Πέμπτη, 02 Μαΐου 2024

17th EYOF "Maribor 2023" - Η κοινωνική δράση στο φεστιβάλ

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΟΕ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ EOC ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΣΑΝ Η ΔΡ. ΚΛΕΑ ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ Η YOUNG AMBASSADOR ΘΑΛΕΙΑ ΑΡΜΕΝΗ

ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΕΑΚ/ΚΟΕ: Δημήτρης Γαβριήλ

Πέραν του αγωνιστικού προγράμματος, το Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Νέων που γίνεται φέτος στο Μάριμπορ της Σλοβενίας προσφέρεται και για κοινωνική δράση. Συγκεκριμένα, είναι η 7η φορά που εφαρμόζεται το European Young Olympic Ambassador. Ένα καινοτόμο πρόγραμμα της EOC που καθοδηγεί τους νέους αθλητές από 14 έως 18 ετών να αλληλοεπιδράσουν και να βιώσουν τις Ολυμπιακές αξίες. Το πρόγραμμα βρίσκεται κάτω από την αιγίδα της επιτροπής «πολιτισμού και εκπαίδευσης».
Το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου και κοσμήτορας της ΕΟΑΚ Δρ. Κλέα Παπαέλληνα, υπό την ιδιότητα της ως αντιπροέδρου της Επιτροπής Πολιτισμού και Εκπαίδευσης των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και η Young Ambassador, Θάλλια Αρμένη παρουσίασαν στους μικρούς την κυπριακή αποστολή της ομάδας μας.
Εκεί βρέθηκαν ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Γιώργος Χρυσοστόμου, ο αρχηγός αποστολής, Γιώργος Γεωργίου και φυσικά οι αθλητές υπό τη συνοδεία των προπονητών. Παίζοντας και διασκεδάζοντας έμαθαν για τις αξίες του Ολυμπισμού και κέρδισαν δώρα με διάφορες δραστηριότητες.

Με τη σειρά του ο Γιώργος Χρυσοστόμου, μίλησε στους αθλητές και διαβεβαίωσε πως η ΚΟΕ θα βρίσκεται δίπλα τους και θα τους στηρίζει στην προσπάθεια τους, ενώ χαιρέτησε τις πρωτοβουλίες της Δρ. Κλέας Παπαέλληνας και της Θάλειιας Αρμένη. Από την πλευρά της, η Δρ. Κλέα Παπαέλληνα ευχαρίστησε την αποστολή της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής και τόνισε τη σημασία του να μαθαίνουν οι νέοι της Ολυμπιακές αξίες.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή ευχαριστεί τον Πλατινένιο Χορηγό ΟΠΑΠ Κύπρου και τους Χρυσούς Χορηγούς, Logicom και Τράπεζα Κύπρου, όπως και το Ίδρυμα Λεβέντη ως περήφανο συνεργάτη της ΚΟΕ για την συμβολή τους στην επιτυχία της αποστολής.

 

 

Search