Παρασκευή, 03 Μαΐου 2024

Ο ΥΠΠΑΝ Πρόδρομος Προδρόμου φιλοξένησε αντιπροσωπεία αθλητών που αγωνίστηκαν στο Μπέρμιγχαμ

Ο ΥΠΠΑΝ Πρόδρομος Προδρόμου φιλοξένησε αντιπροσωπεία αθλητών που αγωνίστηκαν στο Μπέρμιγχαμ στην παρουσία του Προέδρου της ΚΟΕ Γεώργιου Χρυσοστόμου και του Γενικού Διευθυντή του ΥΠΠΑΝ Νεόφυτου Παπαδόπουλου.
Οι αθλητές των Κοινοπολιτειακών και Μεσογειακών Αγώνων έκαναν την Κύπρο περήφανη.

Αντιπροσωπεία της αποστολής της Κυπριακής Επιτροπής Κοινοπολιτειακών Αγώνων που συμμετείχε στους πρόσφατους Κοινοπλιτειακούς αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στο Μπέρμιγχαμ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΚΟΕ Γεώργιο Χρυσοστόμου, φιλοξενήθηκε στο ΥΠΠΑΝ από τον Υπουργό Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομο Προδρόμου στην παρουσία του Γενικού Διευθυντή του ΥΠΠΑΝ Νεόφυτου Παπαδόπουλου.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Αρχηγός Αποστολής στο Μπέρμιγχαμ Γιώργος Παπαγεωργίου, μέλη της Διοικητικής ομάδας και οι αθλητές της αποστολής Γιώργος Μπαλαρτζισβίλι (Τζούντο, χρυσό μετάλλιο), Άννα Σοκόλοβα (Ρυθμική Γυμναστική, δυο αργυρά και χάλκινο μετάλλιο), Έλενα Χριστοδούλου (Μπάντμιντον), Πέτρος Χριστοδουλίδης (Τζούντο), Μανωλίνα Κωνσταντίνου (Μπιτς Βόλεϊ), και Παναγιώτης Αντωνίου (Τρίαθλο). Στη συνάντηση ήταν επίσης παρών ο Ταμίας της ΚΟΕ Αλέξανδρος Χριστοφόρου.

Ο Υπουργός ευχαρίστησε τον Πρόεδρο την Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Γεώργιο Χρυσοστόμου και τους συνεργάτες του, για τη στήριξη που προσέφεραν στους αθλητές και τις αθλήτριες, τους οποίους συνεχάρη σημειώνοντας ότι η αποστολή της χώρας μας στους πρόσφατους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες στέφθηκε με επιτυχία.

Απευθυνόμενος στις αθλήτριες και τους αθλητές, ανέφερε ότι μας έκαναν περήφανους, τόσο με τις διακρίσεις, τις επιδόσεις και τα μετάλλια που κέρδισαν αρκετοί ανάμεσα τους, όσο και γενικότερα για τη συμμετοχή και τη σημαντική παρουσία της κυπριακής ομάδας στους αγώνες. Σημείωσε επίσης ότι εκτός από τη χαρά που δίνουν στον κόσμο της Κύπρου με τις διακρίσεις και τις επιδόσεις τους, συμβάλλουν ευρύτερα στην ανάπτυξη του αθλητισμού, και αποτελούν ένα πολύ καλό παράδειγμα για όλους τους νέους μας, δίνοντας έναυσμα για την ενασχόληση με τον αθλητισμό και κίνητρα για την προσπάθεια και την αριστεία. Μέσω του αθλητισμού, πρόσθεσε, μπορεί να ακουστεί η χώρα μας και είναι σημαντικό να έχουμε πρεσβευτές στο εξωτερικό, καθώς οι αθλητές και οι αθλήτριες μας πετυχαίνουν σπουδαία πράγματα.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Γεώργιος Χρυσοστόμου, αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του, δήλωσε ότι η επιτυχία ανήκει πρώτιστα στους αθλητές, στις οικογένειές τους, και τις ομοσπονδίες τους. «Στηρίξαμε και επενδύσαμε και σε νέους αθλητές. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε και να εμπιστευόμαστε και νέους αθλητές. Μαζί μας δεν έχουμε μόνο αθλητές που κέρδισαν μετάλλιο αλλά και αθλητές που προσπάθησαν και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και που μελλοντικά είμαστε βέβαιοι ότι θα φέρουν και το μετάλλιο το οποίο για άλλη μια φορά τονίζουμε ότι δεν είναι αυτοσκοπός. Το «ευ αγωνίζεσθαι», η υποδειγματική συμπεριφορά και η θετική προβολή της χώρας μας με κάθε μας παρουσία και ενέργεια, αποτελούν προτεραιότητες και στόχους για κάθε αθλητική αποστολή που συγκροτεί η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή».

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους τους αθλητές και τις αθλήτριες έδωσε και ο Γενικός Διευθυντής του ΥΠΑΝ, Νεόφυτος Παπαδόπουλος, ο οποίος τους κάλεσε να εμπνευστούν από τις επιτυχίες των συναθλητών τους, για να συνεχίσουν με μεγαλύτερη υπομονή και επιμονή τις προσπάθειες τους.

Οι αθλητές σε δηλώσεις τους, ευχαρίστησαν τον Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή για τη στήριξη που τους παρέχουν, την οποία χαρακτήρισαν πολύ σημαντική. Δήλωσαν περήφανοι για τις επιτυχίες τους και υποσχέθηκαν να αυξήσουν τις προσπάθειες τους για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

Ο χρυσός νικητής στο Τζούντο Γιώργος Μπαλαρτζισβίλι σημείωσε ότι η επιτυχία του είναι το έναυσμα για τον ίδιο να πετύχει το στόχο της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες και παρότρυνε όλους τους αθλητές που δεν είχαν ανάλογη επιτυχία να συνεχίσουν την προσπάθεια χωρίς να απογοητεύονται.

Η Άννα Σοκόλοβα που κατέκτησε τρία μετάλλια στην Ενόργανη Γυμναστική, σημείωσε την πολύ μεγάλη προσπάθεια που χρειάστηκε να καταβάλει για να διεκδικήσει διάκριση σε όλα τα αγωνίσματα που έλαβε μέρος, χαραχτηρίζοντας την μια μεγάλη εμπειρία για την ίδια.

Ο Πέτρος Χριστοδουλίδης που έφθασε μέχρι τον ημιτελικό της κατηγορίας του στο Τζούντο αγωνιζόμενος τραυματίας, ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον του Υπουργού για όλους τους αθλητές.

Ο αθλητής του Τριάθλου Παναγιώτης Αντωνίου, ευχαρίστησε την ΚΟΕ για την δυνατότητα που έδωσε σε αθλητές που δεν έχουν πολλές ευκαιρίες για να δίνουν το παρόν σε μεγάλες διοργανώσεις στο εξωτερικό χαραχτηρίζοντας την συμμετοχή του στο Μπέρμιγχαμ ως τη σημαντικότερη στην αθλητική του σταδιοδρομία ως αθλητής του Τριάθλου.

Η Έλενα Χριστοδούλου που κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στο Μπάτμιντον στους Μεσογειακούς Αγώνες στο Οράν (μαζί με τη συναθλήτρια της Εύα Καττιρντζή στο Διπλό Γυναικών), ευχήθηκε αυτή η μεγάλη επιτυχία να είναι μόνο η αρχή τόσο για την ίδια, όσο και για το άθλημα της.

Η Μανωλίνα Κωνσταντίνου με τις μεγάλες επιτυχίες στην καριέρα της τόσο στην Πετόσφαιρα Σάλας όσο και στο Μπιτς Βόλεϊ, και με την πολυετή παρουσία στις Εθνικές ομάδες και στις αποστολές της ΚΟΕ, σημείωσε ότι η πορεία ενός αθλητή για να φτάσει στο σημείο να ανταγωνίζεται σε αυτό το επίπεδο είναι πάρα πολύ δύσκολη και απαιτεί πάρα πολλές θυσίες, και είναι σημαντικό για τον κάθε αθλητή να νιώσει τη στήριξη από όλους τους φορείς, ευχαριστώντας τον Υπουργό για το ενδιαφέρον και την ΚΟΕ για την βοήθεια που παρείχε σε όλους τους αθλητές της αποστολής.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
17 Αυγούστου 2022

 

 

Search