Πέμπτη, 02 Μαΐου 2024

17th EYOF "Maribor 2023" : Η Πουρίκκου… ονειρεύεται μετάλλιο!

Ο ΣΤΙΒΟΣ ΕΙΧΕ ΤΗ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑΡΗ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ – ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ Ο ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ ΜΑΣ ΑΝΤΡΑΝΙΚ ΑΣΤΖΙΑΝ ΣΑΡΚΙΣ

ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΕΑΚ/ΚΟΕ: Δημήτρης Γαβριήλ

Άλλη μια μέρα μπόλικης δράσης είχαμε στο 17Ο Φεστιβάλ Νέων που γίνεται στο Μάριμπορ της Σλοβενίας. Ο στίβος έπειτα από πολλές ατυχίες, αναποδιές της διοργάνωσης και τραυματισμούς, είχε τη τιμητική του! Η Άντρια Πουρίκκου στο τριπλούν γυναικών ήταν εντυπωσιακή, καθώς κατάφερε με επίδοση 12.21μ να περάσει στον τελικό της Παρασκευής (27/07), Η νεαρή αθλήτρια συνοδευόμενη από τον προπονητή, Ρένο Κολοκοτρώνη έπιασε καλή απόδοση και με ατομική επίδοση μπορεί να κτυπήσει ακόμη και τις θέσεις των μεταλλίων. Συνολικά, στους ημιτελικούς κατετάγη ως 5η, με την Αουρέχα Μπενίστι από τη Λιθουανία να βρίσκεται πρώτη με 12.80μ. Η Ραφαέλλα Αριστοτέλους στη δισκοβολία κατάφερε να μπει στην πρώτη οκτάδα, στον τελικό έριξε 41,79 και τερμάτισε ως όγδοη. Ήταν η πρώτη της παρουσία σε ευρωπαϊκό και σίγουρα η παρουσία της θα τη βοηθήσει να εμφανιστεί πολύ καλύτερη σε άλλες ίδιας εμβέλειας διοργανώσεις.
Ο Γρηγόρης Σταυρινίδης μετά από υπερπροσπάθεια δεν κατάφερε να πηδήξει στο όριο που θα χρειαζόταν και με 6.33μ έμεινε εκτός τελικού στο μήκος. Ο νεαρός αθλητής ήταν άτυχος, καθώς την Τρίτη (25/07) βγήκε τρεις φορές για προθέρμανση και ο καιρός δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί. Επιπρόσθετα, αντιμετώπισε και πρόβλημα στον αστράγαλο που τον εμπόδισε να δείξει τον πραγματικό του εαυτό, γνωρίζοντας μπορεί πολύ περισσότερα.
Στο τζούντο, οι αθλητές μας πάλεψαν, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, αλλά όπως φάνηκε δεν ήταν η μέρα τους. Πρώτος στη μάχη μπήκε ο Χρίστος Σταύρου σε αγώνες μέχρι τα 60kg, ο οποίος ηττήθηκε από τον Βρετανό, Ρος Μαγκουάτ με 1-0. Ο Ιάκωβος Κουραούλι… λύγισε με δυσκολία από τον Ολλανδό, Βασίλ λα Φόντε επίσης με 1-0, με το σχίσιμο στο φρύδι να τον αποσυντονίζει. H Αδαμάντια Χριστοδουλίδου πέρασε τον πρώτο γύρο, χωρίς να αγωνιστεί, αλλά στη συνέχεια δεν κατάφερε να κερδίσει την Γαλλίδα, Σίλια Μάιλαρντ.
Στο μεταξύ, στη κολύμβηση, η Κυπριάνα με χρόνο 217.29 τερμάτισε ως 44η στα 200μ ελεύθερο.
Στο σύνθετο ομαδικό και ατομικό της γυμναστικής, τα κορίτσια, Ελεάνα Παναγιώτου, Κυριακή Λυσάνδρου, Καλυψώ Παναγιώτου δεν προκρίθηκαν στον τελικό, αλλά είχαν καλή παρουσία σε όλα τα αγωνίσματα και οι εμπειρίες που κέρδισαν από τη διοργάνωση θα τους βοηθήσουν πολύ στο μέλλον. Στην αντισφαίριση, στο διπλό ανδρών, οι Αχιλλέας Μακρή και Αλέκος Τιμήνης κέρδισαν πανεύκολα το Αζερμπαϊτζάν με 2-0 (6-0, 6-0), ωστόσο στη φάση των «16» το εμπόδιο των Γερμανών ήταν απροσπέλαστο. Οι Γερμανοί ήταν άλλο επίπεδο, καθώς θεωρούνται από τα φαβορί της διοργάνωσης και τα αγόρια μας ηττήθηκαν με 2-0 (6-0, 6-1) έπειτα από υπερπροσπάθεια.
Στη ποδηλασία, ο Ντίμο είχε πολύ καλή επίδοση και τερμάτισε ως 14ος στο αγώνες αντοχής, ενώ η Χλόη Μιχαηλίδου τερμάτισε ως 18η.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή ευχαριστεί τον Πλατινένιο Χορηγό ΟΠΑΠ Κύπρου και τους Χρυσούς Χορηγούς, Logicom και Τράπεζα Κύπρου, για την συμβολή τους στην επιτυχία της αποστολής.

 

 

Search