Πέμπτη, 02 Μαΐου 2024

17th EYOF "Maribor 2023" : Η Σαφείρη έκανε το… «θαύμα» της!

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΔΡΑΣΗ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΠΟΔΗΛΑΤΡΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΤΑΣΣΕΤΑΙ ΩΣ ΕΝΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗΣ

Απεσταλμένος ΚΟΕ/ΕΑΚ: Δημήτρης Γαβριήλ

Ούτε οι κακές καιρικές συνθήκες δεν ήταν ικανές να σταματήσουν την πορεία της Αλεξάνδρας Σαφείρη στην αποστολή της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής στο 17ο Φεστιβάλ Νέων στο Μάριμπορ! Στη Σλοβενία, άνοιξαν οι ουρανοί απ’ τα χαράματα, αλλά η Σαφείρη έκανε το… «θαύμα» της. Η νεαρή ποδηλάτρια συνοδευόμενη από τον Ομοσπονδιακό προπονητή της, Ανέστη Κουρμπέτη κατετάγη 9η στην ατομική χρονομέτρηση σε απόσταση 10 χιλιομέτρων, με την πορεία της να είναι μία από τις καλύτερες που έγραψε ποτέ η κυπριακή ποδηλασία σε τέτοια διοργάνωση. Η Σωτηριάνα Γαβριήλ τερμάτισε 57η στις 79 συμμετέχοντες. Στα αγόρια, ο Κυριακίδης τερμάτισε 66ος και ο Πρέκας 75ος στους 89 συμμετέχοντες.

Αντισφαίριση
Άδικη ήταν η μέρα για την κυπριακή αντισφαίριση. Η Νίνα Ανδρονίκου ηττήθηκε από την Μπέτι Τζάμπεκ (Σλοβενία) στους «32» της διοργάνωσης με 2-1 σετ (6-0, 6-7, 7-6). Η υπερπροσπάθεια της νεαρής αθλήτρια δεν επισκιάστηκε από νίκη, ωστόσο η αγωνιστική της συμπεριφορά και το ταλέντο της απέδειξαν πως μπορεί να κοιτάξει στα μάτια κάθε τενίστρια που βρίσκεται στη διοργάνωση. Η νεαρή τενίστρια συνοδευόμενη από τον Ομοσπονδιακό προπονητή της, Πόλυ Ιωαννίδη αγωνίστηκε σε άγνωστη γι’ αυτήν επιφάνεια (σ.σ οι αγώνες έγιναν indoor λόγω κακοκαιρίας), εντούτοις προσαρμόστηκε άμεσα, έφερε τα δεδομένα υπέρ της και έχασε στις λεπτομέρειες, αλλά και από εχθρική διαιτησία (σ.σ έδωσε πέναλτι σε κρίσιμο σημείο και χωρίς προειδοποίηση). Στο μεταξύ, το διπλό ανδρών αναβλήθηκε και θα γίνει σήμερα με τους Αχιλλέα Μακρή και Αλέκο Τιμήνη να αντιμετωπίζουν τους Ταμερλάν Καρίμοβ και Ναζίμ Μαλίκοβ.

Στίβος
Όλα στραβά κακά και ανάποδα για τον κυπριακό στίβο. Η κακοκαιρία δεν άφησε τους αθλητές να αγωνιστούν κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες, με την απουσία στεγάστρου να κάνει πολύ δύσκολη τη ζωή των αθλητών, των προπονητών και των θεατών που ήθελαν να δουν τους αγώνες. Το μήκος μεταφέρθηκε για την Τετάρτη, με τον Γρήγορη Σταυρινίδη να περιμένει με ανυπομονησία να συμμετάσχει στους αγώνες. Μεγάλος άτυχος ήταν ο Σωτήρης Μιχαήλ, ο οποίος κάτω από αντίξοες συνθήκες τερμάτισε ως 4ος στη σειρά του με χρόνο 55,05 και 11ος συνολικά και να μένει εκτός τελικού. Ίδιο άτυχος και ο Σωτήρης Ιακώβου στον ακοντισμό, καθότι το πρόγραμμα άλλαζε συνεχώς και δυσκόλεψε πολύ το έργο του. Εν τέλει, κατετάγη ως 14ος, αλλά αντιμετώπισε και πρόβλημα τραυματισμού στον προσαγωγό.
Στα θετικά νέα, είναι πως η Άντρη Δημητρίου πέρασε απευθείας στον τελικό της σφυροβολίας, καθώς οι διοργανωτές αποφάσισαν λόγω καιρικών συνθηκών να ακυρώσουν τα ημιτελικά. Παράπονα για τη διοργάνωση, τις συνθήκες και τον τρόπο διεξαγωγής εξέφρασαν οι προπονητές Ρένος Κολοκοτρώνης και Έλλη Ευαγγελίδου.

Ενόργανη Γυμναστική
Πολύ καλή κρίνεται και η παρουσία των Νεόφυτου Σάββα, Πέτρου Γώγου και Γιώργου Τσιλίδη στο σύνθετο ομαδικό και ατομικό. Οι αθλητές μας έπιασαν πολύ καλή απόδοση σε κάποια όργανα, με τον προπονητή τους, Σωτήρη Στυλιανού, αλλά και τον συνοδό αποστολής, Ηρόδοτο Γιωργαλλά να μένουν πλήρως ικανοποιημένοι από την εμφάνιση τους. Και οι τρεις τους μάζεψαν αρκετές εμπειρίες από μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου που στο μέλλον θα τους φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή ευχαριστεί τον Πλατινένιο Χορηγό ΟΠΑΠ Κύπρου και τους Χρυσούς Χορηγούς, Logicom και Τράπεζα Κύπρου, για την συμβολή τους στην επιτυχία της αποστολής.

 

 

Search