Μπιτς Βόλεϊ Γυναικών στους 3ους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες «Ηράκλειο 2023», γνώρισε η κυπριακή ομάδα με τις Daria Gusarova και Erika Nystrom.
Η γυναικεία ομάδα της κυπριακής αποστολής της ΚΟΕ στους Αγώνες, ηττήθηκε με 2-0 σετ από τις Ιταλίδες Reka Orsi Toth και Giada Bianchi (23-21, 21-11) και πλέον θα διεκδικήσουν το απόγευμα της Παρασκευής την 5η θέση στους αγώνες κατάταξης 5-8.
Στο αγωνιστικό μέρος, η κυπριακή ομάδα ήταν ανταγωνιστική μόνο στο πρώτο σετ, στο οποίο είχε φτάσει μια ανάσα από την κατάκτηση του. Όλο το πρώτο σετ ήταν ντέρμπι, με το κυπριακό δίδυμο, μετά το 13-13 να παραμένει ένα πόντο πίσω στο σκορ μέχρι που έμειναν πίσω με 20-18. Στο σημείο εκείνο, Gusarova και Nystrom δεν άφησαν τις Ιταλίδες να «κλείσουν» το σετ, ισοφαρίζοντας αρχικά σε 20-20 και παίρνοντας στη συνέχεια «κεφάλι» με 21-20. Στο σετ πόιντ υπέρ τους, οι Γυναίκες της κυπριακής ομάδας δεν μπόρεσαν να πάρουν τον πόντο, και οι Ιταλίδες αθλήτριες με τρεις συνεχόμενους πόντους έκαναν το 23-21 και κέρδισαν το σετ.
Στο δεύτερο σετ, η ομάδα της Κύπρου, εμφανώς απογοητευμένη από την απώλεια του πρώτου σετ, δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να είναι ανταγωνιστική και να το διεκδικήσει με αξιώσεις. Το αρχικό 2-1 έγινε 11-2 και κάπου εκεί το παιγνίδι είχε σχεδόν κριθεί. Το τελικό 21-11 δείχνει ακριβώς πως οι Ιταλίδες διαχειρίστηκαν σωστά τη συνέχεια του σετ, κερδίζοντας τον αγώνα με 2-0 σετ και εξασφαλίζοντας μια θέση στα ημιτελικά.

Η ΚΟΕ ευχαριστεί τους συνεργάτες και τους χορηγούς της, τον Πλατινένιο Χορηγό την ΟΠΑΠ Κύπρου, τους Χρυσούς Χορηγούς την Τράπεζα Κύπρου και την Logicom, τους Ασημένιους Χορηγούς την Medochemie, την Allianz και τη Χαραλαμπίδης Κρίστης, τον Χορηγό Παροχής Υπηρεσιών την Deloitte, τον Χορηγό Επικοινωνίας την Cablenet, την ΤΟΥΟΤΑ Κύπρου, τον Όμιλο Βιοϊατρική και το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη.

 

 

Search