Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

3οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες: Η Εθνική Γυναικών Μπιτς Χάντμπολ κέρδισε την Τυνησία

#TeamCyprus
#Heraklion2023
Του Θωμά Κεττένη (ΚΥΠΕ)
ΦΩΤΟ : Κωνσταντίνος Κυπριανού / Ευστάθιος Ιακωβίδης
Την πρώτη της νίκη στους 3ους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες «Ηράκλειο 2023», πέτυχε μετά από συγκλονιστικό αγώνα η Εθνική Γυναικών του Μπιτς Χάντμπολ.
Η Εθνική, επικράτησε της Τυνησίας με 7-6 στη διαδικασία του Shoot Out, καθώς στα δύο σετ οι δύο ομάδες εξήλθαν ισόπαλες 1-1. Με τη νίκη της, η Εθνική Γυναικών «άνοιξε» λογαριασμό για τα θετικά αποτελέσματα της αποστολής της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής στους Αγώνες «Ηράκλειο 2023».
Τα κορίτσια του Κωνσταντίνου Κωνσταντίνου ξεκίνησαν με συγκέντρωση και αυτοπεποίθηση τον αγώνα και στο πρώτο σετ βρέθηκαν να κερδίζουν μέχρι και έξι πόντους διαφορά (12-6). Στη συνέχεια του σετ οι Τυνήσιες κατάφεραν να ψαλιδίσουν τη διαφορά, ωστόσο η Κύπριες χειροσφαιρίστριες κατάφεραν να κλείσουν υπέρ τους το πρώτο σετ με 18-16.
Στο δεύτερο σετ, ενώ όλα έδειχναν πως η Εθνική θα έμπαινε αποφασισμένη να κερδίσει το σετ και τη νίκη, οι ομάδα της Τυνησίας πήραν από τα μέσα του σετ το προβάδισμα και το κράτησαν ως το τέλος, κερδίζοντας το με 18-14.
Συνεπώς ο αγώνας οδηγήθηκε στη διαδικασία των Sout out με τις διεθνείς της Κύπρου να παρουσιάζονται πιο ψύχραιμες κερδίζοντας με 7-6.
Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Εθνικής Μπιτς Χάντμπολ Γυναικών, καθώς το πρωί η ομάδα είχε γνωρίσει την ήττα στα shout out από την Ιταλία.
Τον αγώνα των Γυναικών παρακολούθησαν ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Γιώργος Χρυσοστόμου και ο Αρχηγός Αποστολής στους 3ους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες Παύλος Γεωργιάδης.

Η ΚΟΕ ευχαριστεί τους συνεργάτες και τους χορηγούς της, τον Πλατινένιο Χορηγό την ΟΠΑΠ Κύπρου, τους Χρυσούς Χορηγούς την Τράπεζα Κύπρου και την Logicom, τους Ασημένιους Χορηγούς την Medochemie, την Allianz και τη Χαραλαμπίδης Κρίστης, τον Χορηγό Παροχής Υπηρεσιών την Deloitte, τον Χορηγό Επικοινωνίας την Cablenet, την ΤΟΥΟΤΑ Κύπρου, τον Όμιλο Βιοϊατρική και το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη.

 

 

Search