Παρασκευή, 03 Μαΐου 2024

Η Medochemie “Silver Partner” της ΚΟΕ - Μαζί στο δρόμο για το «Παρίσι 2024»

Μαζί θα πορευθούν στον δρόμο για το “Παρίσι 2024” η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή και η Medochemie, αφού οι δύο οργανισμοί συμφώνησαν για συνεργασία μέχρι το τέλος του 2024, το έτος διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων. Η Medochemie, η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Κύπρου, εντάχθηκε στην οικογένεια των Ασημένιων Χορηγών (Silver Partner) της ΚΟΕ.

Την συμφωνία υπέγραψαν στα κεντρικά γραφεία της Medochemie στην Λεμεσό ο κ. Γεώργιος Χρυσοστόμου (Πρόεδρος ΚΟΕ) και ο κ. Αλέξης Νεοφύτου (Group Sales Senior Manager), στην παρουσία του κ. Αχιλλέα Τσαγγάρη (Financial Controller Medochemie) και του κ. Νίκου Χρηστίδη (Διευθυντής Πωλήσεων Medochemie).

Η συνεργασία μέχρι το τέλος του 2024, επισφραγίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις άριστες σχέσεις των δύο μερών, και επιβεβαιώνει την πολιτική της Medochemie, για έμπρακτη προσφορά στην κοινωνία και στον αθλητισμό της Κύπρου.

Την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Medochemie χαιρέτισε ο πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Γεώργιος Χρυσοστόμου σημειώνοντας ότι το σημερινό Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΚΟΕ ανέδειξε το έργο που έχει γίνει διαχρονικά, και σταθερή επιδίωξη είναι όπως μαζί με τους χορηγούς και τα στελέχη τους να μεταδοθούν στην κυπριακή κοινωνία οι Ολυμπιακές Αξίες. «Είναι πολύ σημαντική η στήριξη που δεχόμαστε από την ιδιωτική πρωτοβουλία με τα χορηγικά μας προγράμματα όπως η συνεργασία με τη Medochemie. Η μικρή περίοδος που είμαστε μαζί και συνεργαζόμαστε κατέδειξε ότι είμαστε στην ίδια γραμμή και πορεία».

Από την πλευρά του, ο κ. Αλέξης Νεοφύτου ανέφερε ότι η Medochemie έχει αγκαλιάσει τον αθλητισμό όλα αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα η συνεργασία με την ΚΟΕ αποδεικνύει και το έμπρακτο ενδιαφέρον της εταιρείας. «Είναι χαρά και τιμή για μας που έχουμε αποφασίσει να στηρίξουμε την ΚΟΕ, ως επίσης και ως εργαζόμενοι εδώ και ως απλοί πολίτες. Η μεταφορά πλούτου ιδιωτικών εταιρειών προς το δημόσιο συμφέρον είναι σημαντικό για την ευημερία της κοινωνίας, άλλωστε ο θεσμός της χορηγίας πρωτοπαρουσιάστηκε στην Αρχαία Αθήνα. Η προσπάθεια που γίνεται στην Κύπρο στον χώρο του αθλητισμού είναι πολύ αξιέπαινη αν αναλογιστεί κανείς το μέγεθος της. Βλέπουμε χώρες στις οποίες παρέχεται τεράστια οικονομική υποστήριξη και δεν έχουν τις ανάλογες επιτυχίες που έχει η μικρή Κύπρος. Η προώθηση της θεσμοθέτησης των όρων της χορηγίας από μέρους του ιδιωτικού τομέα, είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία η πολιτεία».

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
30 Αυγούστου 2022

 

 

Search